PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat

Când fostul viceprimar produce scandal (şi produce aproape la fiecare şedinţă) sunt şanse mari ca el să fi comis exact faptele pe care le reproşează altora. Săptămâna trecută, Răzvan Mareş insinua că se fac deplasări auirea cu maşina primăriei. Ei bine, în mai puţin de doi ani de mandat, Mareş a bifat 106 zile în delegaţii, somnul viceprimarului pe alte meleaguri ne-a costat aproape 40.000 lei, plus maşină, şofer şi carburanţi, iar cele mai multe „drumeţii” le-a făcut în zilele de la sfârşitul săptămânii

 

După scandalul din ultima şedinţă de Consiliu Local Deva am fost curioşi să aflăm cum a folosit Mareş resursele primăriei pentru deplasări în ţară şi străinătate, iar bilanţul este impresionant.

Din datele obţinute reiese că fostul viceprimar Răzvan Mareş a depus documente pentru 47 de deplasări, 11 în străinătate restul în ţară, somnul demnitarului pe alte meleaguri ne-a costat 39.510, 60 lei, la care se adaugă cheltuieli legate de carburanţi pentru maşina proprie sau a primăriei folosită cu sau fără şofer. Interesant este şi faptul că mai mult de jumătate din drumeţiile făcute de Mareş prin ţară au picat în zilele de la sfârşitul săptămânii.

Voiaj în raiul cumpărăturilor fără taxe vamale

Andorra e un pic mai mare ca Devei la populaţie (83.000 locuitori), iar turismul produce circa 80% din banii ţării. Peste 10 milioane de turişti vizitează anual Andorra, atraşi de lipsa taxelor vamale. Răzvan Mareş a vizitat Andorra în perioada 25 (joi) –  28 (duminică) august 2016, împreună cu primarul de atunci, Mircia Muntean, iar costul deplasării a fost de 5.621 lei. Scopul declarat al voiajului, potrivit raportului de deplasare, a fost să se înfrăţească cu Primăria Comu, din provincia Canillo. Proiect ratat, deşi în cele patru zile cât au stat prin micuţa staţiune turistică, demnitarii noştri se puteau înfrăţi cu fiecare locuitor în parte. Într-o declaraţie publică pe tema excursiei din Andorra, Mareş spunea că era interesat şi de nişte motoare în sistem de co-generare care sunt produse acolo, dar nici din afacerea asta n-a ieşit nimic pentru Deva. De altfel, acest subiect (al co-generării) apare şi în alte deplasări externe, tot fără nici un folos pentru deveni.

Cum a reinventat Mareş apa caldă

În interval de o lună, Răzvan Mareș a fost de trei ori în Budapesta, pe bani publici, de fiecare dată sub pretextul realizării unui proiect care să asigure apă caldă devenilor. Astfel, în perioada 5 (luni) – 6 (marţi) septembrie 2016 (cu Mircia, cost: 4.687 lei)  „vizită la MKM (companie maghiară – n. red.) pentru a discuta despre posibilitatea construirii în municipiul Deva a unei centrale de 5 megawați care să asigure apă caldă devenilor în sistem centralizat”. Apoi, Budapesta 13 (marţi)  – 14 (miercuri) septembrie (cu Mircia, cost 700 lei), pentru „documentare, schimb de experienţă în scopul punerii în funcţiune a motorului de gaz în sistem de co-generare existent în baza Complex Aqualand Deva” şi a treia vizită la Budapesta, singur, perioada 2 (duminică) – 4 (marţi) octombrie; cost: 2.067 lei. Scopul: „documentare, schimb de experienţă în vederea construirii unei centrale care să asigure apă caldă devenilor”. Devenii nu au câştigat absolut nimic din aceste deplasări.

Viena, 14 zile în interes de serviciu

Răzvan Mareș a plecat pentru trei zile de weekend la Viena, în perioada 16 (vineri) – 18 (duminică) septembrie 2016, cu 1.692, 88 lei din contul primăriei. A fost o vizită la sediul companiei de transport Wiener Line, unde s-a discutat despre realizarea unui transport public mai eficient la Deva, susţine Mareş. Două luni mai târziu, Mareş se întoarce la Viena pentru alte patru zile, în perioada 10 (luni) – 13 (joi) octombrie 2016. Cheltuieşte 2.973 lei, nu depune raport de deplasare, dar din unele înscrisuri reiese că era interesat de o staţie de tratare şi incinerare a deşeurilor. A treia excursie la Viena este în perioada 25 (miercuri) – 27 (vineri) septembrie 2017, costul deplasării – 2.970,59 lei, pentru o „documentare, schimb de experienţă referitor la funcţionarea sistemului de transport public local cu autobuze electrice”. A patra ieşire la Viena este în perioada 15 (miercuri) – 17 (vineri) noiembrie 2017, pentru „o vizită oficială privind perspectivele unui oraş inteligent”, vizită care costă 4.472,37 lei. Şi tot în Viena și tot pentru „o vizită oficială privind perspectivele unui oraş inteligent” a mers Răzvan Mareș în primăvara anului 2018, în weekend-ul (prelungit) 20 (vineri) – 23 (luni) aprilie, iar deplasarea a costat 1.373 lei.

Turismul, o reuşită (personală) pentru Răzvan Mareş

Fostul viceprimar PSRo a făcut parte din delegaţia care a văzut China (7 – 17 iunie 2017), cost 7.138 lei, la a IV-a ediție a Conferinței Internaționale de Cooperare în domeniul educaţiei. Este singura vizită după care a rămas ceva palpabil. Mareş susţine că Liceul de Artă a primit finanţare de 80.000 de euro pentru instrumente muzicale.

Fostul demnitar PSRo a mai fost plecat în Italia, la Perugia, în perioada 16 – 18 iunie 2017, împreună cu Ciprian Răchită, angajat la Primăriei, costul deplasării fiind de 9.101 lei, scopul deplasării: documentare, schimb de experienţă, vizitarea unei fabrici de autobuze electrice.

Legat de deplasările sale prin ţară, Răzvan Mareş a umblat de cele mai multe ori pe bază de fotbal şi de turism. Măcar în legătură cu ultima preocupare putem spune că deplasările au fost o reuşită deplină pentru fostul viceprimar.

Colegii de la Glasul Hunedoarei au făcut un top al demnitarilor – călători pe bani publici, în acest mandat şi cel mai umblat s-a clasat fostul viceprimar al Devei, Răzvan Mareş, chiar dacă el şi-a încheiat mandatul înainta celorlalţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani