NISTOR, RECONFIRMAT PREŞEDINTE. Conferinţă PSD Hunedoara cu pretext de alegeri

Alegerile Conferinţei judeţene PSD Hunedoara au fost doar un pretext de dezbatere politică în prezenţa şefilor de la Centru. De fapt nici n-au fost alegeri, ci o confirmare a unor liste prin ridicarea mâinii, cinci minute la sfârşitul a patru ore de dezbateri.

 

 

Laurenţiu Nistor şi-a demonstrat încă o dată abilitatea (viclenia), fixând Conferinţa pe 7 septembrie 2019, ca un fel de avant-premiere la Sărbătorile de la Ţebea. În felul acesta, Nistor se poate lăuda că a fost reconfirmat preşedinte PSD Hunedoara de faţă cu conducerea executivă a partidului şi aproape toţi miniştri Guvernului Dăncilă.

 

Vot din mână-n mână, ca aplauzele

 

Conferinţa judeţeană de alegeri PSD Hunedoara s-a ţinut, sâmbătă, de la ora 15, în sala de spectacole a Teatrului de Artă Deva. La lucrări conferinţei au participat liderii de la Centru, precum preşedintele Viorica Dăncilă, preşedintele executiv Eugen Teodorovici şi secretarul general Mihai Fifor, precum şi mulţi dintre miniştrii Guvernului. Conferinţa a durat vreo patru ore, dar alegerile s-au derulat pe repede înainte în câteva minute de final, cu ridicarea mâinii care să confirme listele de candidaţi. “A fost o conferinţă care a durat mai mult timp, o conferinţă în care am văzut care sunt problemele, obstacolele, dar şi realizările, atât din punct de vedere al administraţiei locale, al UAT-urilor, cât şi din punct de vedere politic”, a declarat, la finalul Viorica Dăncilă. La rândul său, Laurenţiu Nistor, reconfirmat preşedintele PSD Hunedoara, spune că şi-a propus obţinerea unor rezultate bune în continuare. „Angajamentul nostru este să continuăm mai departe lupta noastră politică, să obţinem rezultate bune şi, aşa cum ştim noi să facem campanie electorală, nu o să ne apucăm niciodată să bârfim pe alţii. Noi ne vedem de problemele noastre, de programul de guvernare – pe care Guvernul îl va duce la îndeplinire, de ceea ce am promis noi pentru judeţul Hunedoara, şi sunt convins că la sfârşit de mandat ţara, hunedorenii, pot aprecia dacă am făcut bine sau rău”, a spus Nistor.

 

Nu va fi o epurare a demnitarilor ALDE. Deocamdată

 

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat că nu vor fi destituiţii şefii instituţiilor deconcentrate din teritoriu care au dobândit funcţii prin ALDE ca parteneri de guvernare. „În teritoriu, dar şi la nivel guvernamental avem secretari de stat de la ALDE, în teritoriu avem mulţi colegi de la ALDE care nu au vrut să îşi dea demisia şi care vor să stea alături de Partidul Social Democrat. Avem doi secretari de stat care m-au contactat imediat – unul de la Apărare, unul de la Ministerul Afacerilor Externe. Au spus că ei nu vor să iasă din guvernare, pentru că drumul lor li se pare corect alături de Partidul Social Democrat. Noi nu am cerut să îşi dea demisia din ALDE şi să treacă la PSD. Oamenii au hotărât şi am văzut în ultima perioadă în spaţiul public cât mai multe declaraţii în care membri ai ALDE nu sunt de acord cu ieşirea de la guvernare şi noi, celor care au vrut să rămână alături de noi, le-am respectat această dorinţă. Sunt organizaţii ALDE care lucrează foarte bine cu organizaţiile PSD în teritoriu. Nu am încercat noi să dăm afară pe cineva, nu ăsta este modul nostru de a acţiona. Noi avem un alt principiu, credem că trebuie să unim în jurul nostru cât mai multe forţe, nu să eliminăm dintre cei care ne sunt aproape”, a declarat premierul Dăncilă. Referindu-se la situaţia subprefectului Dorel Bretean care şi-a înaintat demisia la Ministerul Afacerilor Interne, interimarul Mihai Fifor spune că acesta va fi păstrat deocamdată pe post. „O să vedem când avem o propunere. Deocamdată nu avem o propunere pentru schimbarea acestui domn subprefect”, a declarat Fifor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă