“Primăria Deva nu poate deveni bancă de credit”

Consilierii locali au respins propunerea ca montarea de contoare individuale de căldură să fie plătită din banii municipalităţii

 

cl ziar

În cadrul şedinţei de marţi a Consiliului Local al municipiului Deva au fost dezbătute toate cele 27 de propuneri aflate pe ordinea de zi. Singurele puncte, patru la număr, în cadrul cărora consilierii locali de la poalele Cetăţii au discutat îndelung şi în contradictoriu au fost cele legate de acordarea unui sprijin financiar către câteva asociaţii de locatari din Deva pentru ca acestea să îşi monteze aparate de măsurare a consumului de agent termic provenit din sistemul centralizat.

Răspuns ferm

Patru asociaţii de proprietari şi locatari din Deva au solicitat un sprijin financiar din partea primăriei pentru a se rebranşa la sistemul de încălzire centralizatăşi pentru a-şi monta contoare de apartament pentru măsurarea consumului de agent termic, propunerea fiind dezbătută îndelung în Consiliul Local. Până în prezent, municipalitatea a mai acordat astfel de sprijin bănesc, practic un împrumut fără dobândă pe un anumit termen, pentru realizarea celor descrise mai sus, dar acum s-a cerut, din partea consilierului Vasile Ţonea şi a reprezentanţilor asociaţiilor, ca plata contorului să fie făcută tot fondurile primăriei. Devenii trebuie să înţeleagă că primăria nu poate deveni o bancă de credit. Ajutăm respectivele asociaţii aşa cum am făcut şi cu celelalte, prin acordarea unui împrumut fără dobândă pe o anumită perioadă de timp pentru realizarea acestei contorizări. Este îmbucurător, totuşi, faptul, că lumea se întoarce la sistemul de încălzire centralizat, lucru care va duce, cu siguranţă, şi la o reaşezare în sens bun a preţului gigacaloriei. Dacă acest preţ va scădea, dar acest aspect nu mai depinde de noi, cu siguranţă că numărul de rebranţări va fi mult mai mare”, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva. În cele din urmă, după ce amendamentul propus de Vasile Ţonea nu a fost adoptat, propunerea a fost aprobată în forma iniţială, cu votul favorabil a 17 din cei 19 consilieri prezenţi la şedinţă, de aici rezultând faptul căşi locatarii din cele patru asociaţii vor trebui să achite contravaloarea contoarelor, aşa cum s-a întâmplat şi până în prezent.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!