Raportul Curţii de Conturi. Consiliul Judeţean Hunedoara figurează cu plăţi nelegale la promoţii şi gaz

Raportul Camerei de Conturi Hunedoara ce a fost publicat recent arată că au existat nereguli financiare în valoare de 370.000 de lei la Consiliul Judeţean Hunedoara, în urma controlului financiar de anul trecut privind activitatea din 2012. Preşedintele Mircea Ioan Moloţ spune că a contestat în instanţă deciziile controlorilor fiscali

curte raport cj

Auditul financiar la Consiliul Judeţean a fost făcut în perioada mai – iulie 2013, iar sinteza rezultatelor acţiunii de control a fost publicată marţi pe site-ul Curţii de Conturi a României.

Neregulile descoperite de Camera de Conturi Hunedoara la Consiliul Judeţean se referă la majorări salariale nelegale pentru echipele de implementare a unor proiecte europene.

„Suntem în proces cu Camera de Conturi pentru că şi-au depăşit competenţele” Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara

„Suntem în proces cu Camera de Conturi pentru că şi-au depăşit competenţele”
Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara

De asemenea, Agenţia de Dezvoltare Economico – Socială a judeţului Hunedoara, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, este acuzată că a plătit nelegal suma de 46.000 lei cheltuieli de detaşare şi că a plătit, tot nelegal, suma de 32.000 de lei pentru achiziţionarea nelegală de materiale promoţionale.

Decizia Curţii e contestată în instanţă

Tot legat de achiziţii, administraţiei judeţene i se impută faptul că a luat nelegal materiale promoţionale pentru promovarea turismului (61.000 de lei). „Suntem în proces cu Camera de Conturi pentru că şi-au depăşit competenţele. Sumele respective au fost atribuite legal, dar ne-au reproşat că anumite activităţi nu era oportun să le organizăm. Or, Curtea nu ne poate face nouă program, nu are dreptul să stabilească oportunitatea unei lucrări. E aberant”, a declarat preşedintele Mircea Moloţ.

În raportul Camerei de conturi Hunedoara mai apare şi că patru instituţii subordonate Consiliului Judeţean au plătit nelegal suma de 137.000 lei pentru accize cuprinse în tariful de gaz metan consumat pentru încălzire, în condiţiile în care gazul metan utilizat astfel este scutit de accize.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!