Miercuri. Ziua cea mai lungă a liberalilor hunedoreni

Miercuri, 14 ianuarie 2015, conducerea organizației județene Hunedoara a Partidului Național Liberal (PNL) se întrunește într-o ședință care, cel puțin teoretic, trebuie să aducă în spațiul public, dacă nu soluții rapide de stabilizare politică în interior, măcar câteva concluzii ferme, care să facă inteligibile intențiile liberalilor hunedoreni în perioada imediat următoare

DSC_0025

Este evident faptul că retragerea lui Mircea Moloț de la conducerea organizației liberale hunedorene – cuplată cu cea a vicepreședintelui Tiberiu Balint – a dovedit că nu există un liant care să mențină, în orice situație, această structură de management politic. Soluția Bogdan Țîmpău în poziție de lider interimar nu a dat roade, deputatul hunedorean fiind lipsit de un grup solid de sprijin, de influență generală în organizațiile locale, dar și de experiența în astfel de poziție. Nici măcar vizita „părintească” a Alinei Gorghiu, la sfârșitul anului trecut, nu a reușit să închege lucrurile.

Inclusiv în relațiile din structura de fuziune PNL-PDL, lucrurile sunt complicate, fiecare dintre părți atribuindu-și un drept superior la influență și decizie, dovadă fiind și liniștea suspectă care domină asupra acestei probleme.  O liniște supărătoare, mai ales când este spartă firav, dar periculos, de o poziție precum cea a vicepreședintelui liberal Costel Avram, care nu mai este convins de viabilitatea noului mare PNL și de promovarea lui Dorin Gligor în fruntea județului.

Necazul cel mai mare care poate lovi organizația hunedoreană a PNL – provenind din prea puțină coerență în decizii și strategie – este cel legat de o posibilă apariție – pe față – a unor grupuri luptând pentru putere. Deja, gânduri în acest sens străbat cortina politică liberală, intuindu-se nemulțumiri pe mai multe fronturi. Problema spinoasă este că la ora actuală nu se întrevede coagularea unei conduceri liberale hunedorene puternice care să fie compactă și în lipsa liderului autoritar de până acum, Mircea Moloț.

Ziua de miercuri, când conducerea liberală hunedoreană se va întruni, devine, astfel, ziua cea mai lungă, cea în urma căreia lideri liberali vor trebui să iasă public cu decizii inteligibile – inclusiv referitoare la poziționarea limpede în problema Consiliului Județean – și cu o soluție optimă, care să demonstreze că munca politică liberală se reașează. Dacă nu va fi așa și se va menține incertitudinea, atunci va fi alimentată o zvonistică periculoasă, mai periculoasă decât înseși faptele politice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare