Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG

Câteva imagini apocaliptice cu câini care se sfâşie şi se mănâncă unii pe alţii într-un aşa-zis „lagăr al morţii” din Sântuhalm (Deva, judeţul Hunedoara) au provocat o isterie devastatoare în spaţiul public, miercuri, 23 ianuarie 2020. În câteva ore, primarul Devei – Florin Oancea, a fost demonizat, crucificat în sute de blesteme şi terfelit în cele mai grosolane invective. Contactată de noi, autoarea postării – o activistă a ONG-lui „Salvaţi-l pe Lăbuş” – recunoaşte că pozele au fost făcute în urmă cu trei ani şi că primarul n-are nicio legătură cu atrocităţile prezentate. Prea târziu. Minciuna s-a propagat ca o molimă prin toate cotloanele netului cu peste 990 de distribuiri pe care adevărul nu le mai poate şterge.

 

Adăpostul pentru câini de la Sântuhalm este pustiu de cel puţin şapte luni. Serviciul de ocrotire a animalelor fără stăpân, aflat sub „patronajul” Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost desfiinţat după un control al Curţii de Conturi care a stabilit că asocierea administraţiei judeţene cu primăriile pentru finanţarea acestui serviciu ar fi nelegală. Peste tot în judeţ au reapărut haitele de câini liberi pe străzi. Autorităţile caută soluţii pentru a reorganiza activitatea, dar vechile adăposturi sunt goale. Cu toate acestea, o postare pe facebook cu câini care să sfâşie între ei din cauza foametei a declanşat o isterie cumplită.

Postarea mincinoasă

Autoarea postării este Terezia Dinu, o persoană de 65 de ani care activează voluntar la Asociaţia „Salvaţi-l pe Lăbuş”. Femeia se îngrijeşte de câinii care sunt cazaţi gard în gard cu adăpostul pustiu. „Sânt consternată şi revoltată de iniţiativa primarului Devei de a redeschide lagărul morţii şi furtul de bani publici la ruina de adăpost public Sântuhalm. Același manager care a făcut un deficit de patru miliarde lei constatat de curtea de conturi. Ca să aibă idee lumea de ce se întâmplă acolo, cu mii de scuze iubitorilor de animale, urmăriţi câteva imagini”, a scris Terezia Dinu pe pagina sa de facebook. Textul este însoţit de imagini înfiorătoare ca şi cum asta S-AR ÎNTÂMPLA CHIAR ACUM, deşi femeia ştia foarte bine că în adăpostul public nu mai există nici un câine.

Reacţia pimarului Oancea

A urmat un puhoi de înjurături, blesteme şi ameninţări pe adresă primarului Florin Oancea. „Sunt revoltat! Pentru că sunt manipulări, intoxicări şi minciuni ordinare. Vă mărturisesc că în cei doi ani de primar nu am putut să-mi imaginez că cineva poate să meargă cu gândul atât de malefic. Ce om normal din ţara asta poate să fie de acord cu astfel de atrocităţi? Cine ar fi acceptat astfel de lucruri din poziţia mea, eu Forin Oancea, primarul Devei, să le tolerez şi să le perpetuez?”, a spus primarul Devei la finalul unei conferinţe de presă în care a încercat să demonteze minciunile lansate de „iubitoarea de câini”. Primarul Florin Oancea crede că manipularea diabolică s-a produs cu poze furate de pe site german, însă lucrurile stau puţin diferit.

Se simte şi mirosul banilor

Stând de vorbă lângă adăpostul public – pustiu, de câteva luni –  Terezia Dinu ne spune că pozele au fost făcute în urmă cu trei ani. „Aşa s-a întâmplat pe vremea lui Oprean (fostul şef la Serviciului „patronat” de Consiliul Judeţean). Eu nu am spus că e de vină domnul primar. Doamna Monica (soţia primarului Florin Oancea, n.red.) şi fiica dânsei au fost de mai multe ori la noi şi au adus mâncare pentru câinii din adăpostul nostru. Eu am vrut să arăt ce s-a întâmplat pe vremea lui Oprean”, spune Terezia Dinu. Imaginile aduse acum în actualitate au fost publicate cu mai mult timp în urmă şi pe un site din Germania pentru că Asociaţia „Salvaţi-l pe Lăbuş” are legături cu ONG-uri germane de la care primeşte periodic ajutor de hrană pentru câini. La un moment-dat, nemţii promiseseră să investească un milion de euro la Sântuhalm, cu condiţia ca Primăria Deva să cedeze gratuit terenul pe care este construit adăpostul. Povestea a rămas în aer întrucât nu sunt întrunite condiţiile legale pentru o astfel de tranzacţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva