Obligată de instanţă. Primăria Lupeni trebuie să achite 7 milioane de lei

Municipalitatea din Valea Jiului va trebui să facă plata către constructorul telegondolei din Straja

acominPeste 7 milioane de lei are de achitat Primăria din Lupeni către Acomin, societatea care a executat telegondola ce duce în Straja şi asta numai pe o ordonanţă de plată. Aşa a decis instanţa de judecată în cazul celui mai recent proces intentat de creditor unităţii administrativ teritoriale din Lupeni, care, încet – încet, face „colecţie” de ordonanţe de plată.

De doi bani speranţă

Procesul s-a aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara şi, după doar câteva termene de judecată,  magistraţii au decis să admită „cererea de ordonanţă de plată formulată și precizată de către creditoarea SC Acomin SA Deva împotriva debitoarei Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Lupeni și în consecinţă: Ordonă debitoarei să plătească creditoarei a accesoriilor cu titpu de penalităţi de întârziere contractuale aferente debitului principal rămas de plată în valoare de 7.009.667,28 lei calculate începând cu data de 20.09.2014, în valoare de 0,1% din suma de 7.009.667,28 lei (neachitată) pentru fiecare zi de întârziere, până la împlinirea efectivă a obligaţiei în termen de 20 zile de la comunicarea prezentei ordonanţe”. De asemenea, Primăria Lupeni trebuie să achite încă 200 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă şi împotriva ei poate fi formulată cerere în anulare în termen de 10 zile.

Schiul dăunează bugetului

Acomin este societatea care a executat telegondola ce face legătura dintre municipiul Lupeni şi staţiunea Straja, cuprinsă în cadrul amplului program de modernizare a domeniului schiabil. Instalaţia pe cablu a costat 8 milioane de euro, însă constructorul nu a primit nici măcar 50 de bani aşa că s-a adresat instanţei de judecată, care i-a dat câştig de cauză. Tot Acomin a mai câştigat în instanţă şi plata altor lucrări executate în staţiunea Straja, pentru care s-au pronunţat sentinţe de executare silită a municipalităţii din Lupeni. Anul trecut, Primăria Lupeni a primti un ajutor financiar din partea Guvernului, însă banii nu au fost suficienţi pentru stingerea tuturor creanţelor comerciale. (Carmen Cosman  – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei