PROIECTE DE CANDIDAT – OVIDIU IOAN POPA: Sunt bani europeni pentru un spital modern de Pediatrie la Deva

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc duminică, la Deva, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că este pregătită să sprijine, atât la București, cât și la Bruxelles, proiectele candidatului ALDE la postul de primar al Devei, Ovidiu Ioan Popa. Norica Nicolai s-a referit mai ales la proiectul legat de construirea unui spital modern de Pediatrie în municipiu.

 

Ideea lui Ovidiu Ioan Popa este aceea de a propune construirea unui spital modern de Pediatrie în Deva. El spune că este o investiție absolut necesară, în condițiile în care copiii și părinții acestora au nevoie de un spațiu protejat și modern de îngrijire a sănătății. „Dacă ne gândim la generația tânără, căreia vrem să îi oferim sănătate și educație, rezolvarea problemei este un spital nou de pediatrie”, spune Ovidiu Ioan Popa. El a mai declarat că a discutat inclusiv cu europarlamentarul Norica Nicolai despre sursele de finanțare pentru o asemenea investiție și soluțiile sunt chiar în liniile de finanțare europene.

„În ceea ce privește spitalul de Pediatrie, eu îl consider o prioritate” spune Norica Nicolai. „Spitalele de Pediatrie nu au fost, în opinia mea, pentru nicio guvernare, priorități. O parte din insuccesul legat de natalitate o asigură tocmai lipsa unei infrastructuri specializate. Femeile din ce în ce mai greu sunt urmărite în timpul sarcinii, accesul la naștere este foarte dificil pentru multă lume: pentru că nu toată lumea își poate permite plata unui spital privat, a unui medic privat. Are nevoie statul să investească în această infrastructură. Pe acest exercițiu bugetar (european, n.r.), România a obținut posibilitatea de a investi în infrastructura medicală. Sunt cele trei spitale regionale, despre care vorbim de vreun an și ceva și tot nu reușim să le aducem, dar această investiție de la Deva este categoric mult mai mică decât un spital regional. (…) Și asta va fi una din prioritățile mele. Voi discuta cu cei care sunt implicați în Ministerul Sănătății, dar (Ovidiu Ioan Popa, dacă va fi primarul Devei, n.r.) va merge cu mine și la Bruxelles. Pentru că vom încerca să accesăm fondurile necesare, fiind o axă prioritară și pentru Uniunea Europeană. Pentru că tot ce este legat de stimularea natalității a constituit și constituie o prioritate la nivelul Uniunii Europene”, a explicat europarlamentarul Norica Nicolai.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători