Primarii, la un an de mandat – Rîşteiu, de la Băcia la Simeria

risteiu

Emil Rîşteiu, învingător surprinzător la Simeria

A trecut aproape un an de când au fost aleşi. În campania electorală au promis că vor muta munţii din loc. Ce au făcut până acum? Ziarul Hunedoreanului vă propune să vă reamintiţi de promisiuni şi vă prezintă cam ce au/n-au reuşit să facă primarii şi consiliile locale din cele 14 localităţi urbane ale judeţului Hunedoara. Astăzi o analiză despre oraşul Simeria.

 

De ce a câştigat Rîşteiu?

 

Din 1990 şi până în 2012, oraşul Simeria a fost condus de doi primari – Petru Păun Jura şi Ioan Rovinaru. Pe cel din urmă, simerienii l-au reales o singură dată. În schimb, Petru Păun Jura a câştigat cinci mandate. S-a oprit în primăvara lui 2012 când a renunţat să mai candideze, gândindu-se că, totuşi, ceea ce e prea mult poate să şi strice. A decis încă din 2008 că acela care ar trebui să-i urmeze era Adrian Bozdog, administratorul public al oraşului. Acesta a fost pe aproape, dar, pentru că era perceput ca moştenitor al lui Jura a pierdut, ce-i drept, la diferenţă foarte mică. A câştigat surprinzător Emil Rîşteiu, fost primar al comunei Băcia, sprijinit de PSD, deşi a fost candidat independent. Nu au contat promisiunile electorale, care cuprindeau şi proiecte care nu vor putea fi niciodată realizate. Printre acestea se număra şi una legată de Parcul Dendrologic, ce se află în litigiu de ani buni.

 

Ce urmează?

 

În urmă cu câteva luni Emil Rîşteiu s-a întors în PSD, deşi doar pe hârtie a fost în afara partidului. Acum, oficial, este membru al formaţiunii politice pe care o conduce premierul României. În plus, şi deputatul de colegiu este tot membru PSD. Din aceste motive, Rîşteiu nu va mai putea spune că a fost împiedicat să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. Mai mult, Simeria are avantajul că este situată pe DN7, dar şi pe traseul culoarului IV pan-european, atât rutier, cât şi feroviar. Pe de altă parte, Simeria în parteneriat cu Consiliul Judeţean a reuşit să atragă importante fonduri europene pentru realizarea unui Parc de Afaceri în oraş. Depinde de actualul primar cum va reuşi să fructifice aceste două avantaje pentru comunitatea sa.

 

Nota pentru actuala administraţie este 7.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva