Noua organigramă din Primăria Deva reduce drastic numărul de posturi în administrația locală

Consiliul Local Deva a adoptat, joi, hotărârea privind reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului municipiului Deva și a instituțillor publice din subordinea Consiliului Local. Din cele 719 posturi în administrația locală din Deva vor rămâne disponibile 551 de posturi.
Conform hotărârii de Consiliu Local, noua organigramă prevede reducerea cu 168 a numărului de posturi din administrația locală a Devei. Astfel: Aparatul de specialitate al Primarului Deva își va reduce numărul de posturi de la 347 la 254. Cel mai mult vor avea de suferit angajații Direcției Poliției Locale Deva, din cadrul aparatului de specialitate, unde numărul de posturi va fi redus de la 76 la 28. Direcția de Asistență Socială își va reduce numărul de posturi disponibile de la 99 la 57 de posturi. Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva va avea 162 de posturi, cu 10 mai puțin decât în prezent. Clubul Sportiv municipal Deva va avea 10 posturi, cu unul mai puțin decât în prezent. Creșa Deva va avea 50 de posturi, cu 9 mai puțin decât în prezent. În noua organigramă nu se mai regăsește Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, cu 13 posturi. Doar Direcția Publică Locală de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă Deva va rămâne tot 18 posturi, ca în prezent.
„În urma reorganizării s-au desființat 168 de posturi reprezentând funcții publice de conducere, de execuție și funcții contractuale, și s-a realizat o economie la bugetul local de aproximativ 1.000.000 lei în fiecare lună. Scopul principal al acestei reorganizări este însă cel de a eficientiza activitatea funcționarilor Primăriei în relația cu cetățenii municipiului Deva”, susține primarul Florin Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului