NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva

Primăria Deva a obţinut două contracte de finanţare pe fonduri europene, în valoare totală de 20.565.941,83 lei, echivalent a 4.258.224 euro.

Primul proiect este ,,Reabilitare/ reconversie/ extindere/ construire infrastructură  educaţională în Deva, Aleea Viitorului, nr.9, în vederea modernizării şi echipării infrastructurii educaţionale  pentru educaţia timpurie preşcolară şi are o valoare totală de 4.642.109, 09 lei (echivalent a 961.159 euro). Proiectul are ca obiect construirea unei grădiniţe noi cu 4 grupe, în curtea Şcolii Gimnaziale ,,Andrei Şaguna”, pentru a creşte calitatea învăţământului preşcolar din municipiul Deva. Suma de 2.808.124,37 lei este finanţare nerambursabilă, iar valoarea cofinanţării Municipiului Deva este de 1.833.984,72 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 31 de luni de la data semnării contractului, iar perioada de execuţie a lucrărilor şi recepţia la terminarea lucrărilor este de 20 de luni.

Traseu pentru biciclete

 

Al doilea proiect pentru care am semnat contractul de finanţare este ,,Construirea traseului pentru biciclişti pe Bulevardul Decebal, Bulevardul 22 Decembrie şi zona adiacentă” şi are o valoare totală de 15.923.832,74 lei (echivalent a 3.297.065 euro).

Vor fi amenajate şi trotuarele din aceste zone. Proiectul prevede şi două puncte de închiriere a bicicletelor. Suma de 15.605.356,08 lei este finanţare nerambursabilă, iar valoarea cofinanţării Municipiului Deva este de 318.476,66 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 40 de luni de la data semnării contractului. Perioada de execuţie a lucrărilor şi recepţia la terminarea lucrărilor este de 28 de luni.

Ambele proiecte fac parte din Strategia Integrată pentru Dezvoltare Urbană a municipiului Deva şi sunt finanţate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Dezvoltare urbană durabilă.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara