PDL Hunedoara, între Falcă și Predoiu

MAIN gligorÎn data de 16 noiembrie toți membrii PDL din județul Hunedoara vor fi chemați la urne ca să decidă pe cine doresc drept candidat la președinția României. Ei vor avea de ales între Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă. Este pentru prima oară în România când un partid își va desemna prezidențiabilul, după ce vor fi consultați toți membrii respectivei formațiuni politice.

Potrivit președintelui PDL Hunedoara, Dorin Oliviu Gligor, în județ vor fi amenajate secții de votare în fiecare dintre cele șapte colegii. „Au fost verificate listele cu membrii de partid. Am stabilit secțiile de votare, iar cei doi candidați, Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă, vor fi prezenți în județ. De altfel, în aceeași zi, 16 noiembrie, vor fi chemați la urne și colegii noștri din celelalte trei județe ale regiunii”, a spus Gligor. Alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la președinția României au început în 26 octombrie și se vor încheia în 14 decembrie. Cătălin Predoiu este prim-vicepreședinte al PDL, fost ministru al Justiției. În perioada dintre demisia premierului Boc la 6 februarie 2012 și învestitura guvernului Ungureanu în 9 februarie 2012, a îndeplinit funcția de prim-ministru interimar. Gheorghe Falcă este originar din județul Hunedoara. Din 2004 este primarul municipiului Arad.

Între timp, în organizațiile locale ale Partidului Democrat Liberal din județ sunt conferințe pentru alegerea structurilor de conducere. Până acum, au fost desemnate noile foruri în mai bine de jumătate dintre filiale. În mediul urban mai trebuie să fie alese birourile municipale la Hunedoara și Vulcan, iar jumătate dintre flialele comunale se află în aceeași situație. Abia după ce va fi încheiată alegerea în filialele locale va fi stabilită și data la care va avea loc conferința județeană de alegeri. Deocamdată, doar Dorin Oliviu Gligor, actualul lider al PDL Hunedoara, a anunțat că va intra în cursa electorală pentru șefia organizației județene. Alegerile interne au loc înainte de termen, decizia pentru devansarea acestora aparținând conducerii centrale a partidului. Pedeliștii hunedoreni și-au desemnat conducerea în martie 2011 pentru patru ani. Pentru că prea multe filiale județene aveau conduceri interimare, PDL a decis să organizeze alegerile interne mai repede, având în vedere că 2014 este an electoral.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?