Raportul Curţii de Conturi. Primăria Deva, nereguli la încasarea dividendelor

Raportul Camerei de Conturi Hunedoara arată că Primăria Deva a avut abateri financiare de peste un milion de lei. Cei mai mulţi bani provin de la nerecuperarea dividendelor de la firmele „patronate” de primărie

curte raport deva

Potrivit raportului Camerei de Conturi Hunedoara, la Primăria Deva s-au efectuat plăţi de natura investiţiilor fără a se fi majorat valoarea de inventar a activelor fixe în cauză. Cea mai mare sumă considerată a fi o abatere financiară este legată de societăţile comerciale la care primăria este acţionar. Controlorii financiari ai Camerei de Conturi susţin că primăria nu a urmărit modul de constituire şi virare a dividendelor  în valoare de 994.000 de lei. „Suma a fost recuperată integral, o parte chiar în timpul controlului iar restul de 657.919 lei imediat după control de la cei trei agenţi economici la care Consiliul Local Deva este acţionar, respectiv Aqualand, Salubritatea şi Apa Prod”, a declarat Angela Guran, director economic la Primăria Deva.

Accizele la gaz figurează şi la Deva

Din raport mai reiese că la Primăria Deva veniturile proprii ale municipiului nu au fost programate şi realizate la nivelul impozitelor corespunzătoare aplicării cotelor stabilite prin actele normative (55.000 lei), nu au fost calculate şi încasate taxe pe teren şi clădiri în folosinţa unor persoane fizice (6.000 lei) şi nu s-au efectuat verificări sistematice ale lucrărilor pe perioada de valabilitate a autorizaţiei de construire. Şi la Primăria Deva ca şi la Consiliul Judeţean, i se reproşează utilizarea de gaz metan pentru încălzire  plătit nelegal cu suma de 37.000 lei cu titlul de accize cuprinse în tarif.

În ediţiile viitoare vom reveni cu detalii de la celelate instituţii bugetare, primării şi firme cu capital de stat, care sunt evidenţiate cu nereguli în raportul Camerei de Conturi Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj