MINI AMNISTIE FISCALĂ. Primăria Deva şterge unele amenzi

Peste o sută de deveni care au „călcat pe bec” vor fi iertaţi de la plata  amenzilor, potrivit unui proiect de hotărâre ce se află pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului local Deva

MAIN amenda

Toate amenzile contravenţionale până-n 40 de lei care figurează în actele Primăriei Deva până la data de 31 decembrie 2013 vor fi şterse de la plată.

Proiectul are toate şansele să treacă şi nu neapărat pentru faptul că este un an cu alegeri în care orice pomană electorală e binevenită. Calcule economice arată că primăria iese în pagubă din cauza procedurilor de recuperare a amenzilor neplătite, având în vedere că cheltuielile de executare silită sunt mai mari decât amenzile ce urmează a fi „amnistiate”. Ca să nu mai punem la socoteală corespondenţa prin poştă cu amendatul, somaţiile, adresele de înfiinţare a popririlor, toate aceste costuri fiind suportate de primărie.

În tabelului nominal cu persoanele amendate contravenţionale care urmează a fi iertate figurează 108 persoane.

Amenzi plătite prin muncă

Tot astăzi, aleşii Devei stabilesc ce fel de muncă în folosul comunităţii poate presta cel care nu-şi plăteşte amenda şi instanţa de judecată converteşte suma datorată în ore de muncă. Contravenienţii rău-platnici pot fi puşi la măturat şi la curăţat alei, greblatul zonelor verzi, la adunat de gunoaie sau la deszăpezit. Munca în folosul comunităţii va fi executată de contravenient după ce scapă de la serviciu – timp de trei ore pe zi şi în zilele nelucrătoare (6-8 ore pe zi).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată