MIZA PE LOCALE. ALDE Hunedoara vrea alegerea primarului din două tururi

115

Marius Surgent, preşedintele organizaţie judeţene Hunedoara, spune că alegerea din două tururi este o condiţie fermă pentru susţinerea Guvernului PNL şi este problema Executivului să modifice legislaţia electorală pentru a se ţine de vorbă

 

 

„Noi avem un protocol semnat cu PNL pentru susţinerea Guvernului şi unul din punctele ferme pe care le-am solicitat este alegerea primarilor din două tururi şi alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean din rândul consilierilor aleşi. Am încercat prin proceduri parlamentare să trecem aceste iniţiative, nu am reuşit, timpul nu mai permite pentru că legea nu permite modificări în ultimele şase luni înainte de alegeri şi în aceste condiţii va fi problema guvernului  – fie prin ordonanţă de urgenţă, fie prin asumarea răspunderii – să modifice cele două legi. Ne dorim să avem candidaţi la toate primăriile judeţului, să intrăm în componenţa viitorului Consiliul Judeţean şi să obţinem funcţii de conducere acolo”, a declarat Marius Surgent, preşedinte ALDE Hunedoara.

Noua conducere  ALDE Hunedoara

Componenţa noului birou politic judeţean a fost confirmată de la centru. Preşedintele organizaţiei este deputatul Marius Surgent, care va conduce partidul cam cu aceeaşi echipă de până acum. O noutate ar fi că Nicu Sav, consilier local la Deva, va conduce organizaţia municipală a reşedinţei de judeţ.  De asemenea, ALDE Hunedoara şi-a nominalizat şase vicepreşedinţi cu atribuţii zonale. Astfel, Nelu Ardelean e responsabil de Valea Mureşului, Vasile Cărăguţ se va ocupa de zona Orăştie, Adrian Clonda – la Brad şi Ţara Zarandului, Michael Melczer – Valea Jiului, Adrian Emilian Puşcaş pentru Ţara Haţegului şi Constantin Vâlceanu va fi responsabil de zona municipiului Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *