Ministrul Rovana Plumb promite bani pentru primele de vacanţă. Liderii minerilor nu mai cred în promisiuni!

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, le-a promis minerilor din Valea JIului că li se vor plăti primele de vacanţă restante, până la finele acestei luni. Minerii nu mai cred, însă, în promisiuni.

plumbPrezentă la Petroşani, la o întâlnire cu pensionarii din Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a dat asigurări că, până în data de 28 octombrie, primele de vacanţă restante ale minerilor şi energeticienilor vor fi achitate. Promisiunea a venit în contextul unei discuţii pe care ministrul Rovana Plumb ar fi avut-o cu directorul general, respectiv directorul general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara şi a fost devoalată de unul dintre liderii de sindicat neafiliaţi la structura reprezentativă, “Muntele”. Numai că minerii nu mai cred în promisiuni şi, mai ales, în promisiuni de campanie, iar procesul pe care l-au intentat administraţiei pentru primee de vacanţă merge mai departe. “Am auzit ca d-na ministru Rovana Plumb a dat asigurări că, până în data de 28 octombrie, se acordă primele de vacanță! Nimic mai fals. Acestea pot fi acordate abia după ce Sindicatul Muntele va câștiga în instanță acest drept al salariaților”, a precizat preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

Promisiuni pentru pensionarii minieri

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb, s-a aflat în Valea Jiului, unde s-a întâlnit cu pensionarii din minerit pentru a discuta o serie de probleme ridicate de aceştia, mai ales în ceea ce priveşte modului de calcul al pensiilor ori gratuităţile pe care le aveau la energia termică şi electrică. Rovana Plumb a precizat că erorile vor fi îndreptate, iar problemele ridicate de oameni îşi vor găsi rezolvarea. „Este vorba în primul rând de reducerea cuantumului prevăzut în lege pentru grupa de muncă eferentă minerilor, care în loc să se împartă la 20 de ani se îmaprte acum la 30 de ani, şi se solicită reducerea acesteia, respectiv luarea în calcul a 20 de ani, ceea ce ar conduce la o creştere a pensiei şi luăm în calcul această solicitare prin modificarea actualei legi”, a precizat Rovana Plumb. Ministrul spune că într-o situaţie similară sunt şi siderurgiştii, iar legea va fi rediscutată odată cu întoarcerea prlamentarilor. Cât priveşte facilităţile de care pensionarii minieri doresc să beneficieze mai departe, Rovana Plumb a precizat că, pe baza schemei ajutorului de stat, Comisia Europeană a acordat aceste facilităţi pnă în anul 2014, iar de ele beneficiază 15.000 de pensionari din domeniul minier. „Luăm în discuţie acum prelungirea acordării acestor facilităţi. S-a discutat atât cu ministrul Economiei, cât şi cu ministrul Dartamentului pentru Energie, astfel încât să putem să prelungim acordarea acestor facilităţi în 2015”, a mai spus ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Şi pentru celelalte probleme ridicate s-au promis soluţii pentru viitor, mai ales că este şi campanie electorală.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști