Răsturnare de situaţie. Monica Iacob – Ridzi ar putea scăpa de închisoare!

Unul dintre avocaţii acesteia a cerut întreruperea pedepsei pe motive medicale

Ridzi1

Apărătorii Monicăi Iacob – Ridzi au depus deja în instanţă o serie de acte cu ajutorul cărora speră să convingă magistraţii să o elibereze măcar temporar din arest.

Afecţiuni grave

Potrivit actelor medicale invocate de avocaţi, situaţia medicala gravă nu i-ar permite fostului ministru al  Tineretului şi Sportului executarea pedepsei şi din acest motiv ar fi fost formulată o cerere de întrerupere a pedepsei. Şi într-o postare pe blog, chiar înainte de a primi condamnarea definitivă, Monica Iacob – Ridzi a adus în atenţie faptul că este foarte bolnavă, problemele medicale s-au acutizat în ultimii ani din cauza stresului şi că nu ştie cât timp se va mai putea bucura de cei doi copii ai săi. Pe motive medicale fostul ministru poate cere amânarea sau întreruperea executării pedepsei cu închisoarea, dar acest lucru va putea fi dispus de instanţă după ce actele medicale vor fi atent analizate de o comisie de specialitate şi după o expertiză medicală. Conform informaţiilor medicale, Monica Iacob – Ridzi suferă de o afecţiune la maduva osoasă, care nu sintetizează celulele sângelui, denumită sindrom mielodisplazic. Pentru această afecţiune, cunoscută drept o tulburare preleucemică, transplantul de maduvă osoasă este singurul tratament care îi asigură pacientului o şansă reală de vindecare, după cum spun specialiştii.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009, a fost acuzată şi condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Ce drepturi are în carantină

Monica Iacob – Ridzi a fost încarcerată la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla din Cluj-Napoca, după ce s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj. Timp de 21 de zile este în perioada de carantină, fiind ţinută sub observaţie. Are aceleaşi drepturi ca orice alt deţinut, urmând ca după această etapă o comisie de specialitate să îi stabilească regimul de detenţie. Astfel, Ridzi are dreptul la patru vizite, la colete de maximum zece kilograme, cu un supliment de până la şase kilograme de fructe şi legume, şi până la 20 de kilograme de apă sau băuturi răcoritoare. Nu are voie să primească telefoane mobile, cartele SIM sau orice alte mijloace de comunicare, iar medicamentele, dacă are nevoie, pot fi aduse doar la recomandarea unui medic avizat şi nu pot fi sub formă de praf, pulbere sau unguent. În ceea ce priveşte dreptul la muncă, nu se poate vorbi despre acest lucru în timpul perioadei de carantină, ci doar după ce va fi stabilit regimul de detenţie. În schimb, Ridzi are dreptul să facă solicitări speciale, în funcţie de starea sa de sănătate sau, dacă are anumite nemulţumiri, solicitări care îi vor fi trecute în dosarul personal şi ulterior analizate de un judecător de drepturi şi libertăţi.

Un avocat a îndreptat atenţia spre EBA. Deputatul a parat!

De precizat că, la ultimul termen  de judecată din dosarul 2 Mai-Ziua Tineretului, unul dintre avocați a declarat că evenimentula  fost organizat pentru promovarea Elenei Băsescu, cunoscută cu numele de EBA şi a indicat clar instanţei acest lucru. Numai că Monica Iacob – Ridzia  negat informaţiile. „Susținerile sale privitoare la scopul organizării evenimentului din 2 mai, în sensul în care ar fi fost făcute pentru promovarea unei anumite persoane, sunt fanteziste. Nu s-a pus problema promovării imaginii mele politice sau a altcuiva. Domnule președinte, nu s-a pus o secundă problemă promovării cuiva. Imaginile în care apare persoană respectivă (respectiv Elena Băsescu – n.r.) nu sunt de la 2 mai, ci de la 1 mai, de la Mamaia, eveniment care a fost organizat de alt minister”, a spus Monica Iacob – Ridzi în faţa instanţei de apel. (Carmen Cosman – Preda)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vladimir Brilinsky, cetățean de onoare al Orăștioarei de Sus         PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat         Femeie rănită într-un accident la Pricaz         Tânăr reținut de polițiști pentru furt calificat         Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului         Adolescentă de 15 ani dispărută de acasă         Ziua Porților Deschise la Tribunalul Hunedoara         Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani