Mircea Moloț: „Trebuie să repornim județul Hunedoara!”

Oameni buni, în perioadele de campanie electorală apar foarte mulți, mai ales candidați, care vin și oferă locuri de muncă. Trebuie să spun din capul locului că o astfel de ofertă este ireală, pentru că un primar sau președinte al Consiliului județean nu poate, având în vedere cadrul legislativ actual, să creeze în mod direct o astfel de oportunitate.

Cei care susțin contrariul fie nu știu despre ce vorbesc, fie încearcă să vândă iluzii. Mai grav este când astfel de promisiuni se fac de către cei care dețin funcții în administrația publică, pentru că dacă au avut posibilitatea să facă asta și nu au făcut-o înseamnă că ori nu sunt în stare, ori mint pentru a câștiga simpatia alegătorilor. Răspunsul reiese din cele spuse anterior, în mod direct nu poate crea locuri de muncă primarul sau alt ales local.

Ceea ce poate face un lider în administrația publică locală este să asigure cadrul necesar pentru ca afacerile să se dezvolte, pentru ca investitorii din alte zone geografice să vină și să investească aici, simțind că vor obține un profit mai mare. Provocarea unei administrații este de a găsi echilibrul dintre facilitățile acordate investitorilor și salariul acordat de aceștia angajaților lor. Aici se poate discuta, negocia, analiza și supune spre aprobare seturi de măsuri care să răspundă celor două nevoi contopite într-una singură, locuri de muncă bine plătite.

O astfel de soluție poate deveni realitate printr-un parteneriat încheiat între societate și mediul politico-administrativ, în sensul că administrația publică să fie preocupată la modul serios de identificarea oportunităților, fără să compromită interesul general, iar noi toți să fim serioși, harnici și implicați în dezvoltarea zonelor noastre de habitat.

Personal am început un astfel de demers atunci când, din funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, am propus și s-a aprobat realizarea Centrului de afaceri de la Simeria, Parcurilor de afaceri de la Călan și Hunedoara, în paralel cu susținerea școlilor din județ, care urmau să ofere tineri bine pregătiți pe piața forței de muncă. Modul în care au fost promovate aceste locații, cum au fost administrate și cum au fost puse în valoare aceste locații știe toată lumea, iar eu consider că era loc și de mai bine.

Lipsa unei viziuni de dezvoltare economică a generat un fenomen de depopulare a județului Hunedoara și de îmbătrânire a populației, care urmare a migrării tinerelor generații către zonele unde au găsit oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Abordarea temelor economice reprezintă un subiect tern pentru foarte mulți dintre noi, dar trebuie să recunoaștem că, deși plictisitor, acest subiect este mult mai actual acum și ne determină viețile în mod direct. Trebuie să avem grijă la criza economică pe care o va aduce anul 2021 și peste care putem trece mai ușor dacă avem viziuni, programe și strategii de administrare a acesteia, adică soluții de diminuare a impactului negativ.

Mă preocupă în mod prioritar și doresc să susțin învățământul hunedorean în continuare, precum și sistemul de sănătate publică din subordinea CJ Hunedoara. O populație educată, instruită și sănătoasă este principalul capital dintr-o unitate administrativ-teritorială. Apoi am în vedere dezvoltarea continuă și modernizarea infrastructurii rutiere din județul Hunedoara, extinderea rețelelor de apă și canalizare, aceste programe reprezentând premisele, așa cum am mai spus în ultima perioadă, creșterii calității vieții, dar și ale dezvoltării tursimului hunedorean. Digitalizarea serviciilor publice, menținerea curățeniei în județ, în general oferirea de servicii publice de calitate reprezintă un alt capitol prioritar al echipei Partidului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Consiliul Județean Hunedoara.

Toate cele de mai sus nu se vor face peste noapte, este nevoie de muncă susținută, de implicare, iar eu am dovedit în cei 11 ani de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara că în ceea ce mă privește faptele vorbesc și vă invit să votați liberalii și democrații – ALDE – la alegerile din data de 27 Septembrie 2020.

Fapte, nu vorbe.

 

Material comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE Executat de SC CAPITAL NEWS MEDIA SRLCUI mandatar financiar coordonator 21200063

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Mircea Moloț: „Trebuie să repornim județul Hunedoara!”

  1. Gheorghe

    Cica sa repornim ! Dar cine l-a pus sa-l opreasca prin cea mai slaba dezvoltare economica fata de judetele limitrofe , pe cand conducea “jupanul” ? Cine l-a pus sa falimenteze (cu Prip ) Drumuri Judetene ? etc samd ! 🙁 Cine nu cunoaste istoria merita s-o retraiasca . ! 🙁 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!