Raportul Curţii de Conturi. Consiliul Judeţean Hunedoara figurează cu plăţi nelegale la promoţii şi gaz

Raportul Camerei de Conturi Hunedoara ce a fost publicat recent arată că au existat nereguli financiare în valoare de 370.000 de lei la Consiliul Judeţean Hunedoara, în urma controlului financiar de anul trecut privind activitatea din 2012. Preşedintele Mircea Ioan Moloţ spune că a contestat în instanţă deciziile controlorilor fiscali

curte raport cj

Auditul financiar la Consiliul Judeţean a fost făcut în perioada mai – iulie 2013, iar sinteza rezultatelor acţiunii de control a fost publicată marţi pe site-ul Curţii de Conturi a României.

Neregulile descoperite de Camera de Conturi Hunedoara la Consiliul Judeţean se referă la majorări salariale nelegale pentru echipele de implementare a unor proiecte europene.

„Suntem în proces cu Camera de Conturi pentru că şi-au depăşit competenţele” Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara

„Suntem în proces cu Camera de Conturi pentru că şi-au depăşit competenţele”
Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara

De asemenea, Agenţia de Dezvoltare Economico – Socială a judeţului Hunedoara, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, este acuzată că a plătit nelegal suma de 46.000 lei cheltuieli de detaşare şi că a plătit, tot nelegal, suma de 32.000 de lei pentru achiziţionarea nelegală de materiale promoţionale.

Decizia Curţii e contestată în instanţă

Tot legat de achiziţii, administraţiei judeţene i se impută faptul că a luat nelegal materiale promoţionale pentru promovarea turismului (61.000 de lei). „Suntem în proces cu Camera de Conturi pentru că şi-au depăşit competenţele. Sumele respective au fost atribuite legal, dar ne-au reproşat că anumite activităţi nu era oportun să le organizăm. Or, Curtea nu ne poate face nouă program, nu are dreptul să stabilească oportunitatea unei lucrări. E aberant”, a declarat preşedintele Mircea Moloţ.

În raportul Camerei de conturi Hunedoara mai apare şi că patru instituţii subordonate Consiliului Judeţean au plătit nelegal suma de 137.000 lei pentru accize cuprinse în tariful de gaz metan consumat pentru încălzire, în condiţiile în care gazul metan utilizat astfel este scutit de accize.

 

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului