Prime de zeci de mii de lei mascate în „acţiuni” de 8 Martie

Şi-au umflat muşchii în şedinţa de consiliu, cu riscul de a trece peste prevederile legale, în susţinerea unui proiect pe care chiar ei l-au iniţiat. Este vorba despre consilierii PSD din Petrila, ajutaţi de încă vreo doi independenţi, care au decis să aloce peste 20.000 de lei de Ziua Femeii, deşi li s-a explicat că nu sunt bani şi, în plus, acordarea de prime nu este legală.

cl.petrilaConsilierii locali PSD din Petrila, ajutaţi de încă vreo doi aleşi ce se declară independenţi (Florin Ţurcaş şi Doru Ghiura) au suplimentat ordinea de zi a ultimei şedinţe de consiliu cu un proiect iniţiat chiar de ei privind alocarea sumei de 24.300 de lei pentru organizarea unelor manifesători de 8 Martie. Manifestări ce nu erau detaliate dar care ar fi mascat, în realitate, acordarea de prime către angajatele din administraţia publică. Că au grijă de colegele lor nu este nimic rău, problema însă constă în faptul că bugetul este sărac, iar plata unro adaosuri salare, fie ele şi de Ziua Femeii, nue ste lagă. Acest lucru a încercat să-l explice aleşilor de al PSD atât secretarul Primăriei, Toma Vărgatu, dar şi reprezentantul serviciului Impozite şi Taxe, prezent de asemenea la şedinţă, care le-au spus aleşilor că nu sutn bani prinşi în buget. Degeaba, însă, pentru că a urmat o demonstraţie a „muşchilor”, a demonstrării majorităţii din Consiliul Local, iar proiectul a trecut, chiar dacă nu avea avizele absolut necesare din partea comisiilor de specialitate şi nu îndeplinea condiţiile de legalitate. Iar iniţiatorii proiectului au găsit, dintr-un condei, şi fondurile necesare plăţii mascate a primelor şi au decis să ia bani de la Capitolul Cultură – religie, de la cabinetele medicale şi de la Asisistenţă socială.

 

Îi doare în cot de sărmani şi bătrâni

 

Unde oricum sunt nevoi mult mai marid ecât poate bugetul sărac al Petrilei săa sigure. De fapt, în aceeaşi şedinţă de consiliu, s-a vorbit despre faptul că banii ce pot fi asiguraţi unor ONG-uri care se ocupă de asistenţa socială sunt extrem de puţini. Astfel,au fost alocaţi fix 10.000 de lei pentru trei organizaţii acre şi-au făcut un scop din a ajuta sărmanii şi bătrânii. Astfel, pentru Casa Pollicino, care are în îngrijire 6 copii, s-a alocat suma de 2.500 de lei, la fel şi pentru Organizaţia Caritas – care îngrijeşte 6 bătrâni, în timp ce „Salvaţi Copiii” a primit doar 5.000 de lei în condiţiile în acre zilnic voluntarii de aici se ocupă de 180 de copii. Promisiunea a fost că la rectificarea bugetară din vara acestui an se vor mai căuta fonduri pentru suplimentarea acestor sume, numai că, între timp, aleşii de la PSD au decis să mai şi ia din bruma de bani de la Capitolul Asistenţă Socială, oricum neîndestulătoare.

De precizat că proiectul ar putea să aibă efect de bumerang pentru consilierii care l-au iniţiat şi susţinut, mai ales că nu ar fi pentru prima dată când Prefectura Hunedoara denunţă problemele de legalitate ale unor hotărâri adoptate de CL Petrila.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Prime de zeci de mii de lei mascate în „acţiuni” de 8 Martie

  1. din deva

    alo DNA , fa curatenie in ce se intampla si s-a intamplat in Deva cu aceste organizatii de spalare a banilor in 2015 si in toti anii de dupa 1989. Cica prime de 8 martie!Deviza este:”cu Deva curata si Romania va fii mai curata!”

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vladimir Brilinsky, cetățean de onoare al Orăștioarei de Sus         PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat         Femeie rănită într-un accident la Pricaz         Tânăr reținut de polițiști pentru furt calificat         Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului         Adolescentă de 15 ani dispărută de acasă         Ziua Porților Deschise la Tribunalul Hunedoara         Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani