Prefectul Sorin Vasilescu face jocurile PSD. Viceprimarul Marian Muntean, tras pe dreapta de Prefectură

Instituţia Prefectului Hunedoara a atacat, din nou, hotărârea Consiliului Local Deva prin care Marian Muntean a fost ales viceprimar în locul pesedistului Ovidiu Moş. Juriştii prefecturii pretind, aberant, că aleşii Devei au încălcat legea votând o hotărâre cu acelaşi conţinut ca şi aceea atacată în instanţă, chiar dacă viciile de procedură invocate de Prefectură au fost corectate

vasilescu

Suspendarea viceprimarului Marian Muntean miroase de la o poştă a răfuială politică, iar acţiunea vine taman de la o instituţie care se pretinde a fi „apolitică”. Fostul lider PSD, actualul prefect Sorin Vasilescu face jocurile PSD de a-l păstra pe Ovidiu Moş pe postul de viceprimar al Devei cu orice preţ.

Politrucii fac legea

Ieri, prefectul Sorin Vasilescu a semnat o nouă acţiune în instanţă prin care îl dă jos de pe post pe viceprimarul Marian Muntean pentru a-l instala pe Ovidu Moş cel care a mai fost schimbat o dată. La cea de a doua încercare nici nu se mai poate vorbi de un pretins viciu de procedură, cum s-a întâmplat la precedenta schimbare a lui Moş când a fost invocat faptul că lipseşte avizul comisiei juridice. Juriştii prefecturii susţin, aberant, că aleşii Devei ar fi trebuit să aştepte până când se soluţionează cauza in instanţă. Or, nu e nevoie să fii jurist să îţi dai seama că acţiunea e cusută cu aţă albă pentru că emitentul unei hotărâri poate oricând să o revoce dacă se presupune că este incorectă şi să adopte una nouă cu acelaşi conţinut, dar fără vicii de procedură, cum a fost cazul de faţă.

Şi juriştii Prefecturii ştiu bine acest lucru pentru că (atunci când vor) ei cer, amiabil şi înainte de a deschide acţiune în instanţă, revizuirea unui act pe care îl consideră nelegal. Întrebaţi în legătură cu acest aspect, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au răspuns sec: „Aşa au interpretat juriştii noştri”.  La care se mai poate adăuga doar atât: Politic, aşa au interpretat.

„Ceea ce face prefectul Sorin Vasilescu se numeşte abuz în serviciu. Mi-am contactat avocatul şi voi depune o plângere penală împotriva domnului prefect”, a declarat Marian Muntean.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva