Minciuna lui Liviu Dragnea face praf democrația. Aleșii locali sunt umiliți public de ordonanța care dă liber traseismului

Președintele Asociației Comunelor din județul Hunedoara, primarul de la Vălișoara, Mircea Rovinar, a declarat, marți, că declarația vicepremierului Liviu Dragnea, cum că ordonanța privind migrația aleșilor locali ar fi apărut la solicitarea primarilor de comune, este falsă. Mai mult, poziția președintelui pe țară al Asociației Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici, este clar împotriva ordonanței

3 septembrie cp pnl migratie

Declarația a fost susținută în cadrul unei întâlniri cu presa, care a avut loc marţi, la Deva, și la care au participat vicepreședintele PNL Hunedoara și vicepreședinte al Consiliului Județean, Tiberiu Balint, președintele asociației comunelor din județul Hunedoara, vicepreședinte regional, primarul de la Vălișoara, Mircea Rovinar, prim-vicepreședintele asociației hunedorene, primarul de la Crișcior, Ovidiu Furdui, primarul de la Luncoiu de Jos, Călin Dud, și vicepreședintele asociației, primarul de la Vorța, Radu Bureană.

 

Soluţie imorală justificată cu o minciună

 

Tiberiu Balint a ținut să precizeze că vicepremierul Liviu Dragnea a folosit o informație falsă, pentru a justifica o soluție imorală. „Poziția Asociației comunelor din România a fost folosită de vicepremierul Liviu Dragnea, ca justificare pentru emiterea ordonanței privind migrația aleșilor locali, o ordonanță și neconstituțională și imorală. Tot ce s-a reușit în 20 de ani, în direcția asanării mediului politic, este distrus prin această ordonanță. În realitate, poziția Asociației Comunelor din România este diametral opusă celei invocate de vicepremierul Liviu Dragnea”, a declarat oficialul.

 

Ordonanţă promovată “de urgenţă” pe şest

 

Acesta a atras atenţia şi asupra modului dubios prin care a fost promovată această ordonanţă “de urgenţă”. “Aș mai preciza că, după cum se poate observa, această ordonanță nu mai este chiar de urgență, în condițiile în care nici măcar nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Urgența a fost doar să fie dată înainte de a începe sesiunea parlamentară, pentru a nu putea fi atacată de parlamentari, ci doar de avocatul poporului, la Curtea Constituțională, ceea ce ne arată că interesul este ca ea să producă efecte până la alegerile prezidențiale, pe inițiatori neinteresându-i ce se întâmplă după”, a declarat vicepreședintele PNL Hunedoara.

UPDATE: La șapte ore după declarația lui Tiberiu Balint, s-a anunțat publicarea ordonanței traseiștilor politici în Monitorul Oficial al României.

 

Aleșii dați de pământ în fața electoratului

 

Mircea Rovinar, președintele Asociației Comunelor din județul Hunedoara, spune că, la ultima adunare extraordinară ACoR, care a avut loc la începutul lunii august, problema blocajelor în consiliile locale nu a reprezentat un punct distinct și nicidecum o problemă generală, cum a încercat să speculeze Liviu Dragnea. „Sunt, într-adevăr, situații punctuale de blocaj, la unele primării de comună din țară, dar atât, iar în județul Hunedoara nu există astfel de probleme”, a declarat Mircea Rovinar.

 

Preşedinele AcoR: “Respingem categoric astfel de reglementări”

 

El a mai ținut să prezinte, pentru clarificare, și poziția oficială a președintelui la nivel național al ACoR, Emil Drăghici. Astfel, Președintele ACoR a punctat că: „De fiecare dată am semnalat anormalitatea de la nivelul Parlamentului României, fiind total împotriva traseismului politic. Actuala reglementare, nelimitându-se doar la cazurile de reorganizări politice pe care alesul local nu le cunoștea la data depunerii candidaturii, determină o situație prin care această categorie de aleși sunt, în opinia publică, vinovați de tot răul din politica României. Respingem categoric astfel de reglementări, care să dăuneze imaginii aleșilor locali”, se arată în luarea de poziție a lui Emil Drăghici.

Primarii din ACoR mai reclamă faptul că nu este normal ca modelul din Parlamentul României, total imoral, prin care un parlamentar care nu mai este membru al partidului care l-a promovat se declară independent, să fie aplicat şi aleșilor locali.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alun, satul unic în lume cu drum, case şi biserică de marmură (VIDEO)         Autostrada Lugoj – Deva, Lotul 4. ce spun constructorii despre Dealul Liliecilor (VIDEO)         Angajații Zipper au participat la reîmpădurirea unor zone de la Cheia și Dezmir         Deva – destinație turistică din 1936         Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan