Pirații prezidențialelor trimit România în Evul Mediu. Între lideri, bun simț politic și electorat este o prăpastie adâncă

Tulburarea politică din ultimele săptămâni, legată de viitoarele alegeri prezidențiale, duce România în feudalism. Fără onoare, bun simț politic și respect față de membrii de partid și electorat, mai mulți politicieni joacă la prezidențiale ca la ruletă ori păcănele. La nivel local, drama constă în derută și dispreț politic.

 22 august analiza politica volodia

Nicio legătură între alegător și politician

Alegerile prezidențiale din acest an vor fi sângeroase. Spectacolul mediatic sub numele „anti-Băsescu” nu mai are, deja, nicio legătură cu încă președintele României, ci a devenit o cursă inegală a cui îi trăznește prin cap să candideze. Necazul este că frenezia hilară a unor lideri politici a creat o prăpastie de netrecut între ei și electorat, între ei și propriii membri de partid: vârful nu mai dă spațiu de respirație și nu mai respectă opțiunea bazei politice.

Între pirații prezidențialelor îi putem numi pe Elena Udrea, Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor și „nestăvilitul” Ioan Ghișe. Toți sunt balast pe alegerile din noiembrie, singurul lor argument fiind o pasiune personală pentru a se înălța în propria oglindă. Niciunul dintre acești pirați ai prezidențialelor nu ține cont de situația periculoasă pe care o generează, niciunul dintre ei nu și-a evaluat cinstit șansele, mergând pe ideea jocului la ruletă sau la păcănele: dacă iese, iese, dacă nu, nu.

Ce vor să demonstreze acești pirați ai alegerilor? Că iau un procent în plus față de altul, în marja de 1 până la 6 la sută? Sau că România este feudală din punct de vedere politic, promovând ciocoismul, veleitarismul și corupția. Înclinăm spre cea de-a doua variantă.

Vot negru

Ce se întâmplă, însă, la nivel local, în județul Hunedoara, de exemplu. Cu o opțiune relativ ușor de identificat către varianta Cristian Diaconescu, popularii hunedoreni se pare că sunt puși sub incidența ordinului executoriu de a o sprijini pe imposibila prezidențiabilă Elena Udrea, singura, în fapt, care mai poate vorbi deschis de o relație funcțională și dorită cu Traian Băsescu. În aceste condiții, votul popularilor hunedoreni ar putea naște surprize negre, mai ales că amestecul hilar al pedelistului Boc, servitor de casă a lui Băsescu, face varză întreg discursul „popular”.

Dan Diaconescu, cu fărâma de oameni pe care îi mai are activi în județul Hunedoara este sub marja de 1 la sută.

Kelemen Hunor candidează ca să candideze, pentru a verifica măsura în care vin la vot etnicii maghiari, puțin reprezentativi în zona noastră.

Cristian Diaconescu independent și Monica Macovei așijderea fac pluta pe Cinciș, fără niciun sprijin local.

În zona candidaților „reali”, Victor Ponta și Klaus Iohannis, efortul local de mare dificultate va fi cel al PDL, organizația județeană fiind încă subțiată de deruta marii adunări sub pălăria ACL.

Numai că socoteala hunedoreană, ce pare mai simplă, nu se potrivește cu socoteala din alte zone, unde pirații prezidențialelor vor submina votul de dreapta și vor încuraja absenteismul la vot. Dar, unde nu-i minte, ci doar veleitarism politic, istoria se întoarce în zone moarte.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500