PROIECTE DE CANDIDAT – OVIDIU IOAN POPA: Sunt bani europeni pentru un spital modern de Pediatrie la Deva

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc duminică, la Deva, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că este pregătită să sprijine, atât la București, cât și la Bruxelles, proiectele candidatului ALDE la postul de primar al Devei, Ovidiu Ioan Popa. Norica Nicolai s-a referit mai ales la proiectul legat de construirea unui spital modern de Pediatrie în municipiu.

 

Ideea lui Ovidiu Ioan Popa este aceea de a propune construirea unui spital modern de Pediatrie în Deva. El spune că este o investiție absolut necesară, în condițiile în care copiii și părinții acestora au nevoie de un spațiu protejat și modern de îngrijire a sănătății. „Dacă ne gândim la generația tânără, căreia vrem să îi oferim sănătate și educație, rezolvarea problemei este un spital nou de pediatrie”, spune Ovidiu Ioan Popa. El a mai declarat că a discutat inclusiv cu europarlamentarul Norica Nicolai despre sursele de finanțare pentru o asemenea investiție și soluțiile sunt chiar în liniile de finanțare europene.

„În ceea ce privește spitalul de Pediatrie, eu îl consider o prioritate” spune Norica Nicolai. „Spitalele de Pediatrie nu au fost, în opinia mea, pentru nicio guvernare, priorități. O parte din insuccesul legat de natalitate o asigură tocmai lipsa unei infrastructuri specializate. Femeile din ce în ce mai greu sunt urmărite în timpul sarcinii, accesul la naștere este foarte dificil pentru multă lume: pentru că nu toată lumea își poate permite plata unui spital privat, a unui medic privat. Are nevoie statul să investească în această infrastructură. Pe acest exercițiu bugetar (european, n.r.), România a obținut posibilitatea de a investi în infrastructura medicală. Sunt cele trei spitale regionale, despre care vorbim de vreun an și ceva și tot nu reușim să le aducem, dar această investiție de la Deva este categoric mult mai mică decât un spital regional. (…) Și asta va fi una din prioritățile mele. Voi discuta cu cei care sunt implicați în Ministerul Sănătății, dar (Ovidiu Ioan Popa, dacă va fi primarul Devei, n.r.) va merge cu mine și la Bruxelles. Pentru că vom încerca să accesăm fondurile necesare, fiind o axă prioritară și pentru Uniunea Europeană. Pentru că tot ce este legat de stimularea natalității a constituit și constituie o prioritate la nivelul Uniunii Europene”, a explicat europarlamentarul Norica Nicolai.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte         Fizioterapie și kinetoterapie sau relaxare și întreținere. Toate într-un singur loc: la cabinetul C.A.R.P. Solidaritatea Simeria         Este Deva o destinație turistică?         43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj – Deva deschiși până la sfârșitul lunii august         CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat dar nu poate fi deschis circulației         Festivalul Plăcintelor pădureneşti la Poiana Răchițelii         Blocaj pe Autostrada Lugoj – Deva, înaintea inaugurării Loturilor 3 și 4. Probleme grave semnalate de CNAIR