PROMISIUNI. Consiliul Judeţean Hunedoara angajează gunoieri pentru deponeul ecologic

Administraţia judeţeană înfiinţează o firmă care să administreze deponeul ecologic de la Bârcea Mare. Procedurile ar putea dura până spre sfârşitul lunii mai, când ar trebui să înceapă transportul şi procesarea deşeurilor de la platforma provizorie din Petroşani. Firma patronată de CJ Hunedoara va angaja 80 de gunoieri ce vor fi instruiţi de specialiştii Strabag să manevreze corect „uzina” ecologică de la Bârcea. Decizia a fost luată din cauza contestaţiilor care blochează atribuirea prin licitaţie a afacerii cu gunoaie.

 

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a decis să administreze deponeul prin SC Depo Ecologic Hunedoara SA, o firmă nou înfiinţată sub patronajul administraţiei judeţene, dar la care va avea o cotă de până-n zece la sută din acţiuni şi Primăria Simeria.

 

Instruire cu austriecii

 

Declaraţiile au fost făcute luni, 13 martie 2017, de preşedintele Mircea Bobora, care a prezentat şi un calendar sumar al punerii în funcţiune a deponeului. „Următorul pas o să fie angajarea de personal, după care va urma o perioadă de training prevăzută în contract cu Strabag (Austria), training care va viza obişnuirea oamenilor să lucreze cu facilităţile de pe deponeu şi în paralel cu acest training va fi unul aplicat în sensul că vom începe să transportăm deşeurile din Valea Jiului de pe deponeu provizoriu pe care l-am făcut acolo”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.

 

Hunedoara, „Mecca” gunoaielor

 

Potrivit şefului CJ, vor fi angajaţi şi instruiţi cam 80 de gunoieri. „ Cred că şi societatea care va câştiga licitaţia va fi mulţumită să preia o parte dintre oamenii care deja vor fi familiarizaţi cu utilajele deponeului ecologic. Concomitent, se vor desfăşura licitaţiile pentru transportul de pe cele patru zone”, a mai spus Bobora.

Şefii administraţiei judeţene vor să se asigure că nu va exista o criză a deşeurilor pe timpul verii şi cred că Bârcea Mare ar putea deveni o „Mecca” a gunoaielor din regiune.

„Vor fi rugăminţi din partea altor judeţe, pentru că situaţia generală a acestor facilităţi este într-o criză de excepţie în toată România”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “PROMISIUNI. Consiliul Judeţean Hunedoara angajează gunoieri pentru deponeul ecologic

  1. dan

    Mai are Nistor fini care trebuie rezolvati,sau Bobora ceva nepoti de cumetrie PSD care nu au gasit posturi si acum scurma dupa ele prin tombletoane

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului