PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei

Parlamentul European va organiza o sesiune plenară extraordinară în 16-17 aprilie a.c. pentru a dezbate și decide noi măsuri europene pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

”Parlamentul European își exercită pe deplin competențele în privința deciziilor în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. Vom continua să fim în prima linie a acțiunii politice pentru solidaritate europeană, iar deputații din Partidul Popular European (PPE) au formulat propuneri concrete pentru măsuri financiare de urgență. În continuare, prima prioritate este combaterea pandemiei și sănătatea publică, dar, în paralel, vom decide măsuri de intervenție economică. Întreaga Uniune Europeană (UE) se află deja în criză. Se instalează recesiunea. De aceea, avem nevoie de intervenție imediată, dar trebuie să planificăm și măsurile europene pe termen mediu, care vor intra în vigoare în lunile care urmează”, a afirmat europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR , PPE).

Pe agenda Parlamentului European se află o rectificare a bugetului UE pe anul 2020 în valoare de circa 4,1 miliarde euro. 300 milioane euro sunt destinați finanțării rezervei de echipamente medicale a UE.  2,7 miliarde de euro vor fi redistribuite către Instrumentul pentru Sprijin de Urgență al UE. Acest instrument permite achiziția de aparatură medicală și medicamente, dar sprijină și reconversia unor companii europene pentru producția de aparatură și echipamente medicale. Circa 570 de milioane de euro vor fi destinate pentru măsuri la nivel european pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Rectificarea bugetară va fi adoptată în regim de urgență de către Parlamentul European.

Printre inițiativele care vor fi dezbătute în plenară se află și propunerea Comisiei Europene pentru un instrument de solidaritate de 100 de miliarde de euro destinat menținerii locurilor de muncă și sprijinirii întreprinderilor europene. Noul instrument poartă numele de SURE – Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency – este un fond de creditare gestionat de Comisie pentru finanțarea schemelor naționale de sprijin pentru angajatorii care nu disponibilizează personal, ci aplică diferite forme de timp de lucru diminuat. Miniștrii de finanțe ai statelor membre vor dezbate această propunere, precum și alte inițiative anti-criză în 7 aprilie, înaintea sesiunii plenare a Parlamentului European.

Parlamentul European își continuă activitatea în întreaga lună aprilie cu respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemie. Comisiile de specialitate și grupurile politice lucrează în sistem de telemuncă, iar plenul votează la distanță printr-un sistem electronic securizat. În acest fel, cele trei funcții esențiale ale Parlamentului European sunt exercitate pe deplin în domeniul legislativ, cel bugetar și cel de control, precum și de supervizare.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei

  1. Nicolae

    Masurile vor fi dezbatute ! Dupa ploaie chepeneag . Germania nu-si onoreaza contractele medicale si discutam despre ce va fi . Am vazut atitudinea UE fata de Italia , iar parlamentarii “vor face ” Din ianuarie cand OMS a atentionat ce urmeaza ,ce ati facut ? Ati dormit la cald si pe bani ? Institutie anchilozta , profund egoista , dar necesara ! 🙁

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara