Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene

În ultimii ani, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal şi-au „împărţit” funcţiile de primar în cele şapte municipii şi şapte oraşe din judeţul Hunedoara, iar în componenţa Consiliului Judeţean Hunedoara, la alegerile din 2016, au intrat doar membri ai celor două formaţiuni politice. Aceleaşi două partide şi-au anunţat cel mai devreme candidaţii la alegerile locale din vara acestui an, în timp ce alţi potenţiali candidaţi au ezitat, deocamdată, să intre oficial în competiţie.

În Deva, Florin Oancea (primarul în funcţie) va candida la primărie ca reprezentant al PNL. În noiembrie 2017, Oancea a devenit primar după ce a obţinut 42 la sută din voturile devenilor prezenţi la urne, aproape dublu faţă de contracandidatul său Petru Mărginean, atunci reprezentant al PSD, dar care a trecut între timp la Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal (PPU-SL).

În Deva, din august 2019, PSD l-a desemnat pe Ovidiu Moş (actual viceprimar) drept candidat la primărie, însă până în prezent acesta nu şi-a făcut campanie electorală, rămânând departe de atenţia publicului. La începutul lunii februarie USR l-a anunţat pe Gabriel Ilieş, un profesor şi antreprenor din Deva, candidat la funcţia de primar al municipiului. Cel mai probabil, la alegerile locale va concura şi Răzvan Mareş (fost viceprimar al Devei), reprezentant al Partidului Ecologist Român. Petru Mărginean, apropiat de PSD, fost primar al Devei în perioada 2012 – 2016, candidat fără succes din partea PNL în 2016 şi PSD în 2017 la primărie, se numără printre potenţialii rivali ai lui Oancea, deşi până în prezent nu şi-a anunţat oficial candidatura.

În municipiul Hunedoara, Dan Bobouţanu (PSD) a câştigat alegerile locale din 2016, la mică diferenţă de voturi faţă de fostul primar PNL, Viorel Arion (actual PMP) şi va candida pentru un nou mandat de primar în vara acestui an, din partea PSD. Principalul său contracandidat este Petru Lucian Gherman, consilier judeţean PNL. USR a propus drept candidat un nume mai puţin cunoscut, Camelia Danda-Zăvoian, membru fondator al filialei locale a partidului. Printre potenţialii candidaţi se mai numără fostul primar Viorel Arion, deşi acesta a anunţat că ar putea candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Bogdan Radu Giurgiu (fără partid), fost candidat al Partidului Ecologist Român şi fost consilier local PER, şi Constantin Vâlceanu (ALDE).

Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) este primar al municipiului Petroşani din anul 2007. A schimbat între timp mai multe partide, ajungând în prezent la PNL, pe care îl va reprezenta la viitoarele alegeri locale. Contracandidatul lui principal este Costel Avram, fost director al companiei de apă şi canalizare Apa Serv – Valea Jiului, a Consiliului Judeţean, numit administrator public al judeţului Hunedoara. Şi Costel Avram a trecut pe la mai multe partide, iar în prezent reprezintă PSD.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat         Accident la intrare în Hațeg. Manevra inconștientă a unui tânăr         INTERVIU. Cristian Coroiescu, candidat ALDE la Primăria Călan: În acest moment legat de Călan ne lovim de expresia “nu avem”         Cioban rănit de un urs, în Retezatul Mic         Motociclist fără permis mort într-un accident. Avea doar 21 de ani         Tânăr prins băut la volan pe un bulevard din Deva         Angajat al CJ Hunedoara, diagnosticat cu Covid 19. Ce măsuri au fost luate în instituție         Povestea celei mai bogate mine de fier, exploatarea de la Ghelari         Un nou restaurat se deschide la Orăștie – „Curtea leilor”         Se lucrează pe Autostrada A1, în zona Orăștie         Șoseaua Deva – Lugoj, în lucru. Se montează parapete de beton în zona Coșava – Coșevița