ANALIZĂ POLITICĂ “SWOT”. Natalia Intotero, pericolul prea multor funcții

natalia_intoteroZiarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

Natalia Intotero a câștigat în decembrie 2012 un mandat de deputat, deși prea multă lume nu îi dădea mari șanse. Sigur că a avut și norocul unei candidaturi din partea USL, la care s-a adăugat și faptul că Iosif Blaga devenise mult prea plictisitor pentru alegătorii din colegiul său. Totuși, nimeni nu poate contesta faptul că Natalia Intotero și echipa sa au muncit în campania electorală. Intotero a intrat de foarte tânără în politică și a fost colegă la Tineretul Social Democrat cu Victor Ponta. Până la urmă este foarte normal ca o persoană care ajunge într-o funcție înaltă să îi protejeze și promoveze pe cei cu care a pornit la drum în politică. Mai departe depinde de cei protejați dacă știu să fructifice acest avantaj. Natalia Intotero a avut acest noroc. A fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, dar a petrecut prea puțin timp în această funcție, iar o greșeală poate fi speculată mai mult decât un lucru bun pe care îl face un om politic. Anul trecut a devenit secretar de stat la Departamentul pentru românii de pretutindeni, funcție în care s-a străduit să își facă treaba cât a putut de bine. A câștigat apoi mandatul de deputat și a ajuns în comisia de politică externă. Din această postură nu prea are cum să își ajute extraordinar de mult colegiul, dar se poate face remarcată la nivel național. Din păcate, începe să se irosească în prea multe proiecte inutile. Nu cred că îi folosește la ceva candidatura pentru șefia Organizației Județene a Femeilor Social Democrate Hunedoara.

Puncte tari – Sprijin de la Victor Ponta, ceea ce ar putea-o ajuta să își îndeplinească parte dintre promisiunile electorale. Este tânără, dar are avantajul că este de multă vreme în politică.

Puncte slabe – Deși pare că se poate bate de la egal la egal cu toți colegii săi, în spațiul public este extrem de emotivă și face gafe.

Oportunități – Poate avea o carieră politică lungă, dacă va hotărî ce își dorește cu adevărat. Dacă în timpul mandatului se va redeschide mineritul la Certej, Natalia Intotero va câștiga politic pe termen lung.

Amenințări – Este prea recunoscătoare primarilor din colegiul său și riscă să devină prizoniera acestui lucru. Ar putea fi prinsă într-un război inutil în cadrul organizației județene a PSD după ce Laurențiu Nistor se va retrage. Se poate irosi acceptând prea multe funcții în partid.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ANALIZĂ POLITICĂ “SWOT”. Natalia Intotero, pericolul prea multor funcții

  1. Analiza Logica

    Haideti sa fim corecti: nu experienta a adus-o in fruntea politichiei romanesti pe madam Intotero, ci alte criterii, care nu au de-a face cu politichia, ci cu apartenenta la o gasca politica de succes in PSD (pe axa Bombonel – Ilie (Mameluc) Sarbu – Victorash (Ginerica) Ponta). Nu este deloc normal sa promovezi o tuta care face gafe la fiecare pas, doar pentru ca “a fost colegă la Tineretul Social Democrat cu Victor Ponta”, decat daca motivul este mai “fierbinte” decat atat… Haideti sa nu-i mai plangem de mila ca “începe să se irosească” in functia de sefa a pesedistelor hunedorene. Daca se va reveni la alegerea pe liste de partid a deputatilor la alegerile din 2016, pozitia de sefa a femeilor din PSD ii va asigura un nou loc caldut de parlamentar. PSD-ul are oameni mult mai competenti pentru functii publice decat “tanara” de 38 de ani (in politica romaneasca, dupa varsta de 35 de ani esti considerat senior), care pe langa ura aratata fatis fata de o personalitate istorica – Regele Mihai – nu si-a dat inca seama daca Suedia are rege sau presedinte. Sau poate i-o fi picat fisa din 2009 (cand a comis gafa) pana acu’… Asa ne tebuie! Poate ne invatam minte sa fim mult mai atenti pe cine votam… sau dupa ce “jurnalisti” (“formatori de opinie”) bine “motivati” sa ne luam in campaniile electorale. Si pe buna dreptate, chiar daca ma va certa doamna Intotero, cand vad “prestand” public politicieni precum domneaei, nu-mi vine decat sa PLEC DIN ROMANIA!!!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic