Palatul Administrativ va fi scos din bălării

O construcţie faraonică, începută în prima jumătate a anilor 90, drept cel mai ambiţios proiect imobiliar din Deva, Palatul Administrativ a fost abandonat în bălării de peste un deceniu. Edilii Devei au găsit câteva soluţii pentru a schimba imaginea jalnică a zonei

 

 

Palatul Administrativ ar fi trebuit să preia sediile Consiliului Judeţean, Prefectură, Direcţia de Statistică şi Primăria Deva. Lucrările au început în forţă, apoi, de la an la an, s-a lucrat din ce în ce mai puţin până când clădirea a fost abandonată de constructori, în urmă cu 12 ani. Cel puţin şapte milioane de euro au fost investiţi de-a lungul timpului în acest bloc cu 14 etaje, năpădit de bălării.

Negocieri cu ceilalţi parteneri

Primarul Florin Oancea face demersuri pentru schimbarea imaginii dezolante pricinuite de acest imobil abandonat. „De la preluarea mandatului de primar, în urmă cu doi ani, am făcut demersuri continue pentru rezolvarea acestei investiţii neterminate, care arată jalnic în centrul oraşului. Una dintre variantele care pare fezabilă este asocierea cu sau preluarea clădirii de către un investitor care să finalizeze lucrările. Lucrăm în acest sens, inclusiv prin Serviciul Investitori din Primăria Deva. Mai sunt şi alte posibilităţi luate în calcul. Suntem în discuţii cu Prefectura şi cu Consiliul Judeţean pe această temă”, spune primarul Devei.

Câteva soluţii gospodăreşti

Florin Oancea spune că are câteva soluţii intermediare, în folosul cetăţenilor, până când se va găsi o formă legală de transfer. „Ne-am întâlnit cu locatarii blocului 5 de pe Bulevardul Decebal, cu care am discutat despre ce putem face în zona de lângă clădirea neterminată a Palatului Administrativ. Împreună cu cetăţenii şi cu colegii din Primărie am conturat un plan de acţiune imediată: Până la sfârşitul acestei luni, terenul viran care înconjoară clădirea neterminată va fi defrişat şi ecologizat; Demarăm un studiu de fezabilitate pentru realizarea pe acest teren a unei parcări care să deservească atât pe locatarii blocului 5 cât şi pe toţi cetăţenii oraşului sau aflaţi în tranzit în zona Pieţei centrale; Pe bugetul anului 2020 vom finanţa realizarea unei parcări adiacente, în spatele blocului, până la gardul unităţii de pompieri; Ca orizont de timp, după parcurgerea tuturor procedurilor legale, estimez că putem realiza aceste parcări până la mijlocul verii anului viitor. De asemenea, studiem cel mai bun amplasament pentru realizarea în vecinătatea blocului 5 a unei platforme de gunoi cu containere îngropate. Am mai discutat despre remedierea de urgenţă a trotuarului degradat din faţa blocului 5 şi despre reabilitarea integrală a întregii zone din faţa blocului, ca parte dintr-un proiect mai amplu, cu finanţare din fonduri europene, care există deja”, spune primarul Devei Florin Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare