Obligată de instanţă. Primăria Lupeni trebuie să achite 7 milioane de lei

Municipalitatea din Valea Jiului va trebui să facă plata către constructorul telegondolei din Straja

acominPeste 7 milioane de lei are de achitat Primăria din Lupeni către Acomin, societatea care a executat telegondola ce duce în Straja şi asta numai pe o ordonanţă de plată. Aşa a decis instanţa de judecată în cazul celui mai recent proces intentat de creditor unităţii administrativ teritoriale din Lupeni, care, încet – încet, face „colecţie” de ordonanţe de plată.

De doi bani speranţă

Procesul s-a aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara şi, după doar câteva termene de judecată,  magistraţii au decis să admită „cererea de ordonanţă de plată formulată și precizată de către creditoarea SC Acomin SA Deva împotriva debitoarei Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Lupeni și în consecinţă: Ordonă debitoarei să plătească creditoarei a accesoriilor cu titpu de penalităţi de întârziere contractuale aferente debitului principal rămas de plată în valoare de 7.009.667,28 lei calculate începând cu data de 20.09.2014, în valoare de 0,1% din suma de 7.009.667,28 lei (neachitată) pentru fiecare zi de întârziere, până la împlinirea efectivă a obligaţiei în termen de 20 zile de la comunicarea prezentei ordonanţe”. De asemenea, Primăria Lupeni trebuie să achite încă 200 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă şi împotriva ei poate fi formulată cerere în anulare în termen de 10 zile.

Schiul dăunează bugetului

Acomin este societatea care a executat telegondola ce face legătura dintre municipiul Lupeni şi staţiunea Straja, cuprinsă în cadrul amplului program de modernizare a domeniului schiabil. Instalaţia pe cablu a costat 8 milioane de euro, însă constructorul nu a primit nici măcar 50 de bani aşa că s-a adresat instanţei de judecată, care i-a dat câştig de cauză. Tot Acomin a mai câştigat în instanţă şi plata altor lucrări executate în staţiunea Straja, pentru care s-au pronunţat sentinţe de executare silită a municipalităţii din Lupeni. Anul trecut, Primăria Lupeni a primti un ajutor financiar din partea Guvernului, însă banii nu au fost suficienţi pentru stingerea tuturor creanţelor comerciale. (Carmen Cosman  – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare