PDL a mai pierdut un ales local. Vasile Hriţac a demisionat din CL Simeria

Fostul candidat PDL pentru postul de primar al oraşului Simeria a demisionat din funcţia de consilier local. În locul său va depune jurământul Mihai Raicu de la UNPR

hritac vasile 2

Vasile Hriţac a fost mulţi ani şeful Poliţiei Transport Feroviar a Judeţului Hunedoara. După pensionare, Hriţac a acceptat să se implice în politică şi a candidat la localele din 2012 pentru postul de primar la Simeria. Viorel Hriţac a fost învins de „independentul” Emil Rîşteiu (revenit după alegeri în PSD), dar a prins un loc de consilier local.

A ales proiectele private

Săptămâna trecută, înainte de şedinţa Consiliului Local Simeria, Vasile Hriţac şi-a depus demisia din postul de ales local. „Am mai multe proiecte personale în care m-am implicat. Alături de fiul meu vreau să derulez cu fonduri europene un proiect în domeniul agricol, sunt implicat în tot ce înseamnă activitate sportivă în Simeria şi în special în fotbal, aşa că am decis să renunţ la politică. Nu sunt politican şi nu am vrut să rămân până să mă declare cineva incompatibil”, a explicat fostul comisar de poliţie demisa sa.

UNPR- „puţini au fost mulţi au rămas”

Prin plecarea lui Hriţac, PDL pierde postul de consilier pentru că democrat-liberalii au mers pe liste comune (USP) alături de ţărănişti şi de UNPR, iar următorul pe listă este doctorul Mihai Raicu de la progresişti. „Asta-i viaţa. Nu are de ce să se supere cei din PDL. Nici eu nu am ce face când pleacă câte unul de la noi. Doctorul Raicu este un om cu experienţă, a condus un spital deci ştie şi administraţie”, a declarat Mihail Rudeanu, preşedintele UNPR Hunedoara.

Pedeliştii se răresc

Dorin Gligor, preşedintele PDL Hunedoara, este deranjat mai mult de schimbările şefilor de instituţii puşi pe posturi în guvernarea Boc, decât de pierderea câte unui ales local. „Atâta vreme cât judeţul este condus aşa cum e condus, cât primarii trebuie să facă jocuri politice ca să primească bani publici la buget, nu mai contează pierderea unui ales local. Ne-am asumat acest risc atunci când am format alianţa electorală. Foarte deranjant este când sunt schimbaţi oameni competenţi pe criterii politice cum a fost cazul lui Lupu de la INSEMEX Petroşani ori a lui Crişan de la Casă (de Asigurări pentru Sănătate, n.r.). Asta într-adevăr e deranjant”, a declarat Gligor. PDL  Hunedoara a mai pierdut demnitari locali şi la Orăştie din cauza alianţei electorale din vara anului 2012.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă