NEGUSTORIA ALTFEL: Petru Drăgoescu face mineriadă comercială cu Daniel Andronache

Directorul Societăţii Naţionale de Închideri de Mine (SNIM) Valea Jiului vrea să livreze cărbune fără negocieri Complexului Energetic Hunedoara (CEH).  Petru Drăgoescu nici nu a vrut să asculte până la capăt oferta directorului CEH, Daniel Andronache. Şeful ortacilor vrea să-i rezolve Guvernul contractul comercial de vânzare la cărbunelui

mintia

Daniel Andronache, directorul CEH, a ieşit la negocieri publice, în prezenţa presei, cu Petru Drăgoescu, directorul SNIM Valea Jiului, privind achiziţionarea de cărbune.  Gestul lui Andronache vine ca urmare a numeroaselor acuzaţii cum că termocentralele din Hunedoara ar lucra cu cărbune din import şi că energeticienii sabotează producţia autohtonă de cărbune.

Regula pieţii: cumpărătorul poate emite pretenţii

Preţul scăzut la energia electrică şi cerea redusă de curent de pe piaţa liberă a făcut ca între Societatea Naţională de Închideri de Mină (SNIM) SA Valea Jiului şi Complexul Energetic Hunedoara (CEH) SA să apară un blocaj economic privind achiziţionarea de cărbune. În tot acest timp şefii minerilor  şi liderii politici PDL au „alimentat” opina publică cu informaţii alarmante despre sabotarea economiei naţionale.

Daniel Andronache, directorul CEH, a spulberat acuzaţiile cum că termocentralele Mintia şi Paroşeni ar funcţiona cu cărbune de import. Mai mult, Andronache a chemat presa la negocieri pentru a încheia speculaţiile care se fac în ultimul timp pe tema aşa-zisului scandal al cărbunelui. „Soluţia este cea pe care i-am prezentat-o şi domnului director Dăgoiescu: să crească calitatea cărbunelui trecându-l prin preparaţia noastră, ceea ce ar însemna costuri mai mici de transport, deci ne-ar permite şi nouă preluarea unei cantităţi mai mari de cărbune. Conduc o societate economică ce trebuie să funcţioneze după regulile pieţii”, a explicat directorul CEH.

Ortacii merg cu jalba la Guvern

De partea cealaltă, directorul Petru Drăgoescu consideră, apriori, inacceptabile condiţiile contractuale avansate de managerul Complexului Energetic Hunedoara. „În momentul de faţă văd o formă destul de duplicitară, de fortuire, de monopol. Şi anume aceea de a determina Societatea Naţională de Închideri de Mine să vândă cărbune la un preţ cât mai scăzut şi să accepte toate capriciile pe care le doreşte Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat Drăgoescu. Acesta a mai spus că Ministerul Economiei şi cel al Energiei trebuie să intervină cu o decizie în contractul comercial dintre cele două societăţi comerciale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători