Pregătit pentru exerciţiu bugetar 2014-2020.Consiliul Judeţean are parteneri de prestigiu: Leonard Orban şi UBB

Universitatea Babeş Bolyai (UBB) din Cluj şi compania de consultanţă condusă de fostul comisar european Leonard Orban au acceptat să lucreze pentru dezvoltarea judeţului Hunedoara. Parteneriatul a fost semnat, ieri, la sediul Consiliului Judeţean

MAIN partenerait cj

Protocolul de colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi compania de consultanţă condusă de fostul comisar (ministru) european Leonard Orban îşi propune să identifice soluţii de finanţare nerambursabilă pentru a pune în valoare patrimoniul istoric şi potenţialului turistic din judeţul Hunedoara. Leonard Orban, Ioan Bolovan (prorector UBB Cluj-Napoca) şi Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara,  au semnat, ieri, parteneriatul de colaborare şi au explicat de ce e nevoie să fim pregătiţi la deschiderea sesiunii de finanţare europeană (probabil în vara anului viitor) cu proiecte bine scrise: va fi concurenţă acerbă şi doar cei mai buni vor primii alocări suplimentare la final de perioadă.

Monumentele trebuie să prindă viaţă

Autorităţile judeţene vor să fie cu un pas înaintea celorlalţi pentru atragerea de fonduri europene din programul multianual 2014-2020. Pentru scrierea de proiecte şi identificarea oportunităţilor, Consiliul Judeţean a apelat la specialişti cu reputaţie incontestabilă. „Avem un „dar” noi românii: facem lucruri bune şi frumoase, dar nu ştim să le vindem, să le punem în valoare. Pentru promovare şi dezvoltare am ales să colaborăm cu cei mai buni dintre cei buni. Avem nevoie de bani şi nu putem să ne bazăm prea mult pe noi, aşa că va trebui să atragem cât mai multe fonduri europene pentru a ne pune infrastructura rutieră la punct. Nimeni nu vine la tine dacă nu eşti pregătit să-l primeşti cum se cuvine, cu drumuri bune, canalizare şi infrastructura de cazare”, a spus Mircea Ioan Moloţ. Preşedintele Consiliului Judeţean e de părere că va trebui să facem din patrimoniul istoric – monumente „vii” care să convingă turiştii că pot petrece câteva săptămâni la noi iar judeţul Hunedoara să nu fie doar o zonă de tranzit în circuitul turistic.

Sibiul, model pentru judeţul Hunedoara

Cetatea Devei, Castelul Corvinilor, Parcul Naţional Retezat, Mănăstirea Prislop, Biserica de la Densuş, Sarmizegetusa Regia  şi cea romană – Ulpia Traiana, băile termale de la Geoagiu, sunt doar câteva obiective care pot să ofere turiştilor o şedere îndelungată. „Gândim o strategie integrată de promovare a întregului judeţ. Am văzut în diferite părţi, în special aici în Transilvania, obiective care au fost reabilitate sau complet renovate cu bani europeni, dar în continuare ele nu atrag turişti. Sibiul este un exemplu de succes. Tot ce au făcut, au gândit în aşa fel încât a crescut numărul de turişti chiar şi în perioada de criză. În genul acesta trebuie gândit un proiect şi pentru judeţul Hunedoara”, a declarat Leonard Orban.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi