Marius Surgent, deputat PNL: România are la dispoziție fonduri europene consistente pentru perioada 2021-2027

În urma celor patru zile de negocieri din Consiliul European de la Bruxelles, România va avea alocate în total fonduri europene de aproape 79,9 de miliarde de euro prin planul european de relansare Next Generation EU (NGEU) și Cadrul Financiar Multianul (MFF) al UE pentru perioada de programare 2021-2027.

De o parte din acești bani vor putea beneficia direct și firmele mici și mijlocii (IMM) din România, prin granturi și împrumuturi directe, precum și prin contracte de achiziții în proiectele europene derulate de alți beneficiari.

Bani pentru proiecte de infrastructură
“Fondurile obținute de România de la Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027 reprezintă o șansă uriașă și am convingrea că autoritățile vor fi pregătite să utilizeze acești bani pentru infrastructură, educație, sănătate, agricultură și alte proiecte indispensabile. Avem la dispoziție fonduri pe care le putem utiliza în mod eficient pentru dezvoltare, practic, putem finanța proiecte care sunt indispensabile pentru dezvoltarea României. De asemenea, o parte importantă din acești bani vor fi utilzați pentru relansarea economică a României”, a precizat deputatul liberal, Marius Surgent.
În perioada următoare, Consiliul Uniunii Europene (miniștrii de Finanțe din UE) și Parlamentul European vor negocia forma finală a alocărilor de fonduri europene, pe baza liniilor trasate acum de șefii de state și de guverne ai UE, în acest Consiliu European.
“ Salut decizia forțelor politice de dreapta din județul Hunedoara de a colabora la alegerile locale”
“Decizia noastră de a semna un protocol de colaborare cu USR la nivel local este un exemplu de maturitate politică. A fost o decizie foarte intens discutată în rândul nostru, al liberalilor și am demonstrat că știm să facem politică, știm să facem un pas în lateral pentru a obține o victorie importantă. Acest protocol încheiat între PNL și USR la nivelul județului dovedește că există mult mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne separă. Acest act era așteptat de toți susținătorii PNL cât și cei ai USR. Sunt convins că acestui proiect i se vor alătura și alte forțe de dreapta din județul Hunedoara pentru că doar uniți vom putea obține rezultatul scontat”, a precizat deputatul Marius Surgent.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat