Miercuri. Ziua cea mai lungă a liberalilor hunedoreni

Miercuri, 14 ianuarie 2015, conducerea organizației județene Hunedoara a Partidului Național Liberal (PNL) se întrunește într-o ședință care, cel puțin teoretic, trebuie să aducă în spațiul public, dacă nu soluții rapide de stabilizare politică în interior, măcar câteva concluzii ferme, care să facă inteligibile intențiile liberalilor hunedoreni în perioada imediat următoare

DSC_0025

Este evident faptul că retragerea lui Mircea Moloț de la conducerea organizației liberale hunedorene – cuplată cu cea a vicepreședintelui Tiberiu Balint – a dovedit că nu există un liant care să mențină, în orice situație, această structură de management politic. Soluția Bogdan Țîmpău în poziție de lider interimar nu a dat roade, deputatul hunedorean fiind lipsit de un grup solid de sprijin, de influență generală în organizațiile locale, dar și de experiența în astfel de poziție. Nici măcar vizita „părintească” a Alinei Gorghiu, la sfârșitul anului trecut, nu a reușit să închege lucrurile.

Inclusiv în relațiile din structura de fuziune PNL-PDL, lucrurile sunt complicate, fiecare dintre părți atribuindu-și un drept superior la influență și decizie, dovadă fiind și liniștea suspectă care domină asupra acestei probleme.  O liniște supărătoare, mai ales când este spartă firav, dar periculos, de o poziție precum cea a vicepreședintelui liberal Costel Avram, care nu mai este convins de viabilitatea noului mare PNL și de promovarea lui Dorin Gligor în fruntea județului.

Necazul cel mai mare care poate lovi organizația hunedoreană a PNL – provenind din prea puțină coerență în decizii și strategie – este cel legat de o posibilă apariție – pe față – a unor grupuri luptând pentru putere. Deja, gânduri în acest sens străbat cortina politică liberală, intuindu-se nemulțumiri pe mai multe fronturi. Problema spinoasă este că la ora actuală nu se întrevede coagularea unei conduceri liberale hunedorene puternice care să fie compactă și în lipsa liderului autoritar de până acum, Mircea Moloț.

Ziua de miercuri, când conducerea liberală hunedoreană se va întruni, devine, astfel, ziua cea mai lungă, cea în urma căreia lideri liberali vor trebui să iasă public cu decizii inteligibile – inclusiv referitoare la poziționarea limpede în problema Consiliului Județean – și cu o soluție optimă, care să demonstreze că munca politică liberală se reașează. Dacă nu va fi așa și se va menține incertitudinea, atunci va fi alimentată o zvonistică periculoasă, mai periculoasă decât înseși faptele politice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic