Poveşti de pe malul Cernei. Pietonala din centrul Hunedoarei mai aşteaptă trei luni

Promisă din urmă cu opt ani, transformarea Bulevardului Corvin din centrul civic într-o zonă interzisă circulaţiei auto va începe înspre vară

Programat pentru a începe în această primăvară, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale administraţiei locale din Hunedoara, iniţiat în urmă cu mai opt ani, mai are de aşteptat cel puţin trei luni până va fi implementat.

Reamenajări diverse

Proiectul prevede reamenajarea centrului civic al municipiului şi transformarea Bulevardului Corvin, între Casa de Cultură şi Parcul Copiilor, într-o arteră pietonală. Maşinile vor avea interzis pe acest tronson, în care în locul străzii aglomerate vor fi alei şi locuri de relaxare. Planul investiţiei a fost supus votului consilierilor locali încă din anul 2007.

„Este necesar a se identifica prin acest proiect toate problemele legate de devierea circulaţiei auto şi aprovizionarea spaţiilor comerciale existente la parterul blocurilor. În acest sens se pot prevedea accese auto în spatele blocurilor de pe b-dul Corvin şi parcările aferente. Se vor identifica şi problemele care apar în cazul devierii reţelelor existente pe aceste amplasamente. Pietonalul astfel creat va putea fi mobilat cu jardiniere, bănci, felinare, arbori ornamentali, fântâni arteziene”, se arăta într-o hotărâre de Consiliu Local adoptată în aprilie 2007.

Consultări publice

În perioada octombrie – noiembrie 2014 a avut loc dezbaterea publică asupra proiectului, iar reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că mai au nevoie de timp pentru elaborarea proiectului final şi pentru a-l face cunoscut localnicilor direct afectaţi de viitoarea transformare a centrului civic al municipiului. Bulevardul Corvin va deveni centru pietonal pe porţiunea dintre Parcul Copiilor şi Casa de Cultură a Hunedoarei, iar în zonele adiacente viitoarei artere pietonale vor fi înfiinţate mai multe parcări. Vor fi închise parţial şi străduţele care înconjoară Casa de Cultură din Hunedoara. Noul centru pietonal va fi prima astfel de zonă din Hunedoara. El va fi realizat în cadrul programului de reabilitare a reţelei stradale din Hunedoara. (Daniel Guţă)

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Poveşti de pe malul Cernei. Pietonala din centrul Hunedoarei mai aşteaptă trei luni

  1. Nicolae

    Gradinita ,scoala si toate blocurile din zona spre foata cantina restaurant se acceseaza pe un singur fir alternativ ,de doua ori pe distanta de cate 50 de metri ! Trebuie sa nu fi analizat proiectul din punct de vedere functional si sa nu ai respect fata de oameni daca nu faci un acces pe doua sensuri din Bulevardul Dacia spre Piata Florilor (intre blocurile E1 si E2 !

    Răspuns
  2. Georgy

    Ridicarea gunoiului din cosurile de gunoi existente ( foarte putine) se poate face cu un tomberon de cei ce se ocupa de curatenia orasului, cat despre aprovizionarea magazinelor, exista parcari cu intrare de pe Str. I. Creanga, si G. Enescu. Problema va fii a celor care nu sunt in stare sa mearga pe jos nici 5 m sa ajunga la magazine si baruri, si a celor ce altceva nu au ce face decat sa isi etaleze masinile. Iar despre urgente, se folosesc aceleasi parcari ca si in cazul aprovizionarilor, pentru ca, oricum, scarile de bloc nu sunt pe B-dul Corvin.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit