PDL Hunedoara, între Falcă și Predoiu

MAIN gligorÎn data de 16 noiembrie toți membrii PDL din județul Hunedoara vor fi chemați la urne ca să decidă pe cine doresc drept candidat la președinția României. Ei vor avea de ales între Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă. Este pentru prima oară în România când un partid își va desemna prezidențiabilul, după ce vor fi consultați toți membrii respectivei formațiuni politice.

Potrivit președintelui PDL Hunedoara, Dorin Oliviu Gligor, în județ vor fi amenajate secții de votare în fiecare dintre cele șapte colegii. „Au fost verificate listele cu membrii de partid. Am stabilit secțiile de votare, iar cei doi candidați, Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă, vor fi prezenți în județ. De altfel, în aceeași zi, 16 noiembrie, vor fi chemați la urne și colegii noștri din celelalte trei județe ale regiunii”, a spus Gligor. Alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la președinția României au început în 26 octombrie și se vor încheia în 14 decembrie. Cătălin Predoiu este prim-vicepreședinte al PDL, fost ministru al Justiției. În perioada dintre demisia premierului Boc la 6 februarie 2012 și învestitura guvernului Ungureanu în 9 februarie 2012, a îndeplinit funcția de prim-ministru interimar. Gheorghe Falcă este originar din județul Hunedoara. Din 2004 este primarul municipiului Arad.

Între timp, în organizațiile locale ale Partidului Democrat Liberal din județ sunt conferințe pentru alegerea structurilor de conducere. Până acum, au fost desemnate noile foruri în mai bine de jumătate dintre filiale. În mediul urban mai trebuie să fie alese birourile municipale la Hunedoara și Vulcan, iar jumătate dintre flialele comunale se află în aceeași situație. Abia după ce va fi încheiată alegerea în filialele locale va fi stabilită și data la care va avea loc conferința județeană de alegeri. Deocamdată, doar Dorin Oliviu Gligor, actualul lider al PDL Hunedoara, a anunțat că va intra în cursa electorală pentru șefia organizației județene. Alegerile interne au loc înainte de termen, decizia pentru devansarea acestora aparținând conducerii centrale a partidului. Pedeliștii hunedoreni și-au desemnat conducerea în martie 2011 pentru patru ani. Pentru că prea multe filiale județene aveau conduceri interimare, PDL a decis să organizeze alegerile interne mai repede, având în vedere că 2014 este an electoral.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara