PDL Hunedoara, între Falcă și Predoiu

MAIN gligorÎn data de 16 noiembrie toți membrii PDL din județul Hunedoara vor fi chemați la urne ca să decidă pe cine doresc drept candidat la președinția României. Ei vor avea de ales între Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă. Este pentru prima oară în România când un partid își va desemna prezidențiabilul, după ce vor fi consultați toți membrii respectivei formațiuni politice.

Potrivit președintelui PDL Hunedoara, Dorin Oliviu Gligor, în județ vor fi amenajate secții de votare în fiecare dintre cele șapte colegii. „Au fost verificate listele cu membrii de partid. Am stabilit secțiile de votare, iar cei doi candidați, Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă, vor fi prezenți în județ. De altfel, în aceeași zi, 16 noiembrie, vor fi chemați la urne și colegii noștri din celelalte trei județe ale regiunii”, a spus Gligor. Alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la președinția României au început în 26 octombrie și se vor încheia în 14 decembrie. Cătălin Predoiu este prim-vicepreședinte al PDL, fost ministru al Justiției. În perioada dintre demisia premierului Boc la 6 februarie 2012 și învestitura guvernului Ungureanu în 9 februarie 2012, a îndeplinit funcția de prim-ministru interimar. Gheorghe Falcă este originar din județul Hunedoara. Din 2004 este primarul municipiului Arad.

Între timp, în organizațiile locale ale Partidului Democrat Liberal din județ sunt conferințe pentru alegerea structurilor de conducere. Până acum, au fost desemnate noile foruri în mai bine de jumătate dintre filiale. În mediul urban mai trebuie să fie alese birourile municipale la Hunedoara și Vulcan, iar jumătate dintre flialele comunale se află în aceeași situație. Abia după ce va fi încheiată alegerea în filialele locale va fi stabilită și data la care va avea loc conferința județeană de alegeri. Deocamdată, doar Dorin Oliviu Gligor, actualul lider al PDL Hunedoara, a anunțat că va intra în cursa electorală pentru șefia organizației județene. Alegerile interne au loc înainte de termen, decizia pentru devansarea acestora aparținând conducerii centrale a partidului. Pedeliștii hunedoreni și-au desemnat conducerea în martie 2011 pentru patru ani. Pentru că prea multe filiale județene aveau conduceri interimare, PDL a decis să organizeze alegerile interne mai repede, având în vedere că 2014 este an electoral.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie         Rareș Demian, președintele Văii Dacilor, a murit. Tânărul ar fi fost găsit spânzurat cu un tricolor