Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare

Deputatul ALDE Marius Surgent, unul dintre iniţiatorii acestei legi, spune că în această sesiune parlamentară legea va fi din nou supusă dezbaterii și aprobării. La finalul anului trecut, legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU a fost retrimsă în Parlament de către președintele Klaus Iohannis pe motiv că nu stabilește un calendar de desfășurare al programului.

Nu am putut impune celor de la ISU un calendar de preluare a paramedicilor”

Deputatul crede că, preşedintele Klaus Iohannis s-a grăbit atunci când a luat decizia de a retrimite spre analiză Parlamentului această lege. “ În opinia mea președintele nu a fost atent atunci când a luat această decizie. Înainte să retrimită legea înapoi în Parlament ar fi trebuit să se consulte cu cei din Ministerul de Interne. Nu am putut impune celor de la ISU un calendar de preluare a paramedicilor. Noi am avut discuții cu cei de la Ministerul de Interne şi am stabilit că decizia privind calendarul de preluare să fie luată de ei, după ce legea este promulgată” , a precizat Marius Surgent.

În opinia acestuia legea va fi aprobată în această sesiune parlamentară urmând să fie trimisă din nou președintelui spre promulgare. “Sper ca în cel mai scurt timp, această lege să treacă din nou de votul parlamentului și să intre în vigoare”, a spus deputatul.

Prevederile legii se vor aplica  doar personalului încadrat până cel târziu la data de 31 decembrie 2018, pentru judeţele Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu.

 

Candidații ALDE Hunedoara la alegerile locale vor fi validați după desemnarea lor în adunările generale

În ceea ce privește alegerile locale din acest an, deputatul Marius Surgent, susține că partidul pe care îl conduce la nivel județean  se află în plin proces de desemnare a candidaților. „Suntem într-un proces de desemnare a candidaților în toate organizațiile locale. Săptămâna trecută Biroul Județean, a votat un număr de peste 20 de candidați. Astfel că, avem deja în peste 20 de localități stabiliți candidații pentru alegerile locale. Ei urmează acum să convoace adunările generale, conform statutului, să fie desemnați de către adunările generale în fiecare localitate, urmând să fie validați în delegația permanentă. După finalizarea acestui proces vom face public numele lor. Fără nicio îndoială  vom mergem singuri în alegerile locale și vom avea candidați în toate cele 69 de organizații ale județului. În ceea ce privește Consiliul Județean dacă legea rămâne în forma actuală, atunci vom desemna un candidat și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara”, a precizat deputatul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic