Prefectul Sorin Vasilescu face jocurile PSD. Viceprimarul Marian Muntean, tras pe dreapta de Prefectură

Instituţia Prefectului Hunedoara a atacat, din nou, hotărârea Consiliului Local Deva prin care Marian Muntean a fost ales viceprimar în locul pesedistului Ovidiu Moş. Juriştii prefecturii pretind, aberant, că aleşii Devei au încălcat legea votând o hotărâre cu acelaşi conţinut ca şi aceea atacată în instanţă, chiar dacă viciile de procedură invocate de Prefectură au fost corectate

vasilescu

Suspendarea viceprimarului Marian Muntean miroase de la o poştă a răfuială politică, iar acţiunea vine taman de la o instituţie care se pretinde a fi „apolitică”. Fostul lider PSD, actualul prefect Sorin Vasilescu face jocurile PSD de a-l păstra pe Ovidiu Moş pe postul de viceprimar al Devei cu orice preţ.

Politrucii fac legea

Ieri, prefectul Sorin Vasilescu a semnat o nouă acţiune în instanţă prin care îl dă jos de pe post pe viceprimarul Marian Muntean pentru a-l instala pe Ovidu Moş cel care a mai fost schimbat o dată. La cea de a doua încercare nici nu se mai poate vorbi de un pretins viciu de procedură, cum s-a întâmplat la precedenta schimbare a lui Moş când a fost invocat faptul că lipseşte avizul comisiei juridice. Juriştii prefecturii susţin, aberant, că aleşii Devei ar fi trebuit să aştepte până când se soluţionează cauza in instanţă. Or, nu e nevoie să fii jurist să îţi dai seama că acţiunea e cusută cu aţă albă pentru că emitentul unei hotărâri poate oricând să o revoce dacă se presupune că este incorectă şi să adopte una nouă cu acelaşi conţinut, dar fără vicii de procedură, cum a fost cazul de faţă.

Şi juriştii Prefecturii ştiu bine acest lucru pentru că (atunci când vor) ei cer, amiabil şi înainte de a deschide acţiune în instanţă, revizuirea unui act pe care îl consideră nelegal. Întrebaţi în legătură cu acest aspect, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au răspuns sec: „Aşa au interpretat juriştii noştri”.  La care se mai poate adăuga doar atât: Politic, aşa au interpretat.

„Ceea ce face prefectul Sorin Vasilescu se numeşte abuz în serviciu. Mi-am contactat avocatul şi voi depune o plângere penală împotriva domnului prefect”, a declarat Marian Muntean.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte