ANALIZĂ POLITICĂ „SWOT”. Mircia Muntean – de la carismatic la penal

mircia swotZiarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

Mircia Muntean este exemplul perfect de politician care a pierdut doar pe mâna lui. A avut totul – de la 4 mandate în fruntea Primăriei Deva, șefia Organizației Județene a PNL și până la un post de vicepreședinte național al liberalilor. Din momentul în care a început să intre în conflict cu aproape toți colegii săi de partid, steaua lui a început să apună. Întâi, a fost exclus din PNL, a intrat în UNPR, a pierdut alegerile pentru postul de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, s-a înscris în PDL.

A fost cât pe ce să nu poată candida la alegerile parlamentare, după ce Comisia de Etică l-a declarat incompatibil, a fost salvat, a candidat și a pierdut rușinos în colegiul format din orașul pe care l-a condus 16 ani și comuna Cîrjiți. Norocul i-a surâs încă o dată, pentru că la redistribuire a prins, in extremis, un post de deputat.

Totul până în data de 17 iulie, când Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, pe fond, la 4 ani de închisoare cu suspendare și la plata, în solidar, a peste 330.000 de dolari, la care se adaugă și dobânda aferentă începând cu anul 1998, drept despăgubiri. Urmează recursul, care nu va mai putea dura ca și judecarea pe fond – 9 ani. Probabil că în maximum doi ani, Mircia Muntean va avea o sentință definitivă și tot atunci se va putea spune cu certitudine dacă mai are loc în politică sau nu.

În aceeași zi, PDL l-a exclus din rândul membrilor săi. Rămas singur, Muntean este exemplul clar că în momentul în care nu mai ai ce oferi, nici nu te mai cunoaște nimeni.

 

Puncte tari – Le-a pierdut pe rând. Până la condamnarea pe fond, Muntean negocia cu diverse formațiuni politice printre care, se pare, chiar și PSD.

Puncte slabe – Condamnarea, chiar dacă nu e definitivă, lipsa unui partid, a aliaţilor politici.

Oportunități – Nu mai prea are, poate doar dacă va fi achitat și va găsi un partid puternic, ce îi poate oferi și tot arsenalul ca să se poată victimiza în fața electoratului.

Amenințări – O posibilă condamnare definitivă l-ar arunca definitiv în afara scenei politice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie