Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene

În ultimii ani, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal şi-au „împărţit” funcţiile de primar în cele şapte municipii şi şapte oraşe din judeţul Hunedoara, iar în componenţa Consiliului Judeţean Hunedoara, la alegerile din 2016, au intrat doar membri ai celor două formaţiuni politice. Aceleaşi două partide şi-au anunţat cel mai devreme candidaţii la alegerile locale din vara acestui an, în timp ce alţi potenţiali candidaţi au ezitat, deocamdată, să intre oficial în competiţie.

În Deva, Florin Oancea (primarul în funcţie) va candida la primărie ca reprezentant al PNL. În noiembrie 2017, Oancea a devenit primar după ce a obţinut 42 la sută din voturile devenilor prezenţi la urne, aproape dublu faţă de contracandidatul său Petru Mărginean, atunci reprezentant al PSD, dar care a trecut între timp la Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal (PPU-SL).

În Deva, din august 2019, PSD l-a desemnat pe Ovidiu Moş (actual viceprimar) drept candidat la primărie, însă până în prezent acesta nu şi-a făcut campanie electorală, rămânând departe de atenţia publicului. La începutul lunii februarie USR l-a anunţat pe Gabriel Ilieş, un profesor şi antreprenor din Deva, candidat la funcţia de primar al municipiului. Cel mai probabil, la alegerile locale va concura şi Răzvan Mareş (fost viceprimar al Devei), reprezentant al Partidului Ecologist Român. Petru Mărginean, apropiat de PSD, fost primar al Devei în perioada 2012 – 2016, candidat fără succes din partea PNL în 2016 şi PSD în 2017 la primărie, se numără printre potenţialii rivali ai lui Oancea, deşi până în prezent nu şi-a anunţat oficial candidatura.

În municipiul Hunedoara, Dan Bobouţanu (PSD) a câştigat alegerile locale din 2016, la mică diferenţă de voturi faţă de fostul primar PNL, Viorel Arion (actual PMP) şi va candida pentru un nou mandat de primar în vara acestui an, din partea PSD. Principalul său contracandidat este Petru Lucian Gherman, consilier judeţean PNL. USR a propus drept candidat un nume mai puţin cunoscut, Camelia Danda-Zăvoian, membru fondator al filialei locale a partidului. Printre potenţialii candidaţi se mai numără fostul primar Viorel Arion, deşi acesta a anunţat că ar putea candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Bogdan Radu Giurgiu (fără partid), fost candidat al Partidului Ecologist Român şi fost consilier local PER, şi Constantin Vâlceanu (ALDE).

Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) este primar al municipiului Petroşani din anul 2007. A schimbat între timp mai multe partide, ajungând în prezent la PNL, pe care îl va reprezenta la viitoarele alegeri locale. Contracandidatul lui principal este Costel Avram, fost director al companiei de apă şi canalizare Apa Serv – Valea Jiului, a Consiliului Judeţean, numit administrator public al judeţului Hunedoara. Şi Costel Avram a trecut pe la mai multe partide, iar în prezent reprezintă PSD.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei