Raportul Curţii de Conturi. Primăria Deva, nereguli la încasarea dividendelor

Raportul Camerei de Conturi Hunedoara arată că Primăria Deva a avut abateri financiare de peste un milion de lei. Cei mai mulţi bani provin de la nerecuperarea dividendelor de la firmele „patronate” de primărie

curte raport deva

Potrivit raportului Camerei de Conturi Hunedoara, la Primăria Deva s-au efectuat plăţi de natura investiţiilor fără a se fi majorat valoarea de inventar a activelor fixe în cauză. Cea mai mare sumă considerată a fi o abatere financiară este legată de societăţile comerciale la care primăria este acţionar. Controlorii financiari ai Camerei de Conturi susţin că primăria nu a urmărit modul de constituire şi virare a dividendelor  în valoare de 994.000 de lei. „Suma a fost recuperată integral, o parte chiar în timpul controlului iar restul de 657.919 lei imediat după control de la cei trei agenţi economici la care Consiliul Local Deva este acţionar, respectiv Aqualand, Salubritatea şi Apa Prod”, a declarat Angela Guran, director economic la Primăria Deva.

Accizele la gaz figurează şi la Deva

Din raport mai reiese că la Primăria Deva veniturile proprii ale municipiului nu au fost programate şi realizate la nivelul impozitelor corespunzătoare aplicării cotelor stabilite prin actele normative (55.000 lei), nu au fost calculate şi încasate taxe pe teren şi clădiri în folosinţa unor persoane fizice (6.000 lei) şi nu s-au efectuat verificări sistematice ale lucrărilor pe perioada de valabilitate a autorizaţiei de construire. Şi la Primăria Deva ca şi la Consiliul Judeţean, i se reproşează utilizarea de gaz metan pentru încălzire  plătit nelegal cu suma de 37.000 lei cu titlul de accize cuprinse în tarif.

În ediţiile viitoare vom reveni cu detalii de la celelate instituţii bugetare, primării şi firme cu capital de stat, care sunt evidenţiate cu nereguli în raportul Camerei de Conturi Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă