Miercuri. Ziua cea mai lungă a liberalilor hunedoreni

Miercuri, 14 ianuarie 2015, conducerea organizației județene Hunedoara a Partidului Național Liberal (PNL) se întrunește într-o ședință care, cel puțin teoretic, trebuie să aducă în spațiul public, dacă nu soluții rapide de stabilizare politică în interior, măcar câteva concluzii ferme, care să facă inteligibile intențiile liberalilor hunedoreni în perioada imediat următoare

DSC_0025

Este evident faptul că retragerea lui Mircea Moloț de la conducerea organizației liberale hunedorene – cuplată cu cea a vicepreședintelui Tiberiu Balint – a dovedit că nu există un liant care să mențină, în orice situație, această structură de management politic. Soluția Bogdan Țîmpău în poziție de lider interimar nu a dat roade, deputatul hunedorean fiind lipsit de un grup solid de sprijin, de influență generală în organizațiile locale, dar și de experiența în astfel de poziție. Nici măcar vizita „părintească” a Alinei Gorghiu, la sfârșitul anului trecut, nu a reușit să închege lucrurile.

Inclusiv în relațiile din structura de fuziune PNL-PDL, lucrurile sunt complicate, fiecare dintre părți atribuindu-și un drept superior la influență și decizie, dovadă fiind și liniștea suspectă care domină asupra acestei probleme.  O liniște supărătoare, mai ales când este spartă firav, dar periculos, de o poziție precum cea a vicepreședintelui liberal Costel Avram, care nu mai este convins de viabilitatea noului mare PNL și de promovarea lui Dorin Gligor în fruntea județului.

Necazul cel mai mare care poate lovi organizația hunedoreană a PNL – provenind din prea puțină coerență în decizii și strategie – este cel legat de o posibilă apariție – pe față – a unor grupuri luptând pentru putere. Deja, gânduri în acest sens străbat cortina politică liberală, intuindu-se nemulțumiri pe mai multe fronturi. Problema spinoasă este că la ora actuală nu se întrevede coagularea unei conduceri liberale hunedorene puternice care să fie compactă și în lipsa liderului autoritar de până acum, Mircea Moloț.

Ziua de miercuri, când conducerea liberală hunedoreană se va întruni, devine, astfel, ziua cea mai lungă, cea în urma căreia lideri liberali vor trebui să iasă public cu decizii inteligibile – inclusiv referitoare la poziționarea limpede în problema Consiliului Județean – și cu o soluție optimă, care să demonstreze că munca politică liberală se reașează. Dacă nu va fi așa și se va menține incertitudinea, atunci va fi alimentată o zvonistică periculoasă, mai periculoasă decât înseși faptele politice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat