MIZA PE LOCALE. ALDE Hunedoara vrea alegerea primarului din două tururi

Marius Surgent, preşedintele organizaţie judeţene Hunedoara, spune că alegerea din două tururi este o condiţie fermă pentru susţinerea Guvernului PNL şi este problema Executivului să modifice legislaţia electorală pentru a se ţine de vorbă

 

 

“Noi avem un protocol semnat cu PNL pentru susţinerea Guvernului şi unul din punctele ferme pe care le-am solicitat este alegerea primarilor din două tururi şi alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean din rândul consilierilor aleşi. Am încercat prin proceduri parlamentare să trecem aceste iniţiative, nu am reuşit, timpul nu mai permite pentru că legea nu permite modificări în ultimele şase luni înainte de alegeri şi în aceste condiţii va fi problema guvernului  – fie prin ordonanţă de urgenţă, fie prin asumarea răspunderii – să modifice cele două legi. Ne dorim să avem candidaţi la toate primăriile judeţului, să intrăm în componenţa viitorului Consiliul Judeţean şi să obţinem funcţii de conducere acolo”, a declarat Marius Surgent, preşedinte ALDE Hunedoara.

Noua conducere  ALDE Hunedoara

Componenţa noului birou politic judeţean a fost confirmată de la centru. Preşedintele organizaţiei este deputatul Marius Surgent, care va conduce partidul cam cu aceeaşi echipă de până acum. O noutate ar fi că Nicu Sav, consilier local la Deva, va conduce organizaţia municipală a reşedinţei de judeţ.  De asemenea, ALDE Hunedoara şi-a nominalizat şase vicepreşedinţi cu atribuţii zonale. Astfel, Nelu Ardelean e responsabil de Valea Mureşului, Vasile Cărăguţ se va ocupa de zona Orăştie, Adrian Clonda – la Brad şi Ţara Zarandului, Michael Melczer – Valea Jiului, Adrian Emilian Puşcaş pentru Ţara Haţegului şi Constantin Vâlceanu va fi responsabil de zona municipiului Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”