Raportul Curţii de Conturi. Primării comunale cu „mici păcate”

Curtea de Conturi a publicat raportul controalelor făcute anul trecut. Aproape toate primăriile de comună din judeţul Hunedoara au fost găsite cu hibe în gestionarea banilor publici

MAIN curtea de conturi

Raportul Camerei de Conturi Hunedoara face referire la auditul financiar făcut anul trecut. Primarul Ionel Burlec este  acuzat că s-a angajat, fără temei legal, cu cheltuieli de personal în anii 2012- 30.09.2013, cu un prejudiciu de 100.000 de lei. Lui Daniel Răducanu de la Baru i se reproşează că, în cursul anului 2012, a acordat în mod nelegal, funcţionarilor publici şi poliţiei locale, drepturi salariale sub formă de prime de vacanţă  în sumă de 17.000 de lei.

Prime şi lucrări „pe pupe”

Primarul Emil Bîc, Primăria Beriu, a făcut potrivit raportului de audit, plata nelegală a unor ajutoare băneşti cu ocazia zilei de 8 martie, de Paşti şi de Crăciun, precum şi decontări la navetă pentru salariaţii primăriei în sumă de 386.000 de lei. De asemenea, în anul 2012, nu a stabilit şi nici nu a încasat taxa pe clădirile primăriei închiriate la diverse firme, cu un prejudiciu estimat de 124.000 de lei.

Ioan Grecu de la Boşorod trebuie să dea explicaţii pentru plata nelegală a sumei estimată la 120.098 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de curăţare a păşunii Poiana Omului şi Valea Seacă – Dumbrava. Apoi, Grecu mai trebuie să de-a socoteală pentru achiziţionarea nelegală a unor lucrări de „Reparaţii capitale la Căminul cultural Boşorod” în valoare estimată de 50.949 lei, prin aplicarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

Bani daţi fără acte justificative

Primarului Nelu Oprişoni de la Bunila i se pune în cârcă faptul că a făcut plăţi prin casă şi bancă fără documente justificative. Auditorii financiari mai scriu de  încasarea unor sporuri fără bază legală  şi de plăţi către SC Proglobal Trust SRL Hunedoara peste valoarea facturilor emise şi a contractelor încheiate (2.000 lei), efectuarea de plăţi în baza unor documente justificative care nu confirmă că lucrările au fost făcute cu adevărat (123.000 lei), efectuarea de plăţi şi cheltuieli de carburanţi (motorina) peste plafonul legal şi fără documente justificative (5.000 lei); efectuarea de plăţi aferente unor lucrări pentru suprafeţe mai mari decât cele din Registrul Agricol (19.000 lei).

Primarul Ovidiu Pădurean (Dobra) a plătit doi ani consecutiv (2010- 2012) angajaţilor primăriei, cu ocazia zilei de 8 Martie, la plecarea în concediul legal, de Paşti şi de Crăciun, ajutoare băneşti în sumă de 28.000 lei, a dat unor firme avansuri fără justificarea lor până la sfârşitul anului de 3.000 lei şi a depăşit cota de motorină cu 4.000 lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”