Raportul Curţii de Conturi. Primăria Deva, nereguli la încasarea dividendelor

Raportul Camerei de Conturi Hunedoara arată că Primăria Deva a avut abateri financiare de peste un milion de lei. Cei mai mulţi bani provin de la nerecuperarea dividendelor de la firmele „patronate” de primărie

curte raport deva

Potrivit raportului Camerei de Conturi Hunedoara, la Primăria Deva s-au efectuat plăţi de natura investiţiilor fără a se fi majorat valoarea de inventar a activelor fixe în cauză. Cea mai mare sumă considerată a fi o abatere financiară este legată de societăţile comerciale la care primăria este acţionar. Controlorii financiari ai Camerei de Conturi susţin că primăria nu a urmărit modul de constituire şi virare a dividendelor  în valoare de 994.000 de lei. „Suma a fost recuperată integral, o parte chiar în timpul controlului iar restul de 657.919 lei imediat după control de la cei trei agenţi economici la care Consiliul Local Deva este acţionar, respectiv Aqualand, Salubritatea şi Apa Prod”, a declarat Angela Guran, director economic la Primăria Deva.

Accizele la gaz figurează şi la Deva

Din raport mai reiese că la Primăria Deva veniturile proprii ale municipiului nu au fost programate şi realizate la nivelul impozitelor corespunzătoare aplicării cotelor stabilite prin actele normative (55.000 lei), nu au fost calculate şi încasate taxe pe teren şi clădiri în folosinţa unor persoane fizice (6.000 lei) şi nu s-au efectuat verificări sistematice ale lucrărilor pe perioada de valabilitate a autorizaţiei de construire. Şi la Primăria Deva ca şi la Consiliul Judeţean, i se reproşează utilizarea de gaz metan pentru încălzire  plătit nelegal cu suma de 37.000 lei cu titlul de accize cuprinse în tarif.

În ediţiile viitoare vom reveni cu detalii de la celelate instituţii bugetare, primării şi firme cu capital de stat, care sunt evidenţiate cu nereguli în raportul Camerei de Conturi Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendii pe fosta platformă industrială a Hunedoarei. Fumul a acoperit municipiul         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Voi susține și voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului “         Tânără din Lupeni ucisă de iubit într-un parc din Timișoara         Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate