PRIMII PAŞI. Deva îşi cosmetizează „epavele”

Primarul Devei face primii paşi în preluarea şi reabilitarea clădirilor abandonate de pe raza municipiului, un proiect amplu şi ambiţios anunţat nu cu mult timp în urmă. Ruina de Liceul de Arte este prima „epavă” care a primit „undă verde” din partea consilierilor locali

 

Proiectul de preluare a imobilului abandonat în bălării de peste un sfert de veac a fost aprobat cu votul unanim al aleşilor Devei în şedinţa ordinară a Consiliului Local din 28 ianuarie 2020.

 

Reabilitarea clădirii în doi ani

„Vom transforma o ruină în cel mai modern liceu vocaţional: Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduță” Deva! Am iniţiat un amplu proiect pentru achiziţionarea de către Primăria Deva a tuturor clădirilor abandonate din municipiu, renovarea acestora şi redarea lor circuitului firesc, al utilităţii publice pentru cetăţenii Devei. Asăzi (marţi, 28 ianuarie, n.red.) am supus aprobării consilierilor locali preluarea investiţiei în curs de execuţie ”Liceul de Muzică și Arte Plastice Sigismund Toduță”, acea clădire abandonată din centrul oraşului, pe care am ecologizat-o la începutul acestui an. După 27 de ani de la începerea construcţiei, noi o vom finaliza! După preluarea în evidenţele contabile, va fi efectuată o expertiză tehnică şi vom comanda o evaluare prin care să se stabilească valoarea justă a investiţiei în curs. Astfel, elevii acestui liceu vocaţional vor avea, la finele anului viitor, un spaţiu modern, cu dotări de ultimă oră, fără a mai fi nevoiţi să studieze în mai multe locaţii din oraş”, este mesajul primarului de la finalul şedinţei.

Casa căsătoriilor întră în şantier

O altă clădire de utilitate publică ce urmează să-şi schimbe înfăţişarea este aceea în care funcţionează „Casa căsătoriilor”. Tot în şedinţa Consiliului Local al Municipiului Deva din 28 ianuarie 2020 a fost aprobată preluarea de către Primărie a clădirii fostei Bănci Naţionale din Piaţa Unirii, aflată în proprietatea statului şi în administrarea Instituţiei Prefectului Judeţului Hunedoara. „Clădirea va trece în proprietatea publică a municipiului Deva şi va fi administrată de Consiliul Local. Vom amenaja şi vom moderniza acest imobil în care îşi va desfăşura activitatea Direcţia Publică Locală de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă Deva. Un lucru foarte important – vom amenaja acolo o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. (…) Cetăţenii vor avea la dispoziţie un spaţiu generos, modern, civilizat, la standarde europene. Devenii merită tot confortul şi servicii de calitate!”, a mai scris primarul pe contul facebook al Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate