Ministrul Rovana Plumb promite bani pentru primele de vacanţă. Liderii minerilor nu mai cred în promisiuni!

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, le-a promis minerilor din Valea JIului că li se vor plăti primele de vacanţă restante, până la finele acestei luni. Minerii nu mai cred, însă, în promisiuni.

plumbPrezentă la Petroşani, la o întâlnire cu pensionarii din Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a dat asigurări că, până în data de 28 octombrie, primele de vacanţă restante ale minerilor şi energeticienilor vor fi achitate. Promisiunea a venit în contextul unei discuţii pe care ministrul Rovana Plumb ar fi avut-o cu directorul general, respectiv directorul general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara şi a fost devoalată de unul dintre liderii de sindicat neafiliaţi la structura reprezentativă, “Muntele”. Numai că minerii nu mai cred în promisiuni şi, mai ales, în promisiuni de campanie, iar procesul pe care l-au intentat administraţiei pentru primee de vacanţă merge mai departe. “Am auzit ca d-na ministru Rovana Plumb a dat asigurări că, până în data de 28 octombrie, se acordă primele de vacanță! Nimic mai fals. Acestea pot fi acordate abia după ce Sindicatul Muntele va câștiga în instanță acest drept al salariaților”, a precizat preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

Promisiuni pentru pensionarii minieri

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb, s-a aflat în Valea Jiului, unde s-a întâlnit cu pensionarii din minerit pentru a discuta o serie de probleme ridicate de aceştia, mai ales în ceea ce priveşte modului de calcul al pensiilor ori gratuităţile pe care le aveau la energia termică şi electrică. Rovana Plumb a precizat că erorile vor fi îndreptate, iar problemele ridicate de oameni îşi vor găsi rezolvarea. „Este vorba în primul rând de reducerea cuantumului prevăzut în lege pentru grupa de muncă eferentă minerilor, care în loc să se împartă la 20 de ani se îmaprte acum la 30 de ani, şi se solicită reducerea acesteia, respectiv luarea în calcul a 20 de ani, ceea ce ar conduce la o creştere a pensiei şi luăm în calcul această solicitare prin modificarea actualei legi”, a precizat Rovana Plumb. Ministrul spune că într-o situaţie similară sunt şi siderurgiştii, iar legea va fi rediscutată odată cu întoarcerea prlamentarilor. Cât priveşte facilităţile de care pensionarii minieri doresc să beneficieze mai departe, Rovana Plumb a precizat că, pe baza schemei ajutorului de stat, Comisia Europeană a acordat aceste facilităţi pnă în anul 2014, iar de ele beneficiază 15.000 de pensionari din domeniul minier. „Luăm în discuţie acum prelungirea acordării acestor facilităţi. S-a discutat atât cu ministrul Economiei, cât şi cu ministrul Dartamentului pentru Energie, astfel încât să putem să prelungim acordarea acestor facilităţi în 2015”, a mai spus ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Şi pentru celelalte probleme ridicate s-au promis soluţii pentru viitor, mai ales că este şi campanie electorală.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport