Pamflet pe bune. Ce nasul meu!

Atingerea organului olfactiv a ajuns cel mai la modă gest din ultimele zile

udrea

Infractorii naţionali au început să se străduiască din răsputeri să semene cu mafioţii adevăraţi de prin alte părţi.

Seamănă, dar nu răsare

Dacă tot se duc la puşcărie, măcar să semene cu Al Capone. Din păcate pentru ei, nu prea le iese. Îl puteţi compara pe Videanu, bunăoară, cu ultimul Don? Dacă am face-o, bătrânul ar comanda din mormânt asasinarea noastră. Lui Mitică Dragomir i se mai spune şi „Corleone”. Dar sunt sigur că dacă-l întrebi unde vine pe hartă celebra localitate, capitală a Mafiei Italiene, pune hotărât degetul pe Groenlanda. Câţi dintre hoţomanii noştri credeţi că au auzit de „omerta”? După cum se toarnă unul pe altul la DNA, se pare că niciunul. Iar „Mâinile curate”, precis înseamnă pentru mulţi dintre „mafioţii” autohtoni un program al Ministerului Sănătăţii sau al Crucii Roşii, de învăţare în şcoli a elevilor, cum să se spele pe mâini înainte de masă.

Cacealmaua „blondei de la Cotroceni”

paul_newman09Cam în aceeaşi linie se înscrie şi gestul făcut zilele trecute de Elena Udrea cu degetul arătător frecându-şi nasul, gest care a pus pe jar o ţară întreagă, care nu mai pridideşte cu supoziţiile: „Ce a vrut să spună?” Gestul cu degetul la nas l-a văzut toată lumea mai demult, într-un film cu mafioţi adevăraţi, „The Sting”, făcut de Paul Newman. Acolo avea o anumită semnificaţie. Dar Udrea? Ce voia ea să spună când îşi freca năsăcul? Nimic. O simplă cacealma. Voia doar să semene şi ea cu mafioţii adevăraţi. Sau să avertizeze (oare pe cine) că încă mai ştie multe, că poşetele ei de firmă mai ascund încă foarte multe bileţele de pe vremea când era şefa de cabinet a lui Băsescu, aşa cum a fost cel cu care l-a dat în gât pe Tăriceanu. Poate năsucul frecat la doamnei Udrea voia să spună că dacă va fi la ananghie, nu va ezita să le folosească. Dacă s-a gândit aşa, gestul se înscrie perfect în linia declaraţiilor în care sunt amestecate servicii secrete, conspiraţii împotriva ei, bătălia cu un general SRI şi aşa mai departe, care fac parte din tactica de apărare pe care încearcă să o însăileze acum, când s-a văzut părăsită de toată lumea.

Cu gândul la Arestul Central?

Sau poate ne batem noi capul de pomană. Biata femeie a vrut să spună că în celula de la Arestul Central este un prăpădit de veceu turcesc, iar canalizarea este destul de veche şi este bine să te ţii de nas când îl foloseşti.

Udrea nici măcar nu este originală. Gestul cu frecatul nasului l-au făcut de-a lungul timpului nu numai mafioţii adevăraţi sau actori celebri prin filme, ci şi persoane publice de pe la noi. Să fie un simplu gest reflex? Sau un gest plin de semnificaţii?

Conform psihologilor, Cei care se trag frecvent de nas sunt mincinoşi

Pentru a afla însemnătatea gestului de a te trage de nas am aplelat la cunoscutul psiholog clinician Cristina Mihaela Zaharia (foto), din Bucureşti.nasul extra numai bust „Sunt două tipuri majore care trădează anumite tipologii de personalităţi. Cel mai adesea, cineva  care se trage frecvent de nas, poate fi încadrat în categoria celor care mint des ( intră în categoria mitomaniei ). Există însă şi cazurile, hai să le spunem particulare, când trasul de nas sau un gest făcut la nas, nu este unul reflex, ci prin el, cel care l-a făcut vrea să transmită ceva. Unul dintre acestea şi cel mai vehiculat recent, este gestul facut de Elena Udrea, care căuta din priviri o cameră de luat vederi şi îşi duce semnificativ mâna dreaptă la nas. Să nu uităm că odată cu acest gest, Udrea afişează uşor schiţat şi un zâmbet cu subînţeles, care poate însemna ORICE pentru privitorul avizat. Acest gest poate avea 2 conotaţii : Prima este aceea că vrea să transmită cuiva ( sau unor terâe ) persoane că împărtăşesc acelaşi ( aceleaşi ), secret şi că momentan secretele respective sunt în siguranţă, dar ţine totuşi să reamintească faptul că există acele secrete. O a doua  conotaţie, poate fi relaţionată cu ” minciuna ” . Povestea celebrului Pinnocchio reactualizată, ne poate duce cu gândul că  Udrea vrea să sublinieze cuiva, dincolo de eter, că minciuna nu are picioare lungi. Daca e să luăm în calcul şi capetele de acuzare emise împotriva ei, putem să speculăm că este vorba despre mai multe persoane din culisele lumii politice care pot cădea împreuna cu Udrea. Este greu de crezut că ” blonda de la drept ” a marşat singură în toate afacerile în care a fost implicată direct. Referitor la speculaţiile din presă, cum că acest gest ar putea avea conotaţii mistice, este cel puţin aberant! Din câte ştiu, nu există nici o religie şi cu atât mai puţin o societate secretă, care să aibă în gestică, trasul de nas”, a spus psihologul clinician Mihaela Cristina Zaharia. (Sorin Ovidiu Bălan)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa