PRIMII PAŞI. Deva îşi cosmetizează „epavele”

Primarul Devei face primii paşi în preluarea şi reabilitarea clădirilor abandonate de pe raza municipiului, un proiect amplu şi ambiţios anunţat nu cu mult timp în urmă. Ruina de Liceul de Arte este prima „epavă” care a primit „undă verde” din partea consilierilor locali

 

Proiectul de preluare a imobilului abandonat în bălării de peste un sfert de veac a fost aprobat cu votul unanim al aleşilor Devei în şedinţa ordinară a Consiliului Local din 28 ianuarie 2020.

 

Reabilitarea clădirii în doi ani

„Vom transforma o ruină în cel mai modern liceu vocaţional: Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduță” Deva! Am iniţiat un amplu proiect pentru achiziţionarea de către Primăria Deva a tuturor clădirilor abandonate din municipiu, renovarea acestora şi redarea lor circuitului firesc, al utilităţii publice pentru cetăţenii Devei. Asăzi (marţi, 28 ianuarie, n.red.) am supus aprobării consilierilor locali preluarea investiţiei în curs de execuţie ”Liceul de Muzică și Arte Plastice Sigismund Toduță”, acea clădire abandonată din centrul oraşului, pe care am ecologizat-o la începutul acestui an. După 27 de ani de la începerea construcţiei, noi o vom finaliza! După preluarea în evidenţele contabile, va fi efectuată o expertiză tehnică şi vom comanda o evaluare prin care să se stabilească valoarea justă a investiţiei în curs. Astfel, elevii acestui liceu vocaţional vor avea, la finele anului viitor, un spaţiu modern, cu dotări de ultimă oră, fără a mai fi nevoiţi să studieze în mai multe locaţii din oraş”, este mesajul primarului de la finalul şedinţei.

Casa căsătoriilor întră în şantier

O altă clădire de utilitate publică ce urmează să-şi schimbe înfăţişarea este aceea în care funcţionează „Casa căsătoriilor”. Tot în şedinţa Consiliului Local al Municipiului Deva din 28 ianuarie 2020 a fost aprobată preluarea de către Primărie a clădirii fostei Bănci Naţionale din Piaţa Unirii, aflată în proprietatea statului şi în administrarea Instituţiei Prefectului Judeţului Hunedoara. „Clădirea va trece în proprietatea publică a municipiului Deva şi va fi administrată de Consiliul Local. Vom amenaja şi vom moderniza acest imobil în care îşi va desfăşura activitatea Direcţia Publică Locală de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă Deva. Un lucru foarte important – vom amenaja acolo o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. (…) Cetăţenii vor avea la dispoziţie un spaţiu generos, modern, civilizat, la standarde europene. Devenii merită tot confortul şi servicii de calitate!”, a mai scris primarul pe contul facebook al Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani