Răsturnare de situaţie. Videanu, eliberat din arest şi pus sub control judiciar

Patronul de la MARMOSIM nu poate părăsi ţara, fiind obligat să se prezinte la Poliţie, dar este posibil să vină la Simeria

resmerita videanu

După ce joi judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de eliberare a acestuia din arest preventiv, avocaţii celui mai bogat patron din judeţul Hunedoara, care deţine MARMOSIM Simeria, au venit cu noi probe în faţa altui complet de la instanţa supremă din România.

Complicitate la abuz în serviciu

Astfel, Adriean Videanu va fi cercetat sub control judiciar în cel de-al doilea dosar al Alinei Bica, în timp ce fosta şefă a DIICOT, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş rămân în arest, iar hotărârea este definitivă. În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului. Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro în care era cercetat Videanu. Astfel, arată procurorii, Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat. Deasemenea, Videanu mai este cercetat şi pentru că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar prin intervenţiile sale în sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale. În situaţia existent la ora actuală, Adriean Videanu nu poate părăsi ţara, fiind obligat să se prezinte, după un program bine stabilit, la Poliţie, dar este posibil să vină la Simeria, pentru a-şi pune ordine în afaceri. Legat de Simeria, trebuie amintit că şi celălalt mare patron din oraş, Gruia Stoica, acţionarul majoritar de la REVA GRAMPET, are probleme cu justiţia, fiind în arest la domiciliu.

Din mărmurar s-a făcut sifonar???

Interesant este faptul că, într-o intervenţie televizată, legată de dosarul în care fostul demnitar este cercetat sub control judiciar, unul dintre apărătorii patronului de la MARMOSIM a spus că Adriean Videanu a fost singurul care a făcut declaraţii în faţa judecătorilor. În limbaj liber, acest lucru înseamnă o “schimbare de meserie”, după modelul Gabriel Sandu, devenit din IT-ist delaţionist sau al Elenei Udrea, transformată din senatoare în turnătoare, Adriean Videanu devenind din mărmurar sifonar. În urma acestor metamorfoze au apărut nume grele, fiind menţionate chiar cele ale fostui procuror general şi actual şef al DNA, Laura Codruţa Kovessi, ori al şefului interimar al SRI, generalul Florian Coldea, aceştia, ca şi cei trei foşti miniştri mai sus menţionaţi fiind percepuţi, de opinia public, ca şi apropiaţi ai lui Traian Băsescu. Dacă vor fi cetcetaţi Kovessi şi Coldea, ar fi o bulină albă pentru DNA, o instituţie percepută, de multă lume, ca şi ANI, de altfel, drept o “ghioagă” a fostului preşedinte. Dar dovada maximă de “sangre in cojones” pentru cei de la DNA ar fi să cerceteze şi dosarele în care este implicat Traian Băsescu, dar şi pe cele pe care le-a închis fostul lor şef, Daniel Morar, actualmente judecător la Curtea Constituţională. Prietenii ştiu de ce…(Amarildo Szekely)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”