Poveşti de pe malul Cernei. Pietonala din centrul Hunedoarei mai aşteaptă trei luni

Promisă din urmă cu opt ani, transformarea Bulevardului Corvin din centrul civic într-o zonă interzisă circulaţiei auto va începe înspre vară

Programat pentru a începe în această primăvară, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale administraţiei locale din Hunedoara, iniţiat în urmă cu mai opt ani, mai are de aşteptat cel puţin trei luni până va fi implementat.

Reamenajări diverse

Proiectul prevede reamenajarea centrului civic al municipiului şi transformarea Bulevardului Corvin, între Casa de Cultură şi Parcul Copiilor, într-o arteră pietonală. Maşinile vor avea interzis pe acest tronson, în care în locul străzii aglomerate vor fi alei şi locuri de relaxare. Planul investiţiei a fost supus votului consilierilor locali încă din anul 2007.

„Este necesar a se identifica prin acest proiect toate problemele legate de devierea circulaţiei auto şi aprovizionarea spaţiilor comerciale existente la parterul blocurilor. În acest sens se pot prevedea accese auto în spatele blocurilor de pe b-dul Corvin şi parcările aferente. Se vor identifica şi problemele care apar în cazul devierii reţelelor existente pe aceste amplasamente. Pietonalul astfel creat va putea fi mobilat cu jardiniere, bănci, felinare, arbori ornamentali, fântâni arteziene”, se arăta într-o hotărâre de Consiliu Local adoptată în aprilie 2007.

Consultări publice

În perioada octombrie – noiembrie 2014 a avut loc dezbaterea publică asupra proiectului, iar reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că mai au nevoie de timp pentru elaborarea proiectului final şi pentru a-l face cunoscut localnicilor direct afectaţi de viitoarea transformare a centrului civic al municipiului. Bulevardul Corvin va deveni centru pietonal pe porţiunea dintre Parcul Copiilor şi Casa de Cultură a Hunedoarei, iar în zonele adiacente viitoarei artere pietonale vor fi înfiinţate mai multe parcări. Vor fi închise parţial şi străduţele care înconjoară Casa de Cultură din Hunedoara. Noul centru pietonal va fi prima astfel de zonă din Hunedoara. El va fi realizat în cadrul programului de reabilitare a reţelei stradale din Hunedoara. (Daniel Guţă)

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Poveşti de pe malul Cernei. Pietonala din centrul Hunedoarei mai aşteaptă trei luni

  1. Nicolae

    Gradinita ,scoala si toate blocurile din zona spre foata cantina restaurant se acceseaza pe un singur fir alternativ ,de doua ori pe distanta de cate 50 de metri ! Trebuie sa nu fi analizat proiectul din punct de vedere functional si sa nu ai respect fata de oameni daca nu faci un acces pe doua sensuri din Bulevardul Dacia spre Piata Florilor (intre blocurile E1 si E2 !

    Răspuns
  2. Georgy

    Ridicarea gunoiului din cosurile de gunoi existente ( foarte putine) se poate face cu un tomberon de cei ce se ocupa de curatenia orasului, cat despre aprovizionarea magazinelor, exista parcari cu intrare de pe Str. I. Creanga, si G. Enescu. Problema va fii a celor care nu sunt in stare sa mearga pe jos nici 5 m sa ajunga la magazine si baruri, si a celor ce altceva nu au ce face decat sa isi etaleze masinile. Iar despre urgente, se folosesc aceleasi parcari ca si in cazul aprovizionarilor, pentru ca, oricum, scarile de bloc nu sunt pe B-dul Corvin.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Turist scoțian rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători