PDL a mai pierdut un ales local. Vasile Hriţac a demisionat din CL Simeria

Fostul candidat PDL pentru postul de primar al oraşului Simeria a demisionat din funcţia de consilier local. În locul său va depune jurământul Mihai Raicu de la UNPR

hritac vasile 2

Vasile Hriţac a fost mulţi ani şeful Poliţiei Transport Feroviar a Judeţului Hunedoara. După pensionare, Hriţac a acceptat să se implice în politică şi a candidat la localele din 2012 pentru postul de primar la Simeria. Viorel Hriţac a fost învins de „independentul” Emil Rîşteiu (revenit după alegeri în PSD), dar a prins un loc de consilier local.

A ales proiectele private

Săptămâna trecută, înainte de şedinţa Consiliului Local Simeria, Vasile Hriţac şi-a depus demisia din postul de ales local. „Am mai multe proiecte personale în care m-am implicat. Alături de fiul meu vreau să derulez cu fonduri europene un proiect în domeniul agricol, sunt implicat în tot ce înseamnă activitate sportivă în Simeria şi în special în fotbal, aşa că am decis să renunţ la politică. Nu sunt politican şi nu am vrut să rămân până să mă declare cineva incompatibil”, a explicat fostul comisar de poliţie demisa sa.

UNPR- „puţini au fost mulţi au rămas”

Prin plecarea lui Hriţac, PDL pierde postul de consilier pentru că democrat-liberalii au mers pe liste comune (USP) alături de ţărănişti şi de UNPR, iar următorul pe listă este doctorul Mihai Raicu de la progresişti. „Asta-i viaţa. Nu are de ce să se supere cei din PDL. Nici eu nu am ce face când pleacă câte unul de la noi. Doctorul Raicu este un om cu experienţă, a condus un spital deci ştie şi administraţie”, a declarat Mihail Rudeanu, preşedintele UNPR Hunedoara.

Pedeliştii se răresc

Dorin Gligor, preşedintele PDL Hunedoara, este deranjat mai mult de schimbările şefilor de instituţii puşi pe posturi în guvernarea Boc, decât de pierderea câte unui ales local. „Atâta vreme cât judeţul este condus aşa cum e condus, cât primarii trebuie să facă jocuri politice ca să primească bani publici la buget, nu mai contează pierderea unui ales local. Ne-am asumat acest risc atunci când am format alianţa electorală. Foarte deranjant este când sunt schimbaţi oameni competenţi pe criterii politice cum a fost cazul lui Lupu de la INSEMEX Petroşani ori a lui Crişan de la Casă (de Asigurări pentru Sănătate, n.r.). Asta într-adevăr e deranjant”, a declarat Gligor. PDL  Hunedoara a mai pierdut demnitari locali şi la Orăştie din cauza alianţei electorale din vara anului 2012.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj