PDL Hunedoara, între Falcă și Predoiu

MAIN gligorÎn data de 16 noiembrie toți membrii PDL din județul Hunedoara vor fi chemați la urne ca să decidă pe cine doresc drept candidat la președinția României. Ei vor avea de ales între Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă. Este pentru prima oară în România când un partid își va desemna prezidențiabilul, după ce vor fi consultați toți membrii respectivei formațiuni politice.

Potrivit președintelui PDL Hunedoara, Dorin Oliviu Gligor, în județ vor fi amenajate secții de votare în fiecare dintre cele șapte colegii. „Au fost verificate listele cu membrii de partid. Am stabilit secțiile de votare, iar cei doi candidați, Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă, vor fi prezenți în județ. De altfel, în aceeași zi, 16 noiembrie, vor fi chemați la urne și colegii noștri din celelalte trei județe ale regiunii”, a spus Gligor. Alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la președinția României au început în 26 octombrie și se vor încheia în 14 decembrie. Cătălin Predoiu este prim-vicepreședinte al PDL, fost ministru al Justiției. În perioada dintre demisia premierului Boc la 6 februarie 2012 și învestitura guvernului Ungureanu în 9 februarie 2012, a îndeplinit funcția de prim-ministru interimar. Gheorghe Falcă este originar din județul Hunedoara. Din 2004 este primarul municipiului Arad.

Între timp, în organizațiile locale ale Partidului Democrat Liberal din județ sunt conferințe pentru alegerea structurilor de conducere. Până acum, au fost desemnate noile foruri în mai bine de jumătate dintre filiale. În mediul urban mai trebuie să fie alese birourile municipale la Hunedoara și Vulcan, iar jumătate dintre flialele comunale se află în aceeași situație. Abia după ce va fi încheiată alegerea în filialele locale va fi stabilită și data la care va avea loc conferința județeană de alegeri. Deocamdată, doar Dorin Oliviu Gligor, actualul lider al PDL Hunedoara, a anunțat că va intra în cursa electorală pentru șefia organizației județene. Alegerile interne au loc înainte de termen, decizia pentru devansarea acestora aparținând conducerii centrale a partidului. Pedeliștii hunedoreni și-au desemnat conducerea în martie 2011 pentru patru ani. Pentru că prea multe filiale județene aveau conduceri interimare, PDL a decis să organizeze alegerile interne mai repede, având în vedere că 2014 este an electoral.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști