Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”

228

„Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”, susține liderul ALDE Hunedoara, Mircea Moloț, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

„Spuneam zilele trecute despre un proiect prin care să construim o cale ferată îngustă, o mocăniță, care să lege principalele atracții turistice ale județului Hunedoara. Imediat ce am supus atenției această idee au apărut dezbateri în spațiul public, ceea ce mă îndeamnă să mergem mai departe cu discuțiile despre oportunitatea acestei investiții. Practic, ea se poate realiza fie prin investiția directă a Consiliului județean, fie prin asocierea mai multor unități administrativ-teritoriale. Și într-un caz și în celălalt întrezăresc ca efortul financiar să fie susținut prin proiecte cu finanțare europeană.

Proiectul, odată implementat, ar avea o funcționare all seasons, permanentă, ceea ce, în opinia mea, ar reprezenta de departe o atracție pentru turiști, iar oferirea unui pachet de vacanță cu includerea unor vizite multiple și cazări în diferite zone ale județului ar asigura o ofertă mai complexă. Mai direct spus, turiștii vor avea un motiv suplimentar de a mai zăbovi pe plaiuri hunedorene.


Realizarea concomitentă a pistei de biciclete care să însoțească traseul mocăniței ar avea darul de a atrage un segment de public tot mai doritor de mișcare în natură.
Toată această infrastructură va oferi posibilitatea de a se organiza activități conexe, menite să asigure petrecerea timpului liber în mod cât mai plăcut de către turiști.

Revin și spun că voi face din asta o preocupare majoră a activității mele publice. Propun deja mediului economic, populației și autorităților publice locale și județene să analizeze această idee și să se pronunțe cu privire la oportunitatea ei”, scrie Mircea Moloț.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.