MINI AMNISTIE FISCALĂ. Primăria Deva şterge unele amenzi

Peste o sută de deveni care au „călcat pe bec” vor fi iertaţi de la plata  amenzilor, potrivit unui proiect de hotărâre ce se află pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului local Deva

MAIN amenda

Toate amenzile contravenţionale până-n 40 de lei care figurează în actele Primăriei Deva până la data de 31 decembrie 2013 vor fi şterse de la plată.

Proiectul are toate şansele să treacă şi nu neapărat pentru faptul că este un an cu alegeri în care orice pomană electorală e binevenită. Calcule economice arată că primăria iese în pagubă din cauza procedurilor de recuperare a amenzilor neplătite, având în vedere că cheltuielile de executare silită sunt mai mari decât amenzile ce urmează a fi „amnistiate”. Ca să nu mai punem la socoteală corespondenţa prin poştă cu amendatul, somaţiile, adresele de înfiinţare a popririlor, toate aceste costuri fiind suportate de primărie.

În tabelului nominal cu persoanele amendate contravenţionale care urmează a fi iertate figurează 108 persoane.

Amenzi plătite prin muncă

Tot astăzi, aleşii Devei stabilesc ce fel de muncă în folosul comunităţii poate presta cel care nu-şi plăteşte amenda şi instanţa de judecată converteşte suma datorată în ore de muncă. Contravenienţii rău-platnici pot fi puşi la măturat şi la curăţat alei, greblatul zonelor verzi, la adunat de gunoaie sau la deszăpezit. Munca în folosul comunităţii va fi executată de contravenient după ce scapă de la serviciu – timp de trei ore pe zi şi în zilele nelucrătoare (6-8 ore pe zi).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”