Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”

„Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”, susține liderul ALDE Hunedoara, Mircea Moloț, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

„Spuneam zilele trecute despre un proiect prin care să construim o cale ferată îngustă, o mocăniță, care să lege principalele atracții turistice ale județului Hunedoara. Imediat ce am supus atenției această idee au apărut dezbateri în spațiul public, ceea ce mă îndeamnă să mergem mai departe cu discuțiile despre oportunitatea acestei investiții. Practic, ea se poate realiza fie prin investiția directă a Consiliului județean, fie prin asocierea mai multor unități administrativ-teritoriale. Și într-un caz și în celălalt întrezăresc ca efortul financiar să fie susținut prin proiecte cu finanțare europeană.

Proiectul, odată implementat, ar avea o funcționare all seasons, permanentă, ceea ce, în opinia mea, ar reprezenta de departe o atracție pentru turiști, iar oferirea unui pachet de vacanță cu includerea unor vizite multiple și cazări în diferite zone ale județului ar asigura o ofertă mai complexă. Mai direct spus, turiștii vor avea un motiv suplimentar de a mai zăbovi pe plaiuri hunedorene.


Realizarea concomitentă a pistei de biciclete care să însoțească traseul mocăniței ar avea darul de a atrage un segment de public tot mai doritor de mișcare în natură.
Toată această infrastructură va oferi posibilitatea de a se organiza activități conexe, menite să asigure petrecerea timpului liber în mod cât mai plăcut de către turiști.

Revin și spun că voi face din asta o preocupare majoră a activității mele publice. Propun deja mediului economic, populației și autorităților publice locale și județene să analizeze această idee și să se pronunțe cu privire la oportunitatea ei”, scrie Mircea Moloț.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical