Analiza politică „SWOT”. Mircea Ioan Moloț – învingătorul ia tot

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă începând de astăzi o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

swot molotMircea Ioan Moloț a început să conteze în politica hunedoreană din anul 2000 când a fost ales viceprimar al municipiului Deva. Din 1997 a intrat în PNL, după ce Partidul Republican și PDAR, unde a fost membru, au dispărut de pe scena politică. Fără să fie o persoană cu priză la public, el a reușit să câștige de două ori, prin vot uninominal, șefia Consiliului Județean Hunedoara. Prima oară a făcut-o asigurându-și, în 2004, voturile colegilor din PNL, PD, PC și parte dintre cele ale consilierilor PRM. A rezistat scandalului legat de presupusa colaborare cu fosta Securitate ca poliție politică. A reușit să-l învingă de două, la scor, pe Mircia Muntean, fostul său coleg și aliat, devenit apoi adversar înverșunat.

Puncte tari – Deține atât președinția Consiliului Județean Hunedoara, cât și pe cea a Organizației Județene a PNL, adică are pâinea și cuțitul – banii și puterea. Este membru în Biroul Politic Central, locul în care se fac și se desfac ițele în partid. Colaboratorii îi recunosc autoritatea, iar până în prezent au fost doar mârâieli pe la colțuri, adică nemulțumirile față de el au fost exprimate mai mult în șoaptă. Este autoritar.

Puncte slabe – Este orgolios şi nu uită niciodată dacă cineva s-a comportat incorect cu el. Continua hărțuială la care este supus de către adversarii politici în legătură cu presupusa colaborare cu fosta Securitate ca poliție politică. Încă i se fac reclamații în acest sens. Greșește uneori în alegerea colaboratorilor apropiați și în unele decizii față de adversarii politici. Nu are priză la electoratul din Deva și Hunedoara, de altfel el a și pierdut alegerile în cele două orașe.

Oportunități – Ar putea să mai candideze pentru încă un mandat la șefia CJ Hunedoara, deși a anunțat în nenumărate rânduri că nu va intra în cursa electorală. Poate decide cine să îi urmeze în fruntea Organizației Județene a PNL. Poate câștiga un nou mandat la conducerea PNL Hunedoara, la începutul anului viitor.

Amenințări – Dacă Înalta Curte de Casație și Justiție îi va da un verdict nefavorabil în procesul cu Agenția Națională de Integritate, și-ar putea pierde mandatul înainte de termen. O revoltă în PNL Hunedoara nu pare să s-ar putea isca, dar dacă se va întâmpla, lui Moloț îi va fi greu s-o gestioneze, dar nu imposibil.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “Analiza politică „SWOT”. Mircea Ioan Moloț – învingătorul ia tot

  1. hunedorean

    Uite de asta imi place de femeia asta: pentru ca se straduieste si chiar reuseste sa fie un jurnalist corect. O analiza pe care o apreciez corecta. Am remarcat asta de multa vreme si o urmaresc cu atentie pentru ca sunt curios daca e consecventa.
    Te felicit doamna, pentru ca asta e o calitate extrem de rara printre jurnalisti.
    Nu am nici o indoiala ca exista si alte opinii si nu am nici cea mai mica intentie de a contrazice pe nimeni. Nu suntem toti la fel, nu percepem lucrurile la fel, nu gandim la fel…si asta e foarte bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!