Primarii, la un an de mandat: Haţegul a ales schimbarea

99

1 an de la alegeri hategA trecut aproape un an de când au fost aleşi. În campania electorală au promis că vor muta munţii din loc. Ce au făcut până acum? Ziarul Hunedoreanului vă propune să vă reamintiţi de promisiuni şi vă prezintă cam ce au/n-au reuşit să facă primarii şi consiliile locale din cele 14 localităţi urbane ale judeţului Hunedoara. Astăzi o analiză despre oraşul Haţeg

Unul dintre puţinele locuri în care PNL şi PSD au ales să candideze pe liste separate în iunie 2012 a fost oraşul Haţeg. Şi aceasta pentru că primarul de la acea dată, Nicolae Timiş, trecuse de la PNL la PSD, după ce în prealabil a intrat în conflict cu liderii liberali. Aceştia din urmă au decis să meargă pe mâna fostului şef al Poliţiei Haţeg, Marcel Adrian Goia. Au câştigat, deşi campania a fost una extrem de dură. Haţegul a fost singurul oraş în care oamenii au ieşit pe stradă şi au manifestat de bucurie că au scăpat de fostul primar.

 

Un oraş cu datorii

În campania electorală, Marcel Adrian Goia a mers pe cartea atacului la felul în care au fost cheltuiţi banii publici de către Nicolae Timiş. Pe de altă parte, Timiş l-a acuzat pe Goia nu are un program electoral. Actualul primar a câştigat pentru că lumea se săturase de Nicolae Timiş, care a condus autoritar Haţegul timp de 8 ani, pentru că PNL a dus o campanie prin care a făcut o serie de dezvăluiri despre cheltuirea banului public şi pentru că Goia era singura persoană foarte cunoscută ce putea să îl învingă pe Timiş.

Ani în şir, oraşul Haţeg a beneficiat de fonduri consistente de la Consiliul Judeţean, statisticile arată că în doar 7 ani CJ a alocat peste 180 de miliarde de lei vechi în această localitate. Investiţii au existat, dar multe dintre ele s-au făcut în mod îndoielnic, după cum a declarat în repetate rânduri actualul primar al oraşului. Pe de altă parte, când Goia a preluat mandatul datoriile se ridicau la aproximativ 2 milioane de euro. Cea mai mare problemă pe care va trebui s-o gestioneze actuala conducere a oraşului va fi cea legată de spital. Propus pentru închidere în urmă cu 2 ani, el a fost salvat, dar se pare că acest lucru seamănă mai repede cu un cadou otrăvit, pentru că nu există suficiente fonduri. Aceasta este cea mai mare provocare pentru primarul Goia, care are însă şi norocul că face parte din coaliţia aflată la guvernare.

 

Parcări şi trotuare

În Haţeg urmează să fie amenajate mai multe locuri de parcare, zone verzi, dar şi trotuare, cu fonduri de la bugetul local. Pe de altă parte, Consiliul Local a diminuat cu 20 la sută tarifele practicate de operatorul de servicii de salubritate. În oraş, vor începe şi lucrări pentru introducerea apei şi a canalizării, Haţegul făcând parte dintre localităţile cuprinse într-un proiect al ApaProd Deva, ce va fi realizat cu fonduri europene.

 

[box]Nota pentru primul an de mandat este 8.[/box]

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.