ADMINISTRAŢIE. Proiecte de mileniul III pentru Deva. Aflaţi cum vrea primăria să schimbe faţa oraşului !

50

Primarul Devei a prezentat cel puţin cinci proiecte de mare anvergură care vor schimba faţa oraşului. O primă certitudine este proiectul de reabilitare a parcului I.C. Brăitanu (cu pasaj subteran în zona Opera), proiect care a fost admis la finanţare

piata brateanu 3

Primarul Petru Mărginean a prezentat, ieri, un raport de activitate la un an de mandat şi ce îşi propune să facă în perioada care va urma. Reabilitarea zonei pe care devenii o cunosc sub numele de „Opera” (un proiect ce părea fantezist şi nerealizabil) prinde contur. În zonă va fi construit un pasaj subteran cu o parcare de 183 de locuri iar la suprafaţă va fi amenajat un spaţiu pietonal în prelungirea parcului. Valoarea totală a proiectului este de aproape 38 de milioane de lei. Guvernanţii şi-au anunţat dispoziţia de a semna contractul de finanţare pe parcursul lunii iulie. Palatul Administrativ (construcţia neterminată care ar fi trebuit să adune laolaltă mai multe instituţii publice pentru a scurta eforturile cetăţenilor în relaţia lor cu autorităţile) rămâne o pată neagră în ansamblul arhitectural al zonei. „Partea proastă e că oricât ai conserva o construcţie neterminată ea se degradează în timp. Sunt costuri mari de reabilitare a clădirii din cauza deteriorării şi a furturilor care s-au produs acolo. Deocamdată nu am găsit o soluţie”, spune Mărginean.

Alte proiecte puse pe agenda primăriei

Lucrările de reabilitare la Cetatea Devei, amenajarea centrului istoric (strada 1 Decembrie şi Piaţa Unirii) ca zonă pietonală cu parcare subterană, înfiinţarea unui Park Aventura  – zonă de agrement, un bazin olimpic la Aqualand – sunt alte proiecte pe care municipalitatea vrea să le realizeze în perioada imediat următoare.  Edilii ne mai anunţă că Deva va avea un Plan Urbanistic General (PUG) până în octombrie 2013. Vechiul PUG datează din 1999, este expirat şi a fost ţinut în termen de valabilitate prin mai multe artificii juridice.

Primarul Petru Mărginean a mai anunţat că se află în negocieri avansate cu o firmă din Canada care ar urma să facă la Deva cutii de viteză pentru autovehicule, o investiţie ce va aduce 250 de noi locuri de muncă pentru deveni.

Consultaţi întregul proiect AICI

Comentarii FB

comentarii
5 thoughts on “ADMINISTRAŢIE. Proiecte de mileniul III pentru Deva. Aflaţi cum vrea primăria să schimbe faţa oraşului !

 1. propuneri MODERNIZARE PENTRU DEVA

  ACESTE PROPUNERI AR TREBUI SA LE RESPECTATI SI SA LE INDEPLINITI, DE ACEEA ATI FOST ALES PRIMAR AL ACESTUI POLUAT DAR FRUMOS ORAS, NUMIT DEVA.ACESTE PROPUNERUI AU FOST ANALIZATE INDELUNG SI CRED CA ELE SE VOR FINALIZA IN VIITORUL APROPIAT. SUNT PROPUNERI DE BUN SIMT CARE VOR FACE DIN DEVA UN ORAS INFLORITOR. CAUTATI SOLUTI SI INVESTITI . NU MAI MERGE ACUM IN 2013 DUPA APROAPE 24 ANI DE LA REVOLUTI CU O SA VEDEM , O SA FACEM SI NU O SA FACETI!AU MAI PROMIS SI ALTII SI NIMIC CONCRET.DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE!
  ————PROPUNERI——

  0. GARA DEVA ARATA CA DUPA RAZBOI. PRELUATI-O DE LA SNCFR SI FACETI UN PASAJ SUBTERAN ACOLO. EA E INIMA DE INTRARE IN DEVA.
  1.PISTE DE BICICLETE PROMISE DE PRIMAR DEVA.
  2. SALA POLIVALENTA NOUA IN DEVA,
  3. EXTINDERE SI CONSTRUCTIE A 2-A TRIBUNA LA SALA SPORTURIILOR DEVA.
  4. BISERICA ORTODOXA DE LA OPERA SI BISERICA ORTODOXA DIN CARTIERUL DACIA SA PRIMEASCA BANII NECESARI SA FIE FINALIZATE,
  5, SPATARE LA BANCIILE NOI DIN FATA CASEI DE CULTURA.E RIDICOL SA STAI IN POZTIE DE DREPTI, FARA SA TE POTI ODIHNI. IL ROG PE PRIMAR SA INCERCE SA STEA ACOLO 1 ORA SA VADA CA IL VA DUREA FUNDUL SI SPATELE.BANCI TOTAL INCOMODE , IAR BECURIILE DE LA LAMPADIOARELE DE ACOLO NU FUNCTIONEAZA TOATE. MUZICA DE LA FANTANA E ACEEASI (6-7 PIESE DE 1 AN DE ZILE! PANA CAND!?),
  6. IN PARCUL NOU DE LA CETATE SA FIE SCOS COVORUL DE PLASTIC (CARE ADUCE VIRUSI, INFECTIE SI MICROBI) SI NU DA BINE CU NATURA INCONJURATOARE, SI SA FIE INLOCUIT CU IARBA NATURALA.
  7,POD SI IESIRE SI LEGARE DIRECTA DE PE AUTOSTRADA A 1 CU DEVA. E RIDICOL DEVA ARE ZERO IESIRI, IAR SIBIU ARE 5 IESIRI CU ACEASI AUTOSTRADA!
  8. CETATEA SA FIE RENOVATA DE URGENTA (23 ANI SI JUMATATE DE TROMBOANE AU AJUNS!)
  9. FANTANA NOU GASITA IN PARCUL DEVA SA FIE PUSA IN VALOARE SI IN FOLOSINTA CU APA POTABILA!
  10.PISTA DE TARTAN MODERN LA PISTA ACTUALA DE ATLETISM DE LA STADIONUL CETATE DEVA.
  11. FELICITARI PENTRU PASAJUL SUBTERAN.
  12 . CASA DE CULTURA SA FIE RENOVATA,ARATA JALNIC!
  13. FELICITARI PENTRU PARCUL CETATE , DAR ZIDURILE DE IMPREJMUIRE A LUI ARATA JALNIC.NU PUTEM FACE ACEST LUCRU 100% SA ARATE BINE?

  CU STIMA, CETATEAN DEVA

  Reply
 2. Ana

  Ce vi se pare atat de frumos?Parcul asta are multe lipsuri.O mare parte din el este lipsita de umbra copacilor(incercati sa stati vara la amiaza intr-un astefel de parc) si de mobilier urban.Oare ati vrea sa stati pe iarba?Nu ca ar fi ceva rau,dar mai mult ca sigur calcarea ierbii va fi interzista ca asa e la noi,plus ca e destul de neplacut dupa o ploaie .Mai mult ca sigur parcul va fi populat si de cainii vagabonzi ai Devei si de devenii cu ,caini,care inca nu cred ca sunt destul de civilizati incat sa stranga excrementele acestora.Nu credeti ca daca s-ar realiza piste de biciclete in tot orasul multa lume ar renunta la masina,astfel fluidizandu-se traficul auto ?Nu cred ca o parcare subterana ,destul de costisitoare ar mai fi necesara.Mi se pare trist ca tara asta are atatia arhitecti tineri (si mai putin tineri)si talentati,ca in fiecare an sunt peste 500 de absolventi de arhitectura si urbanism si ca in Deva se proiecteaza astfel de spatii publice.Pacat ca devenii permit ca banii lor sa fie investiti in lucrari de proasta calitate , ca nu sunt realizate studii sociologice si analize urbanistice inainte de a se realiza astfel de proiecte.Orasul e al locuitorilor nu al primariei,iar spatiul pubilc ne apartine!

  Reply
 3. Deveanul decent

  Spre deosebire de deveanul de mai sus care este cel putin necioplit, eu nu pot decat sa laud o astfel de initiativa.Prcarea era necesara in acea zona, iar aspectul daca va semana cu schitele de mai sus este chiar frumos.Si poate gasiti bani si pentru cladirea aia a prejecturii sau ce e acolo…pierdeti mult mai multi bani daca nu o terminati…

  Reply
 4. ovidiu

  In handbalul devean a investit deja Consiliul Judetean 8 miliarde anul asta. Nu crezi ca e suficient. Deva o sa sustina si ea handbalul, fotbalul si ciclismul.Il va sustine, dupa cum a declarat Petru Maginean dar sper sa nu umfle buzunarele unora cum a facut fostul primar 4×4 care aloca 10 miliarde pe an din bugetul primariei si clubul de fotbl care a fost finantat are datorii de miliarde la finante si furnizori. Nu asa se sprijina sportul.

  Reply
 5. deveanu

  Bai, primare…in sport de ce nu investiti??? sau orasul asta nu are nevoie de sport? piste pt biciclete, echipa de fotbal, handbal etc…ei ce zici???

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *