Pregătit pentru exerciţiu bugetar 2014-2020.Consiliul Judeţean are parteneri de prestigiu: Leonard Orban şi UBB

Universitatea Babeş Bolyai (UBB) din Cluj şi compania de consultanţă condusă de fostul comisar european Leonard Orban au acceptat să lucreze pentru dezvoltarea judeţului Hunedoara. Parteneriatul a fost semnat, ieri, la sediul Consiliului Judeţean

MAIN partenerait cj

Protocolul de colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi compania de consultanţă condusă de fostul comisar (ministru) european Leonard Orban îşi propune să identifice soluţii de finanţare nerambursabilă pentru a pune în valoare patrimoniul istoric şi potenţialului turistic din judeţul Hunedoara. Leonard Orban, Ioan Bolovan (prorector UBB Cluj-Napoca) şi Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara,  au semnat, ieri, parteneriatul de colaborare şi au explicat de ce e nevoie să fim pregătiţi la deschiderea sesiunii de finanţare europeană (probabil în vara anului viitor) cu proiecte bine scrise: va fi concurenţă acerbă şi doar cei mai buni vor primii alocări suplimentare la final de perioadă.

Monumentele trebuie să prindă viaţă

Autorităţile judeţene vor să fie cu un pas înaintea celorlalţi pentru atragerea de fonduri europene din programul multianual 2014-2020. Pentru scrierea de proiecte şi identificarea oportunităţilor, Consiliul Judeţean a apelat la specialişti cu reputaţie incontestabilă. „Avem un „dar” noi românii: facem lucruri bune şi frumoase, dar nu ştim să le vindem, să le punem în valoare. Pentru promovare şi dezvoltare am ales să colaborăm cu cei mai buni dintre cei buni. Avem nevoie de bani şi nu putem să ne bazăm prea mult pe noi, aşa că va trebui să atragem cât mai multe fonduri europene pentru a ne pune infrastructura rutieră la punct. Nimeni nu vine la tine dacă nu eşti pregătit să-l primeşti cum se cuvine, cu drumuri bune, canalizare şi infrastructura de cazare”, a spus Mircea Ioan Moloţ. Preşedintele Consiliului Judeţean e de părere că va trebui să facem din patrimoniul istoric – monumente „vii” care să convingă turiştii că pot petrece câteva săptămâni la noi iar judeţul Hunedoara să nu fie doar o zonă de tranzit în circuitul turistic.

Sibiul, model pentru judeţul Hunedoara

Cetatea Devei, Castelul Corvinilor, Parcul Naţional Retezat, Mănăstirea Prislop, Biserica de la Densuş, Sarmizegetusa Regia  şi cea romană – Ulpia Traiana, băile termale de la Geoagiu, sunt doar câteva obiective care pot să ofere turiştilor o şedere îndelungată. „Gândim o strategie integrată de promovare a întregului judeţ. Am văzut în diferite părţi, în special aici în Transilvania, obiective care au fost reabilitate sau complet renovate cu bani europeni, dar în continuare ele nu atrag turişti. Sibiul este un exemplu de succes. Tot ce au făcut, au gândit în aşa fel încât a crescut numărul de turişti chiar şi în perioada de criză. În genul acesta trebuie gândit un proiect şi pentru judeţul Hunedoara”, a declarat Leonard Orban.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”