NEPĂSAREA I-A FĂCUT INUTILI. Mircea Bobora: „Cine s-ar fi gândit că o să ajungem în astfel de situaţie?

Aproape toţi şefii judeţului Hunedoara stau „la cratiţă”, în auto-izolare. Sigur, nu e vina lor, dar puteau fi mult mai utili acum dacă nu îşi băteau joc de administraţie când au fost „la butoane”. Hunedoara are două apartamente pentru comandamentul situaţiilor de urgenţă, dar trei ani la rând şefii judeţului au refuzat să aloce fonduri pentru dotarea lor. „Cine s-ar fi gândit că o să ajungem în astfel de situaţie?”, spune acum preşedintele Mircea Bobora.

Oamenii cel mai bine plătiţi să conducă judeţul stau acasă şi aşteaptă să primească rezultatele testelor pentru COVID – 19. Sunt sănătoşi, dar s-au auto-izolat la domiciliu pentru că au intrat în contact cu „lotul” liberalilor care au fost diagnosticaţi POZITIVI la testul făcut sâmbătă, 14 martie 2020. Lucrurile puteau sta diferit, dacă şefii judeţului erau ceva mai serioşi în perioada în care au învârtit finanţele publice ale administraţiei judeţene.

Lucruri neterminate

Pentru astfel de situaţii a fost înfiinţat Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă Hunedoara, o investiţie realizată din fondurile Consiliului Judeţean şi dotată la standarde europene, cu aparatură de comunicaţii de ultimă generaţie. În 2014, când a fost inaugurat, Centrul avea primul dispecerat integrat din ţară, care îngloba şi dispeceri de la Salvamont Hunedoara pe lângă cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Şi mai avea ceva: două apartamente la dispoziţia comandamentului, locuinţe gândite să asigure tot confortul pentru şefii aflaţi pe baricade în cazul unor situaţii de urgenţă. Dar, ca de fiecare dată în România post-decembristă, starea de urgenţă a venit pe nepregătite.

Când politica bate administraţia

Deşi există, apartamentele sunt nefuncţionale. Lipsesc dotările de interior, ceea ce face ca toată cheltuiala anterioară să fie fără folos. Din 2016, an de an, s-a discutat despre alocarea de fonduri pentru finalizarea investiţiei, dar stăpânii administraţiei judeţene n-au considerat a fi o prioritate. „Cine se gândea la problema asta, nu s-a gândit nimeni”, spune acum Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi n-are dreptate pentru că tocmai la situaţia asta s-au gândit cei care au înfiinţat Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă Hunedoara. „Eu înţeleg, dar nu ştiu dacă aşa a fost gândit în 2014 sau 2012, când s-a luat decizia de înfiinţare a Centrului. Nimeni nu se aştepta la treaba asta, dar într-adevăr lucrurile pot fi discutate”, mai spune Bobora.

Şi, într-adevăr, o posibilă discuţie ar fi aceea că administraţia judeţeană PSD s-a mulţumit, pe toată durata mandatului, să conteste lucrurile făcute în „Epoca Moloţ”, în loc să continue investiţiile neterminate. Politizarea excesivă a administraţiei s-a dovedit păguboasă pentru judeţ, iar decontul vine acum când oamenii cel mai bine plătiţi să conducă judeţul stau la „cratiţă”, în timp ce apartamentele din Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă Hunedoara sunt complet inutile.

DECLARAŢIE

„Sper să ne vină rezultatele. (Red. : Cine e în „lot” cu Bobora?) Costel Avram, Vasilică Potecă, şeful Jandarmeriei, şeful Poliţiei… a fost multă lume la Prefectură sâmbătă seara. Rezultatele trebuie să vină în scurt timp şi mă aştept la lucruri pozitive (în sensul propriu, nu medical – n.red.) Nu am nici un fel de simptom, nimic. Nu mă doare gâtul, n-am febră, nici dureri de cap”

Mircea Bobora

Preşedinte CJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara