Obligată de instanţă. Primăria Lupeni trebuie să achite 7 milioane de lei

Municipalitatea din Valea Jiului va trebui să facă plata către constructorul telegondolei din Straja

acominPeste 7 milioane de lei are de achitat Primăria din Lupeni către Acomin, societatea care a executat telegondola ce duce în Straja şi asta numai pe o ordonanţă de plată. Aşa a decis instanţa de judecată în cazul celui mai recent proces intentat de creditor unităţii administrativ teritoriale din Lupeni, care, încet – încet, face „colecţie” de ordonanţe de plată.

De doi bani speranţă

Procesul s-a aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara şi, după doar câteva termene de judecată,  magistraţii au decis să admită „cererea de ordonanţă de plată formulată și precizată de către creditoarea SC Acomin SA Deva împotriva debitoarei Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Lupeni și în consecinţă: Ordonă debitoarei să plătească creditoarei a accesoriilor cu titpu de penalităţi de întârziere contractuale aferente debitului principal rămas de plată în valoare de 7.009.667,28 lei calculate începând cu data de 20.09.2014, în valoare de 0,1% din suma de 7.009.667,28 lei (neachitată) pentru fiecare zi de întârziere, până la împlinirea efectivă a obligaţiei în termen de 20 zile de la comunicarea prezentei ordonanţe”. De asemenea, Primăria Lupeni trebuie să achite încă 200 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă şi împotriva ei poate fi formulată cerere în anulare în termen de 10 zile.

Schiul dăunează bugetului

Acomin este societatea care a executat telegondola ce face legătura dintre municipiul Lupeni şi staţiunea Straja, cuprinsă în cadrul amplului program de modernizare a domeniului schiabil. Instalaţia pe cablu a costat 8 milioane de euro, însă constructorul nu a primit nici măcar 50 de bani aşa că s-a adresat instanţei de judecată, care i-a dat câştig de cauză. Tot Acomin a mai câştigat în instanţă şi plata altor lucrări executate în staţiunea Straja, pentru care s-au pronunţat sentinţe de executare silită a municipalităţii din Lupeni. Anul trecut, Primăria Lupeni a primti un ajutor financiar din partea Guvernului, însă banii nu au fost suficienţi pentru stingerea tuturor creanţelor comerciale. (Carmen Cosman  – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa