PDL Petroşani, minim istoric la alegerile europarlamentare. Urmează cutremurul

124

În lipsa liderilor care au ridicat partidul, PDL Petroşani a obţinut un minim istoric la alegerile europarlamentare de duminică. Surse politice vorbesc acum despre un cutremur la vârf, dar şi despre posibile negocieri pentru revenirea în prim plan a celor care au pus umărul la succesul acestei formaţiuni la alegerile anterioare.

pdlPDL Petroşani nu mai este ce a fost în anii în care a reprezentat o forţă de temut pe eşicherul politic local. La alegerile europarlamentare de duminică abia a reuşit să obţină un procent de 5,1%, mult sub media naţională. Iar aici nu vorbim despre obişnuinţa electoratului de a pune ştampila pe „roşii” PSD, ci despre absenţa liderilor reali din anii precedenţi. Monica Iacob – Ridzi, deputat de Valea Jiului, care continuă să aibă o imagine puternică în ciuda problemelor legale în care a fost implicată, a părăsit partidul în 2012 şi s-a înscris în PPDD, arătând că nu a avut nicio susţinere din partea partidului în ceea ce priveşte acuzaţiile de corupţie care i se aduceau. La începutul lunii februarie a acestui an, şi primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi – considerat locomotiva PDL în Valea Jiului, a anunţat că rămâne un simplu membru al PDL şi că şi-a depus demisia din funcţia  de preşedinte al Biroului Permanent Local al PDL Petroşani şi cea de prim – vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PDL Hunedoara. La această decizie au concurat mai multe motive, iar edilul şef al Petroşaniului s-a declarat profund nemulţumit de modul în care s-a transformat PDL în ultima perioadă. Un pas în spate a făcut şi fostul viceprimar al Petroşaniului, Claudiu Cornea, dar şi Paul Gherasim, fost consilier local, care a fost snopit în bătaie în 2008 tocmai pe fondul acţiunilor sale politice, anchetatorii stabilind că acesta a fost agresat de un grup de apropiaţi ai lui Alin Simota. În luna august 2012, Gherasim şi-a dat demisia din PDL şi a intrat în PNL, după 17 ani în care a fost unul dintre oamenii de bază ai democraţilor din Petroşani. Iar lista celor care au plecat din partid ori au făcut un pas în spate ar putea continua, nemulţumirile lor fiind legate tocmai de direcţia din ultima perioadă a PDL.

 

De acord cu unificarea dreptei

 

După retragerea lui Tiberiu iacob – Ridzi, preşedinţia PDL Petroşani a fost asigurată de Valeriu Butulescu, un apreciat om de cultură, dar nu neapărat şi cu aceeaşi imagine politică, cel puţin în rândul alegătorilor, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Din păcate, negative pentru democrat – liberalii care s-au văzut puşi al colţ, cu un minim istoric de numai 5,1%. Surse politice spun că liderii PDL de la Centru nu privesc deloc liniştiţi această prăbuşire şi că ar fi dispuşi să negocieze cu foştii grei ai partidului pentru reîntoarcerea lor în prim plan. Tiberiu Iacob – Ridzi spune că nu ştie nimic despre acest lucru, dar şi că nu ştie ce ar putea fi negociat. E de acord, însă, cu ideea tot mai vehiculată de unificare a dreptei. „În condiţiile actuale, aceasta este soluţia. Alta nu există”, a subliniat primarul Petroşaniului. Cât despre o revenire a lui în prim – planul scenei politice, Iacob – Ridzi nu a exclus această posibilitate, dar depinde în ce termeni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.