Prin implicarea oficialilor din judeţ, Federaţia Naţională de Tir cu Arcul vrea să salveze baza sportivă de la Aninoasa

Federaţia Română de Tir cu Arcul vrea să preia în administrare baza sportivă de la Aninoasa, de unde provine o bună parte a sportivilor din lotul naţional de seniori. Primul pas a şi fost făcut, la Aninoasa fiind deja transferat lotul naţional de tir cu arcul, însă baza sportivă are nevoie urgentă de reabilitare.

2013-11-21 13.14.48Oficialii Federaţiei Române de Tir cu Arcul (FRTA) au apelat la sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara pentru a slava baza sportivă de la Aninoasa şi pentru a-i reda strălucirea de altădată, mai ales că aici sunt sportivi extrem de valoroşi. „Baza sportivă de la Aninoasa, unde ar trebui să-şi desfăşoare activitatea, se află într-o stare avansată de degradare şi, în momentul de faţă Primăria nu îşi poate permite nici să o întreţină, darămite să o şi modernizeze. Reprezentanţii Federaţiei Române de Tir cu Arcul solicită oficial Consiliului Local Aninoasa să le dea în administrare baza sportivă, urmând ca federaţia să o modernizeze, să o întreţină şi să o aducă la standarde care să permită performanţa, pentru că lotul naţional de tir cu arcul va avea sediul aici, la Aninoasa”,a  explicat situaţia vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint. De asemenea, Mugurel Ciuşcă, vicepreşedintele  FRTA şi director al Clubului Sportiv Municipal Deva, este de părere că Valea Jiului în general şi Aninoasa în special merită o atenţie deosebită din partea FDRTA, prin prisma rezultatelor obţinute la această disciplină sportivă. „Federaţia Română de Tir cu Arcul doreşte să întărească o colaborare şi cu Consiliul Judeţean, pentru că suntem conştienţi de faptul că este păcat ca tot ce s-a construit în Valea Jiului să se dea uitării. Eu consider că a venit timpul să dăm Cezarului ce-i a Cezarului, adică Aninoasa să renască din punct de vedere sportiv (…) În momentul de faţă baza sportivă arată extrem de rău, extrem de dărâmată, de consumată şi moral şi fizic. Federaţia vrea să preia în administrare baza, pentru că poate să facă demersurile pentru finanţare, prin intermediul Ministerului Tineretului şi Sportului, finanţare care se face cu precădere către federaţiile sportive naţionale. O echipă a Federaţiei va identifica toate problemele care sunt în baza de la Aninoasa”, a spus  Mugurel Ciuşcă.

La ora aceasta, condiţiile pentru ca lotul României la tir cu arcul să-şi poată desfăşura activitatea sunt improprii. Baza sportivă, care dispune de hotel şi restaurant, pe lângă baza de antrenamente, nu are nici apă şi nici curent.

Tradiţie în suferinţă

În Aninoasa, clubul sportiv de tir cu arcul funcţionează din 1956 fără întrerupere. În ciuda condiţiilor vitrege de antrenament din ultima perioadă, sportivii din Aninoasa au reuşit rezultate remarcabile. Pe baza rezultatelor obţinute, primele trei sportive din lotul naţional sunt din Aninoasa, iar la masculin primii doi sportivi sunt de la acest club. Problemele grave au apărut după ce baza sportivă a trecut în administrarea Primăriei Aninoasa, odată cu închiderea exploatării miniere din localitate. „Probleme sunt la hotel, la restaurant, la sală.  Sunt probleme destul de mari, însă care pot fi rezolvate şi eu am încredere că pot fi rezolvate. Nu cred că s-au investit vreodată bani în această bază sportivă, de când a fost preluată de la Exploatarea Minieră Aninoasa”, precizat antrenorul de la Aninoasa, Viorel Habian. Din fericire, spune acesta, cheltuielile pentru activitatea celor 16 sportivi de la Aninoasa sunt suportate integral de CSM Deva, iar celelalte cheltuieli nu sunt foarte mari, însă dacă s-ar intra într-un centru de pregătire, atunci şi costurile ar fi mult mai mari.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, este optimist în ceea ce priveşte posibilitatea preluării, mai ales că a purtat discuţii cu administraţia din Aninoasa şi mai este nevoie doar de o hotărâre de consiliu, în condiţiile în care voinţă există.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși