Raportul Curţii de Conturi. Consiliul Judeţean Hunedoara figurează cu plăţi nelegale la promoţii şi gaz

Raportul Camerei de Conturi Hunedoara ce a fost publicat recent arată că au existat nereguli financiare în valoare de 370.000 de lei la Consiliul Judeţean Hunedoara, în urma controlului financiar de anul trecut privind activitatea din 2012. Preşedintele Mircea Ioan Moloţ spune că a contestat în instanţă deciziile controlorilor fiscali

curte raport cj

Auditul financiar la Consiliul Judeţean a fost făcut în perioada mai – iulie 2013, iar sinteza rezultatelor acţiunii de control a fost publicată marţi pe site-ul Curţii de Conturi a României.

Neregulile descoperite de Camera de Conturi Hunedoara la Consiliul Judeţean se referă la majorări salariale nelegale pentru echipele de implementare a unor proiecte europene.

„Suntem în proces cu Camera de Conturi pentru că şi-au depăşit competenţele” Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara

„Suntem în proces cu Camera de Conturi pentru că şi-au depăşit competenţele”
Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara

De asemenea, Agenţia de Dezvoltare Economico – Socială a judeţului Hunedoara, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, este acuzată că a plătit nelegal suma de 46.000 lei cheltuieli de detaşare şi că a plătit, tot nelegal, suma de 32.000 de lei pentru achiziţionarea nelegală de materiale promoţionale.

Decizia Curţii e contestată în instanţă

Tot legat de achiziţii, administraţiei judeţene i se impută faptul că a luat nelegal materiale promoţionale pentru promovarea turismului (61.000 de lei). „Suntem în proces cu Camera de Conturi pentru că şi-au depăşit competenţele. Sumele respective au fost atribuite legal, dar ne-au reproşat că anumite activităţi nu era oportun să le organizăm. Or, Curtea nu ne poate face nouă program, nu are dreptul să stabilească oportunitatea unei lucrări. E aberant”, a declarat preşedintele Mircea Moloţ.

În raportul Camerei de conturi Hunedoara mai apare şi că patru instituţii subordonate Consiliului Judeţean au plătit nelegal suma de 137.000 lei pentru accize cuprinse în tariful de gaz metan consumat pentru încălzire, în condiţiile în care gazul metan utilizat astfel este scutit de accize.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj