PRIMELE MĂSURI LUATE DE NOII EDILI. Traficul rutier revine la normal în Deva

Noua administraţie a Devei a îndreptat într-o săptămână câteva din aberaţiile impuse de fostul primar, Petru Mărginean, în traficul rutier al reşedinţei de judeţ. De asemenea, edilii au făcut primele demersuri pentru construirea unei parcări supraterane în centrul oraşului şi a două grădiniţe.

 

Lucrurile începe să se mişte la Deva. Într-o săptămână, noii administratori ai oraşului au reuşit să schimbe câte ceva în traficul rutier al oraşului, aberaţii pe care fostul primar Petru Mărginean s-a încăpăţânat să le păstreze în ciuda numeroaselor proteste şi sesizări din partea cetăţenilor. „A fost reglementată circulaţia rutieră pe strada Andrei Şaguna în conformitate cu avizul nr. 24050/ 23.06.2016 al Poliţiei Municipiului Deva – Biroul Rutier şi cu Hotărârea Consiliului Local Deva nr. 419/ 2015. Concret: indicatorul „Accesul interzis” de la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu a fost mutat la intersecţia cu strada Octavian Goga. Prin urmare, accesul pe strada Andrei Şaguna se face pe sens unic de mers dinspre strada Avram Iancu până la intersecţia cu strada Octavian Goga, iar de la intersecţia cu strada Octavian Goga, până la Bulevardul Iuliu Maniu se circulă pe ambele sensuri de mers”, anunţă viceprimarul Răzvan Mareş, printr-un comunicat de presă.

 

Fluidizarea traficului

 

„Pădurea” de semafoare aşa-zis inteligente va fi pusă pe „galben intermitent pe timp de noapte. „Toate semafoarele din oraş vor funcţiona pe „galben intermitent”, în intervalul orar 23.00-5.30, cu excepţia celor de pe Calea Zarandului. Măsura a fost luată în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri, 29 iunie 2016, între reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Poliţiei Locale Deva şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara – Serviciul Rutier, la solicitarea mai multor cetăţeni din municipiu. Toate demersurile din partea Primăriei Deva au fost deja făcute, aşteptăm avizul IPJ Hunedoara, după care vor fi operate modificările în softul sistemului”, mai anunţă Mareş. Viceprimarul Devei mai spune că „Au fost finalizate lucrările de refacere a asfaltului deteriorat în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă atât pe DN 7, în zona Ardealul, cât şi la intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Dragoş Vodă. Lucrările de reabilitare au fost efectuate de SC ApaProd SA Deva”.

 

Redeschid trecerea de pietoni de la Opera

 

„Va fi reînfiinţată trecerea de pietoni din zona Parcului Opera, pe Bulevardul Decebal, în baza avizului Poliţiei Rutiere. Potrivit prevederilor legale, trecerea de pietoni va fi amenajată astfel încât să poată fi utilizată inclusiv de persoanele cu dizabilităţi, iar în zonă vor fi realizate amenajări rutiere care să determine conducătorii de vehicule să reducă viteza de deplasare. Scuarurile de pe Bulevardul 22 Decembrie, între Colegiul Tehnic “Transilvania” şi sensul giratoriu din zona Ceangăi, vor fi reamenajate ca spaţii verzi. După ce panseluţele din scuaruri au fost distruse de precipitaţiile abundente din ultima perioadă, reprezentanţii administraţiei locale au decis înlocuirea florilor cu specii de arbuşti rezistente la condiţii dificile de climă şi cu gazon”, anunţă noii edili.

 

Terenurile şcolare de sport, pentru tot poporul

 

„Reprezentanţii Primăriei Municipiului Deva au solicitat, săptămâna trecută, Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara o întâlnire pentru găsirea unor soluţii care să permită accesul publicului pe terenurile de sport din incinta şcolilor şi liceelor şi după terminarea cursurilor sau pe perioada vacanţelor, având în vedere importanţa sportului pentru copii şi tineri. Pentru că unităţile de învăţământ nu au personal de pază, administraţia locală a propus supravegherea bazelor sportive cu ajutorul unor camere de supraveghere sau prin intermediul cadrelor didactice-ofiţeri de serviciu pe şcoală. Terenurile de sport din incinta şcolilor şi liceelor au fost amenajate de Primăria Municipiului Deva, dar se află în administrarea unităţilor de învăţământ”, se arată în comunicatul de presă.

 

Demersuri pentru două grădiniţe noi

 

„Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a solicitat Primăriei Municipiului Deva, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, identificarea unor terenuri în vederea construirii de grădiniţe noi, în cadrul Proiectului privind Reforma Educaţiei Timpurii (PRET). Primăria Municipiului Deva a comunicat ISJ Hunedoara identificarea a două terenuri deţinute de administraţie, situate în cartierul Emanoil Gojdu (unde a funcţionat o grădiniţă în urmă cu mai mulţi ani, iar clădirea se află acum în paragină) şi pe strada Zăvoi, zona Archia, Orizont 2, în apropierea cartierului de blocuri sociale (unde Planul Urbanistic Zonal, aprobat prin HCL nr. 238/2007, prevede şi două funcţiuni diferite, între care o grădiniţă). Grădiniţele vor fi construite din bugetul alocat proiectului PRET pentru perioada 2017-2019”, mai spune anunţul Primăriei Deva.

 

Parcare supraterană în centru

 

Parcarea urmează să fie construită în apropiere de „Ceapa roşie” şi a fost gândită pentru a descongestiona zona instituţiilor publice din centrul Devei, unde maşinile încalecă trotuarele. „Săptămâna aceasta, încep lucrările de amenajare a parcării supraterane din Piaţa Unirii, nr. 8. Parcarea va avea 155 de locuri, dintre care trei vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi, şi va fi construită pe un teren de 4.200 de metri pătraţi, închiriat de municipalitate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 265/2015. Pe lângă lucrările de construcţie a parcării, marcaje, realizarea de alei carosabile, montarea sistemului integrat de management al parcării cu control de acces, barieră şi terminal de taxare, amenajarea parcării va include şi un sistem de iluminat cu stâlpi şi panouri fotovoltaice. Lucrările de execuţie a obiectivului vor dura trei luni”, anunţă viceprimarul Răzvan Mareş.

Primele schimbări

Conducerea Primăriei Deva va face un audit la firma care administrează complexul Aqualand, după demisia directorului Irinel Faur (consilier local PNL). Curtea de conturi a descoperit nereguli cu biletele decontate de Primărie la complexul acvatic de la poalele cetăţii, iar pierderile firmei sunt exagerat de mari. Cât a fost vina managementului defectuos şi cât este pungăşie, vom afla la finalul inventarului. În locul lui Faur, va fi numit director Paul Alexandru Enescu, preşedintele organizaţiei de tineret PSRO.

De asemenea, şeful Poliţiei Locale, Ilie Lavu a trecut în pensie, iar postul va fi scos la concurs. Pe surse, Alin Rădoane ar putea fi înlocuitorul lui Lavu. Rădoane a mai condus Poliţia Locală Deva, pe când era Mircia Muntean primar şi a fost implicat în câteva scandaluri cu bătăi într-o cafenea din centrul Devei. Apoi, Cosmin Vasile („mâna dreaptă” sau „portofelul” fostului primar, cum era poreclit directorul tehnic) va elibera postul, foarte probabil printr-o demisie ce ar urma să fie depusă în una din primele zile ale începutului de săptămână.

„Noi nu am dat afară pe nimeni, dar e clar că o parte dintre actualii angajaţi ai Primăriei nu vor face faţă cerinţelor noastre”, a spus Răzvan Mareş, viceprimarul Devei din partea PSRO.

Comentarii FB

comentarii
4 thoughts on “PRIMELE MĂSURI LUATE DE NOII EDILI. Traficul rutier revine la normal în Deva

 1. neicushoru'

  Gaoacea din sosea pe str. I.L.Caragiale a reaparut, au facut doar o carpeala de ochii lumii, nici macara de-atata n-a tinut.

 2. Grigore

  Poate n-ar fi rau de regandit si intrarea in parcarea de pe I. Maniu – dintre zona pietei si DN 7. Pe langa ca s-a pierdut o banda de iesire in DN, e o tampenie sa ingreunezi traficul in sensul giratoriu, doar ca sa dai roata sa intri in parcare prin capatul dinspre Ardealul.

  1. Razvan

   Probabil este cea mai proasta solutie pt trafic luata in ultimii ani.
   Ii obliga pe toti sa faca sensul, fara nici un rost, cand era MULT MAI BINE sa iasa direct, mai ales ca multi intorc ilegal in intersectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!