Mircea Moloț: „Politica nu înseamnă să alegem pe care oameni îi lăsăm să moară”

Politica nu înseamnă să alegem pe care oameni îi lăsăm să moară. Asta a fost ceea ce au făcut guvernanții de la începerea pandemiei cu SARS-CoV-2. Au fost lăsați să sufere, fără tratament, bolnavii cronici, timp în care spitalele au stat goale în așteptarea pacienților afectați de Covid-19. Este inadmisibil modul în care au ales actualii decidenți să gestioneze situația. Au lipsit tratamentele, au lipsit dotările din spitale, au lipsit actele de management care să gestioneze întreaga situație.

Politica înseamnă găsirea de soluții pentru ca oamenii să trăiască, pentru ca poporul să aibă speranță, nu înseamnă aroganță, autosuficiență și abandonarea oamenilor în fața amenințărilor.

La noi, epidemia a început cu autoritățile, acestea au fost primele infectate, ceea ce trădează disprețul față de respectarea măsurilor minime de siguranță. După ce au trecut cu bine de amenințarea coronavirusului și au fost instalați la guvernare în contumacie, în lipsă, liberalii au început să improvizeze pe două domenii – sănătate și economie.

Cu ceva mai multă atenție, cu puțină anticipare și cu dorința de a-i ajuta și proteja pe români, autoritățile ar fi putut să țină sub control epidemia și economia în funcțiune, ceea ce ar fi făcut din România un jucător puternic pe piața europeană și mondială. S-au ales soluțiile pentru a trimite românii ca sclavi prin alte țări, să fie umiliți și jigniți, s-a ales abandonarea firmelor românești.

Politica nu înseamnă să alegem pe cine lăsăm să moară, ci găsirea de soluții și resurse pentru ca poporul să trăiască, dar pentru asta e nevoie, în primul rând de dorință.

Mircea Moloț

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată