Primarii, la un an de mandat – Rîşteiu, de la Băcia la Simeria

risteiu

Emil Rîşteiu, învingător surprinzător la Simeria

A trecut aproape un an de când au fost aleşi. În campania electorală au promis că vor muta munţii din loc. Ce au făcut până acum? Ziarul Hunedoreanului vă propune să vă reamintiţi de promisiuni şi vă prezintă cam ce au/n-au reuşit să facă primarii şi consiliile locale din cele 14 localităţi urbane ale judeţului Hunedoara. Astăzi o analiză despre oraşul Simeria.

 

De ce a câştigat Rîşteiu?

 

Din 1990 şi până în 2012, oraşul Simeria a fost condus de doi primari – Petru Păun Jura şi Ioan Rovinaru. Pe cel din urmă, simerienii l-au reales o singură dată. În schimb, Petru Păun Jura a câştigat cinci mandate. S-a oprit în primăvara lui 2012 când a renunţat să mai candideze, gândindu-se că, totuşi, ceea ce e prea mult poate să şi strice. A decis încă din 2008 că acela care ar trebui să-i urmeze era Adrian Bozdog, administratorul public al oraşului. Acesta a fost pe aproape, dar, pentru că era perceput ca moştenitor al lui Jura a pierdut, ce-i drept, la diferenţă foarte mică. A câştigat surprinzător Emil Rîşteiu, fost primar al comunei Băcia, sprijinit de PSD, deşi a fost candidat independent. Nu au contat promisiunile electorale, care cuprindeau şi proiecte care nu vor putea fi niciodată realizate. Printre acestea se număra şi una legată de Parcul Dendrologic, ce se află în litigiu de ani buni.

 

Ce urmează?

 

În urmă cu câteva luni Emil Rîşteiu s-a întors în PSD, deşi doar pe hârtie a fost în afara partidului. Acum, oficial, este membru al formaţiunii politice pe care o conduce premierul României. În plus, şi deputatul de colegiu este tot membru PSD. Din aceste motive, Rîşteiu nu va mai putea spune că a fost împiedicat să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. Mai mult, Simeria are avantajul că este situată pe DN7, dar şi pe traseul culoarului IV pan-european, atât rutier, cât şi feroviar. Pe de altă parte, Simeria în parteneriat cu Consiliul Judeţean a reuşit să atragă importante fonduri europene pentru realizarea unui Parc de Afaceri în oraş. Depinde de actualul primar cum va reuşi să fructifice aceste două avantaje pentru comunitatea sa.

 

Nota pentru actuala administraţie este 7.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva