Parcul Industrial de la Călan, finalizat în august 2014

iovanesc 1Lucrările la Parcul Industrial de la Călan vor fi gata în luna august 2014. Declarația a fost făcută de către primarul orașului Călan, Filip Adrian Iovănesc, în cadrul emisiunii „Hunedoara în 50 de minute”, la Hunedoara TV. Până să ajungă să realizeze acest proiect, Primăria orașului Călan a avut nevoie de 5 ani să rezolve problemele legate de terenurile pe care e ridicat Parcul. A mai durat 2 ani până când au fost parcurse toate etapele legate de obținerea fondurilor europene, iar lucrările au început la mijlocul anului 2012.

Investiția este una dintre cele mai mari de acest fel din România. Parcul va avea o suprafață de 40 de hectare, unde s-ar putea înființa în următorii ani câteva sute de locuri de muncă. Banii pentru lucrări provin din fonduri europene, locale și județene. Estimată inițial la 88 de milioane de lei, lucrarea a fost adjudecată la trei sferturi din suma inițială. Pentru că s-au făcut economii, lucrările suplimentare de ecologizare vor putea fi efectuate din banii obținuți inițial pentru valoarea totală a proiectului. Iovănesc spune că licitația pentru efectuarea ecologizărilor va avea loc până la sfârșitul acestui an. „Pentru că lucrarea a fost adjudecată la un preț mai mic decât cel stabilit inițial, am făcut economii. S-a stabilit însă că este nevoie de efectuarea de lucrări de ecologizare suplimentare, motiv pentru care până la finele lui 2014 va fi organizată o licitație. Se lucrează la documentație, iar valoarea estimată este de aproximativ 600.000 de euro”, a afirmat Iovănesc. Potrivit lui Iovănesc, autoritățile locale poartă deja discuții cu doi potențiali investitori, unul din Marea Britanie și altul din Belgia.

Pe de altă parte, primarul orașului Călan a declarat că autoritățile locale lucrează la un alt proiect care vizează ecologizarea și punerea în valoare a încă 17 hectare de terenuri ce au aparținut fostei platforme industriale.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Parcul Industrial de la Călan, finalizat în august 2014

  1. cristian

    era si timpul sa faca si primarul orasului Calan ceva pentru orasul pe care il conduce de atatia ani.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști