PROMISIUNI ELECTORALE ARUNCATE LA GUNOI. Deputatul Laurenţiu Nistor a votat „NU” intabulării gratuite a terenurilor

47

Deputaţii arcului guvernamental (PSD, UNPR, UDMR, PC) au trântit legea care permitea ca prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere să fie asigurată gratuit. Deputatul Laurenţiu Nistor a votat împotriva proiectului de lege, deşi a fost principala sa promisiune electorală cu care a primit ropote de aplauze şi voturile din colegiul Brad, Valea Mureşului, zonă preponderent rurală cu oameni care nu pot deveni proprietari cu acte din cauza preţurilor foarte mari la intabulare

MAIN nistor campanie MARE

De legea trântită de deputaţii puterii urmau să beneficieze peste patru milioane de români.

Prima intabulare gratuită a terenurilor agricole şi forestiere a fost o promisiune electorală a USL în care foarte mulţi locuitori de la sate şi-au pus mari speranţe. Useliştii au zis – pe bună dreptate – că există un blocaj din care ţăranul nu poate ieşi fără ajutor. Intabularea costă insuportabil de mult, motiv pentru care proprietăţile în scripte sunt incerte. Statul are probleme cu colectarea de taxe, ţăranul nu poate trage credite şi fonduri europene pentru că nu-i stăpân şi-n acte pe terenul său.

În campanie „DA”, la Cameră „BA”

mainDacă Laurenţiu Nistor a votat „NU” intabulării gratuite, ceilalţi doi deputaţi PSD – Cornel Cristian Resmeriţă şi Natalia Intotero – au chiulit de la şedinţa de vot. Proiectul a fost iniţiat de liberali şi a picat la câteva voturi. Deputatul PDL Mircia Muntean a susţinut proiectul, deşi nu avea de respectat un angajament electoral pe această temă, cum este cazul demnitarilor PSD. „Doamna deputat Natalia Intotero a lipsit (lipseşte cam de multă vreme, după ştiinţa mea de vreo două săptămâni nu mai dă pe la Parlament), la fel şi domnul Resmeriţă. În schimb co-preşedintele USL Hunedoara, Laurenţiu Nistor a votat împotriva acestei legi pe care a susţinut-o pe toate scenele pe care a urcat când am fost împreună în campania electorală”, a declarat Mircea Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara.

Ar fi fost un ajutor pentru oameni fără povară pe buget

Legea primei intabulări gratuite se putea face fără să fie împovărat bugetul statului. „De aceea mi se pare de neînţeles felul în care au votat deputaţii PSD. Acest proiect putea fi unul naţional realizat cu fonduri europene, astfel încât bugetul să nu fie afectat decât în suma cofinanţării. Rezultatul votului a fost destul de strâns. Votul deputatului Laurenţiu Nistor este extrem de important pentru că dacă domnia sa şi alte cinci persoane ar fi votat cu „DA”, legea ar fi trecut. Dar la final pesediştii se bucurau, şi-au ieşit din pene, că au reuşit să trântească acest proiect”, a declarat Bogdan Ţîmpau, deputat PNL Deva.

Comentarii FB

comentarii
3 thoughts on “PROMISIUNI ELECTORALE ARUNCATE LA GUNOI. Deputatul Laurenţiu Nistor a votat „NU” intabulării gratuite a terenurilor

 1. Cox

  Abureli marca Molot!PSD vrea intabularea sitematica(adica un nr. dinainte stabilit de intabulari gratis pe an,pentru a se evita degringolada si birocratia in exces) iar PNL vroia totul de odata ca sa puna in carca guvernarii pe urma,eventualele neplaceri create de faptul ca toata lumea s-ar inghesui deodata sa inceapa procedura de intabulare.Informati-va,e gratis!Sau haliti abureli marca Hunedoreanul!

  Reply
 2. motu

  Ion?Nume de sluga!Nici mie nu mi-i popular dl.Molot,dar in comparatie cu agramatul de Nistor Laurentiu este de 1000 de ori mai O.K.

  Reply
 3. ion

  Rusine domnule Mircea Molot , ai uitat de votul PSD-ului cu ajutorol caruia ai ajuns Presedindele Consililui Judetean Hunedoara ,ca alfel ajungea preferatul nostru Mircia Muntean

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.