Analiză politică „SWOT”. Petru Mărginean, primarul – vedetă de televiziune

pur petru marginean (7)

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

Petru Mărginean a dovedit, ca și Mariana Câmpeanu, că televiziunea poate ajuta în mod decisiv la formarea unui om politic de succes. Și acest lucru nu este ceva rău. Chiar dacă în multe situații, Petru Mărginean a fost înjurat că apărea la televizor în mod excesiv, în cele din urmă s-a dovedit că o campanie de imagine poate duce la victorie. Mărginean chiar poate spune că este o vedetă de televiziune, fără ca acest lucru să fie ceva rău pentru un politician. La promovarea sa la televizor s-a adăugat și înființarea SMURD în județul Hunedoara. În plus, șansa i-a surâs cu adevărat în momentul în care PC, partid mic și fără sorți de izbândă dacă ar fi intrat în competiție de unul singur, s-a alăturat întâi PNL și apoi USL. La alegerile locale din 2012, misiunea i-a fost ușurată și după ce Mircia Muntean nu a mai dorit să intre în cursa electorală pentru un nou mandat. Cred, totuși, că Mărginean l-ar fi învins, cu un scor foarte strâns. Oricum, în lipsa lui Muntean, bătălia a fost inegală și practic Mărginean ar fi câștigat și dacă ar fi plecat în concediu în perioada campaniei electorale.

 

Puncte tari – Petru Mărginean este primarul orașului care are cei mai mulți bani la buget. În Deva se derulează o serie de proiecte, care se vor finaliza spre sfârșitul actualului său mandat. Nu are deocamdată contracandidat. Este puternic mediatizat.

Puncte slabe – Partidul din care face parte aproape că nu există în preferințele electoratului. Nu poate lua decizii doar de unul singur, fiind într-o alianță cu PNL și PSD. Moștenirea lăsată de Mircia Muntean îi aduce destule probleme lui Mărginean, greșelile fostului primar fiind uneori contabilizate în drumului actualului edil șef al Devei. Nu știe încă să explice pe înțelesul publicului toate erorile fostei administrații, pentru că are încă un discurs de om politic de opoziție.

Oportunități – Își poate negocia, în cazul în care partidul său dispare, orice poziție în PNL sau chiar PSD. Pe de altă parte, având bani la buget, poate face lucrări în Deva spre deosebire de alte localități ale județului, unde nu se vede nimic după un an din actuala legislatură.

Amenințări – La un an de la preluarea mandatului, nu a reușit încă să spargă vechile „găști” din administrația locală. Se poate confrunta cu ceva probleme, dacă PC decide să plece din USL.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva