Primarii, la un an de mandat – Rîşteiu, de la Băcia la Simeria

risteiu

Emil Rîşteiu, învingător surprinzător la Simeria

A trecut aproape un an de când au fost aleşi. În campania electorală au promis că vor muta munţii din loc. Ce au făcut până acum? Ziarul Hunedoreanului vă propune să vă reamintiţi de promisiuni şi vă prezintă cam ce au/n-au reuşit să facă primarii şi consiliile locale din cele 14 localităţi urbane ale judeţului Hunedoara. Astăzi o analiză despre oraşul Simeria.

 

De ce a câştigat Rîşteiu?

 

Din 1990 şi până în 2012, oraşul Simeria a fost condus de doi primari – Petru Păun Jura şi Ioan Rovinaru. Pe cel din urmă, simerienii l-au reales o singură dată. În schimb, Petru Păun Jura a câştigat cinci mandate. S-a oprit în primăvara lui 2012 când a renunţat să mai candideze, gândindu-se că, totuşi, ceea ce e prea mult poate să şi strice. A decis încă din 2008 că acela care ar trebui să-i urmeze era Adrian Bozdog, administratorul public al oraşului. Acesta a fost pe aproape, dar, pentru că era perceput ca moştenitor al lui Jura a pierdut, ce-i drept, la diferenţă foarte mică. A câştigat surprinzător Emil Rîşteiu, fost primar al comunei Băcia, sprijinit de PSD, deşi a fost candidat independent. Nu au contat promisiunile electorale, care cuprindeau şi proiecte care nu vor putea fi niciodată realizate. Printre acestea se număra şi una legată de Parcul Dendrologic, ce se află în litigiu de ani buni.

 

Ce urmează?

 

În urmă cu câteva luni Emil Rîşteiu s-a întors în PSD, deşi doar pe hârtie a fost în afara partidului. Acum, oficial, este membru al formaţiunii politice pe care o conduce premierul României. În plus, şi deputatul de colegiu este tot membru PSD. Din aceste motive, Rîşteiu nu va mai putea spune că a fost împiedicat să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. Mai mult, Simeria are avantajul că este situată pe DN7, dar şi pe traseul culoarului IV pan-european, atât rutier, cât şi feroviar. Pe de altă parte, Simeria în parteneriat cu Consiliul Judeţean a reuşit să atragă importante fonduri europene pentru realizarea unui Parc de Afaceri în oraş. Depinde de actualul primar cum va reuşi să fructifice aceste două avantaje pentru comunitatea sa.

 

Nota pentru actuala administraţie este 7.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte